Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širdies smūgį patyrusiam Giedriui Drukteiniui naktį atlikta operacija: būklė labai sunki

Antradienį pasirodžiusi žinia apie širdies smūgį patyrusį Giedrių Drukteinį visiems jo artimiesiems ir bičiuliams buvo kaip žinia iš giedro dangaus. Šoko ištikti giminaičiai sako, kad apie tokią nelaimę niekas nė pagalvoti negalėjo – Giedrius buvo sveikas ir jokiais negalavimais nesiskundė. Trečiadienio rytą paaiškėjo daugiau detalių apie jo būklę.
Giedrius Drukteinis
Giedrius Drukteinis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Artimas šaltinis 15min patvirtino, kad Santaros klinikose naktį Giedriui Drukteiniui atlikta operacija.

„Jam buvo atlikta operacija. Vis dėlto kalbėti apie jo būklę sunku. Kiek įmanoma bendrauju su giminaičiais, tačiau jie irgi kol kas žino nedaug“, – sakė jis.

15min žiniomis, vyro būklė labai sunki.

G.Drukteinį širdies smūgis ištiko antradienio pavakarę. Nelaimingas atsitikimas įvyko pačiame Vilniaus centre, prie Seimo rūmų. Tuo metu jis vairavo automobilį. Skubios aplinkinių reakcijos dėka vyro gyvybę išgelbėjo medikų komanda, ji G.Drukteinį išvežė į Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos kardiologijos skyrių.

Į klinikas atvykę G.Drukteinio artimieji nedaugžodžiavo – teigė, kad gydytojai konkrečios diagnozės nepasakė, o realios pasekmės sveikatai paaiškės tik po keleto dienų.

„Atsiprašome, bet dar nenorėtume teikti jokios informacijos, kol dar niekas iki galo nėra aišku. Esame laukime, patys nieko nežinome, tad norime be jokių žinių“, – 15min antradienio vakarą sakė G.Drukteinio giminaitė.

Ji patikino, kad Giedrius iki šiol savo sveikata nesiskundė: „Jis buvo sveikas žmogus, žinia visiems buvo netikėta, atleiskite, labai sunku apie tai kalbėti.“

Pasak moters, G.Drukteinis stengėsi gyventi sveikai ir niekada dėl savo sveikatos nėra girdėjęs įspėjimų iš medikų.

15min primena, kad G.Drukteinio nelaimės liudininkai tapo net keli jo bičiuliai. LNK žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas nelaimingo atsitikimo metu kalbėjosi su G.Drukteiniu telefonu.

„Giedrius man pasakojo apie filmavimą pas Artūrą Zuoką. Galiausiai jis nebekalbėjo. Staiga pasigirdo kažkoks gargaliavimas, žmonių balsai“, – pasakojo R.Agintas.

Po pokalbio R.Agintas iš karto nuvyko prie Seimo, ten jau dirbo medikų komanda: „Kardiologai sako, kad pasekmės paaiškės ne iš karto, kažkur po trijų dienų.“

Įvykio vietoje buvo ir buvęs kolega, žurnalistas Domas Burkauskas.

Jis pasakojo, kad apie 15 val. ėjo pro sostinės Žvėryno tiltą, o žvilgsnį atkreipė prie perėjos susidariusi spūstis. Netrukus paaiškėjo, kad prieš perėją sustojęs Giedrius Drukteinis laukė savo eilės sukti Žvėryno link, tačiau ten jį ištiko nelaimė. Jo vairuojamas automobilis nejudėjo. Už jo automobilio susidarė eilė kitų. Žmonės iš pat pradžių nesuprato, kodėl transporto priemonė nejuda.

„Ėjau pro šalį ir mačiau susidariusį kamštį, žmonės pypsino, lipo iš automobilių žiūrėti, kodėl vairuotojas nevažiuoja. Iš pasakojimų supratau, kad keli nuėjo pasiaiškinti ir pamatė susmukusį žmogų“, – aplinkybes pasakojo vyras.

Anot D.Burkausko, gelbėti širdies smūgį patyrusį G.Drukteinį bandė ir šalia buvę žmonės, tačiau nesėkmingai: „Supratau, kad mums visiems labai trūksta pirmosios pagalbos žinių ir praktikos.“

Kai aš priėjau, žmonės jau buvo nuleidę sėdynę, kad būtų patogiau spausti širdies zoną. Kai pamačiau, kad ten Giedrius, negalėjau patikėti, baisu...“ – prisiminė D.Burkauskas.

Kaip 15min pasakojo šaltinis, netrukus į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos medikai. Pranešama, kad gelbėjimo operacija truko apie 20 minučių.

„Jo gaivinimas užtruko. Atrodė, kad tai tęsiasi amžinybę. Vienu momentu atrodė, kad viskas... Tai buvo sekundžių klausimas“, – išgyvenimais dalijosi bičiulis.

Giedrius Drukteinis – rašytojas, nuolatinis žurnalų straipsnių autorius, lektorius, konsultantas ir televizijos laidų vedėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius