-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Simona Paciukonytė ir jos trupė „Lonely Lips“ Šveicarijoje demonstravo brangakmenius

Balerinos Simonos Paciukonytės šokių projekto „Lonely Lips“ veikla įsiliejo į tarptautinius vandenis. Vos prieš kelias dienas ji drauge su kolegėmis šokėjomis Hilda ir Edita grįžo iš Šveicarijos.
„Lonely Lips“ Šveicarijoje
„Lonely Lips“ Šveicarijoje / Asmeninio albumo nuotr.

Kurortiniame Sankt Morico mieste vykusioje kasmetinėje prabangių juvelyrinių dirbinių ir laikrodžių „Chopard“ parodoje merginos pristatė daugiau nei 15 šokių, demonstravo milijonus kainuojančius brangakmenius, sulaukė gausybės komplimentų ir įvertinimų. „Visa tai buvo tarsi rožinis sapnas. Pačios negalime patikėti, kad mums taip pasisekė“, – Žmonės.lt sakė Simona.

Trys profesionalios šokėjos susiburti draugėn nusprendė praėjusių metų vasarą. Tuomet jas visas vienijo vienas tikslas – kurti neįprastus, 1920–1960-ųjų metų dvasios įkvėptus, teatrališkus šokius. Ekspresyviais jų pasirodymais jau spėjo susižavėti ir Lietuvos publika, tačiau merginų trijulė nusprendė nerti giliau ir bendradarbiauti su užsakovais užsienio šalyse.

Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ Šveicarijoje
Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ Šveicarijoje

Į Šveicariją „Lonely Lips“ išvyko visai netikėtai, po atsitiktinės pažinties sulaukusios malonaus kvietimo. Ši šalis Simonai – nesvetima. Ženevoje dvejus su puse metų ji mokėsi šokti, todėl šį miestą pažįsta kaip du savo pirštus. Galbūt todėl net sugrįžusi gyventi į Lietuvą balerina Ženevai jaučia ypatingus sentimentus, čia stengiasi reguliariai apsilankyti.

Paskutinis vizitas jai suteikė netikėtą šansą čia sugrįžti visai kitame amplua ir drauge atsivežti dvi lietuves šokėjas. „Ženevoje gyvena mano gera draugė malaizietė. Ji vyresnė, bendrauju su ja lyg su mama. Kai aplankiau ją, ji paprašė manęs drauge nuvykti į „Chopard“ juvelyrikos namus, nes norėjo apžiūrėti kažkokį papuošalą. Ten susipažinau su tų namų direktore, ji paklausė manęs, kuo aš užsiimu. Atsakiau, kad šoku, ji susidomėjo. Vėliau parodžiau vaizdo įrašus, esame nufilmavę ne vieną klipą. Ji liko sužavėta. Išsprogdino akis ir pasakė, kad nori, jog mes šoktume. Taip viskas ir prasidėjo...“ – pažintį su „Chopard“ linksmai prisiminė Simona.

VIDEO: LONELY LIPS

Tuomet šis pokalbis lietuvę pradžiugino, tačiau ji jo nesureikšmino. Kaip pati sakė – „pagautas emocijų žmogus gali daug visko neapgalvojęs prišnekėti“. Tačiau, panašu, kalbos nebuvo bergždžios. Jau netrukus Simona ėmė derinti viešnagės detales.

Į Šveicariją „Lonely Lips“ atvyko dar prieš Kalėdas ir gyveno ten iki sausio vidurio. Dešimt dienų merginos praleido Sankt Morice, ten joms buvo išnuomoti apartamentai. Kas vakarą jos vykdavo į viešbutį „Didysis Budapeštas“ primenančius „Badrutt“ rūmus, kuriuose šokdamos demonstravo milijonus kainuojančius papuošalus.

Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ Šveicarijoje
Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ Šveicarijoje

„Mums viskas paliko labai didelį įspūdį. Retai kada pasitaiko galimybė pasijusti lyg filme“, – susižavėjimo vizitu neslėpė Simona.

Jų dienos slinkdavo maždaug taip: merginos atsikeldavo, apsitardavo, kokiu stiliumi artimiausią vakarą šoks, o tuomet imdavo ruoštis pasirodymui. „Lonely Lips“ numeriai – labai įvairūs. Brodvėjus, Merilyn Monroe, Marlene Dietrich – jų šokiai žiūrovą grąžina atgal keliais dešimtmečiais.

Visus sceninius kostiumus jos atsivežė iš Lietuvos, pačios darėsi šukuosenas, makiažą. „Per tas savaites tapome beveik profesionalėmis – ne taip paprasta tas retro bangeles plaukuose pasidaryti!“ – juokėsi Simona.

Nuvykusios į renginio vietą jos būdavo maloniai pasitinkamos, tuomet prisistatydavo vyrai su baltomis pirštinėmis ir iš didžiulių seifų ištraukę brangakmenius jais jas papuošdavo: ant kaklo suspindėdavo deimantai, ausyse – dailūs auskarai.

Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ Ženevoje
Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“

„Kiekvieną dieną papuošalai vis sunkėjo, jų vis daugėjo. Sunku patikėti, kad šokome pasipuošusios milijonus kainuojančiais juvelyriniais dirbiniais. Rodos, pats akmuo turi savo energiją. Tačiau jų vertė mūsų nejaudino. Daug ypatingesnis jausmas buvo, kad papuoštos šiais brangakmeniais mes tarsi dar labiau priartėjome prie tų laikų, kuriuos bandėme perteikti šokiu“, – sakė pašnekovė.

Šiltai sutiktos lietuvės negalėjo atsistebėti šveicarų draugiškumu. „Tas dėmesys – labai malonus, tačiau mes taip neįpratusios. Esame užgrūdintos baleto mokyklos, kur niekas per daug aplink nešokinėja, viską turi padaryti pats. Čia pasijautėme lyg deivės“, – juokėsi Simona.

Šokėjų trupė jau dėliojasi naujus planus – „Lonely Lips“ turi kelis pasiūlymus surengti pasirodymus užsienyje. „Sukūrėme projektą tam, kad galėtume ne tik užsiimti mėgstama veikla, bet ir iš jos pragyventi“, – neslėpė balerina.

Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ Ženevoje
Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ Ženevoje
Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ Ženevoje
Asmeninio albumo nuotr./„Lonely Lips“ viešnagė Šveicarijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius