Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šimtai mažųjų bėgikų Kaune ištiesė pagalbos ranką badaujantiems Mozambiko vaikams

Penktadienio vakarą Kaune vyko jau tradicija tapęs UNICEF bėgimas, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams.
UNICEF vaikų bėgimo Kaune akimirka
UNICEF vaikų bėgimo Kaune akimirka / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Tai – didžiausias ir prasmingiausias vaikų bėgimas Lietuvoje, kurio metu vaikai nuo 2 iki 14 metų bėgo 500 m – 1 km distancijas.

Vaikų bėgime pasipuošę UNICEF marškinėliais dalyvavo ir žinomi žmonės. Į renginį atvyko Merūnas Vitulskis, Marija Grabštaitė, Jevgenijus Šuklinas, Neringa Nekrašiūtė, Jeanas Claude'as Edorhas, Agnė Kavaliauskaitė, Tomas Legenzovas ir kiti.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Agnė Kavaliauskaitė ir Jevgenijus Šuklinas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Agnė Kavaliauskaitė ir Jevgenijus Šuklinas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./UNICEF vaikų bėgimo Kaune akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./UNICEF vaikų bėgimo Kaune akimirka

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir „UNICEF Lietuva“ 25-mečiui skirtas vaikų bėgimas vyks ir kituose Lietuvos miestuose: gegužės 27 d. Kretingoje, birželio 2 d. Klaipėdoje, birželio 8 d. Druskininkuose, birželio 15 d. Vilniuje.

Užregistruoti vaiką į bėgimą galima sumokant 5 eurų mokestį „Svarbus kiekvienas vaikas“. Už šią 5 eurų paramą bus perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkias dienas maitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike. Registracija į bėgimą vyksta ČIA.

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų.

UNICEF dirba, kad užtikrintų kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų. Tapkite nuolatiniu Unicef rėmėju – siųskite SMS numeriu 1469 įrašę žodį VAIKAMS. Vos 10 centų per dieną (3 eurai/mėn) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą.

Žiūrėkite galeriją:

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min studijoje – UNICEF vaikų bėgimo ambasadoriai V.Kochanskytė ir Merūnas

VIDEO: UNICEF misijos „Už kiekvieną vaiką“ dalyviai Merūnas Vitulskis ir Virginija Kochanskytė – apie tragišką Mozambiko vaikų realybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius