Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simona Milinytė ryžosi neįprastai globai – „įsivaikino“ nuo brakonierių nukentėjusį orangutaną Gito

Kalėdos – stebuklų metas, laikotarpis, kai žmonės, vieni su kitais dalijasi gerumu ir rūpestingumu, dėkoja už prabėgusius metus. Tačiau šalia mūsų yra ne tik žmonės, bet ir gyvūnai – apie tai pagalvojo dainininkė Simona Milinytė. Ji prieš pat didžiąsias metų šventės tapo orangutano Gito globėja.
Simona Milinytė
Simona Milinytė / Asmeninio albumo nuotr.

„Labai gaila, bet Gito negalės gyventi pas mane namuose. Jis auga laukinių gyvūnų globos centre, ten bus tol, kol sustiprės ir išmoks gyventi savarankiškai“, – 15min apie naują savo šeimos narį kalbėjo S.Milinytė.

Apie orangutaną Gito Simona sužinojo filmuodamasi filme, skirtame paremti šią nykstančią rūšį. Filmas padėjo Simonai suprasti kokioje sunkioje situacijoje šiuo metu orangutanai.

Asmeninio albumo nuotr. /Simona Milinytė
Asmeninio albumo nuotr. /Simona Milinytė

„Mano globotinis Gito iš karto po gimimo buvo atskirtas nuo mamos. Tai padarė brakonieriai, jie neleido jam gyventi laisvėje ir išmokti elementarių dalykų: kaip maitintis, išgyventi“, – graudžią Gito istoriją pasakojo Simona.

Atlikėja sako, kad ši istorija ją labai sukrėtė, nuotraukoje pamačiusi liūdnas Gito akis ji iš karto suprato, kad turi kažką daryti – juk dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnelių...

„Gito turi teisę gyventi, gauti medicininę pagalba ir užaugti, kaip ir bet kuris kitas gyvas sutvėrimas. Pagalba – nereiškia, kad tu turi kažkur toli važiuoti – aplink daug prieglaudų, kurioms reikia pagalbos“, – 15min kalbėjo dainininkė.

Asmeninio albumo nuotr. /Simona Milinytė tapusi orangutano globėja, su dokumentais gavo ir žaislinę Gito kopiją
Asmeninio albumo nuotr. /Simona Milinytė tapusi orangutano globėja, su dokumentais gavo ir žaislinę Gito kopiją

Simona kiekvieną savaitę į gyvūnų globos organizacijos sąskaitą perveda tam tikrą sumą pinigų – tiek, kiek reikia orangutano išlaikymui. Kas dvi savaites ji gauna Gito nuotraukas ir informaciją apie jo būklę.

„Šiuo metu jis laikosi puikiai! Valgo pats ir geba atsirinkti maistą. Tačiau tai tik maža dalis jo adaptacijos programos. Gito kasdien reikia atlikti odos gydymo procedūras, nes nuo dehidratacijos ir šoko, kuriuos jis patyrė dėl brakonierių kaltės – ant jo odos atsirado žaizdų“, – kalbėjo S.Milinytė.

Asmeninio albumo nuotr. /Simonos Milinytės globotinis Gito
Asmeninio albumo nuotr. /Simonos Milinytės globotinis Gito

Kiek laiko gali užtrukti orangutano reabilitacija, Simona nežino. Tačiau ji pasiryžusi padėti jam tol, kol jis bus pasiruošęs iškeliauti į gamtos prieglobstį – visi pasveikę ir savarankiškai gyventi išmokę gyvūnai keliauja į Filipinus, kur išleidžiami į laisvę – ten jie gali būti saugūs ir gyventi natūralioje aplinkoje.

Simona džiaugiasi, kad naująjį šeimos narį pamilo ir jos tėvai: „Mama Gito įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. Ji labai džiaugėsi, kai pasakiau, kad būsiu jo globėja. Mama – pametusi galvą dėl gyvūnų, niekada negali praeiti pro šalį, jei kam nors reikia pagalbos.“

Prisidėti prie gyvūnų gerovės Simona kviečia ir visus aplinkinius.

„Nuostabus jausmas būti nepriklausomu, užsidirbti pinigus ir dalį jų skirti tam, kam jų labiausiai reikia. Kiekvienas mūsų privalome padaryti bent kažką gero dėl gyvūnų“, – 15min sakė Simona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius