Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiųmetės Velykos Dainai Bilevičiūtei pažėrė nuotykių: patekus į bėdą kelyje pagelbėjo pareigūnai

Šių Velykų vokalo pedagogė, atlikėja Daina Bilevičiūtė tikrai nepamirš, mat šventinis rytas prasidėjo nuotykiais – likus 50 metrų iki degalinės užgeso jos automobilis. Laimei, ilgai bėdoje moteris neužsibuvo, nes pagalbos ranką netrukus ištiesė sustoję policijos pareigūnai. Dabar Daina juokiasi, kad tik per plauką Velykų neliko švęsti kelyje, ir dėkoja savo geradariams, kurie nebuvo abejingi jos pagalbos šauksmui.
Daina Bilevičiūtė, asociatyvus kadras
Daina Bilevičiūtė, asociatyvus kadras / 15min klijuotė

Nemeluokime sau – kiek kartų pažadame, kad kitą rytą užsipilsime degalų, tačiau to taip ir nepadarome? Savo pažado neištesėjo ir Daina, kuri vėlai vakare važiuodama namo nusprendė, kad iki namų kojos iš automobilio nekels.

Išaušo kita, Velykų diena. Užvedus automobilį atrodė, kad iki degalinės pakaks turimo kuro. Tačiau likus 50 metrų transporto priemonė nebeužsivedė.

„FYL I frameyourlife photography“ nuotr./Daina Bilevičiūtė
„FYL I frameyourlife photography“ nuotr./Daina Bilevičiūtė

„Dar pamėginau kitą išeitį – automobilį kaip nors užstumti į kalniuką ir nuo nuokalnės nuvažiuoti. Tačiau nieko. Ryte nebuvo daug mašinų, iš pradžių pravažiavo viena, vėliau kita. Vis dėlto niekas taip ir nesustojo, nors stovėjau apsirengusi ryškiu paltu.

Galiausiai trečias automobilis buvo policijos pareigūnų. Susistabdžiau juos ir paklausiau: ar galite padėti?“ – Velykų ryto įvykius prisimena D.Bilevičiūtė.

Į moters prašymą atsakę pareigūnai netrukus sugalvojo nutempti automobilį iki degalinės. Tačiau buvo vienas „bet“ – Daina niekaip nerado tokiam procesui reikalingos detalės. Į pagalbą suskubę pareigūnai apžiūrėjo visą jos saloną, kiekvieną sėdynę bei bagažinę.

„Buvo labai juokinga situacija. Lakstėme po visą automobilį ir ieškojome tos vienintelės detalės. Aš niekaip nesupratau, kur ji galėjo būti. Pareigūnai nuoširdžiai padėjo. Aišku, mes jos neradome, tai bandėme sugalvoti kitą sprendimą“, – pasakoja moteris.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Policija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Policija

Kitu sprendimu tapo kuro bakelis. Daina juokauja, kad net ir jis pas ją nebuvo standartinis, tačiau neturint kitos išeities, tiko ir šis. Tad įsėdus į policijos automobilį, pareigūnai ją greitai nuvežė iki degalinės.

„Jie mane pavežė, pripylė kuro ir atvežė atgal. Bet ir čia buvo streso. Tas čiaupukas, per kurį reikia supilti, nukrito po automobiliu, tai policininkas lindo po juo, kad surastų. Bet galiausiai supylė ir viskas baigėsi gerai. Užsivedžiau“, – džiaugiasi Daina.

Labiausiai ji gailisi tik to, kad šventinę dieną neturėjo jokio margučio, kuriuo galėtų atsidėkoti geradariams. Vis tik savo padėką išreiškė kitu būdu – žodžiais.

„Labai ačiū „10/10“ ekipažui, kuris Velykų ryto nepaliko švęsti kelyje, o padėjo susitvarkyti. Man pasisekė, kad juos sutikau. Toks dėmesys ir rūpestis... Iš pradžių galvojau, kad gal jie negalės padėti, tačiau iškart sutiko“, – šypteli Daina.

Tanya Done photography nuotr./Daina Bilevičiūtė
Tanya Done photography nuotr./Daina Bilevičiūtė

Internete girdimi pasakojimai apie netinkamą policijos pareigūnų elgesį moters nepasiekia. Ji sako, kad susiduria su išskirtinai gerais policininkais.

„Jie man žmogiški. Be abejo, būna ir sunkesnių nusižengimų, tai logiška, kad žmonės pykstasi ir nervinasi. Bet man labai pasisekė – jie atliko savo pareigą, nes tikrai padėjo“, – dėkoja ji.

Vis dėlto tai nėra pirmas atvejis, kai Dainai kuras pasibaigia netikėčiausiomis aplinkybėmis, o į pagalbą suskumba policija. Vieną kartą jos automobilis užgeso Trakuose, kai moteris su drauge vyko prisirinkti uogų ir vaisių.

„Automobiliu pasisukome į ežerą ir baigėsi kuras. Draugė ant manęs pyko, sakė, kad niekada nesu pasiruošusi. Tąkart ištraukiau bakelį ir ėjau ieškoti pagalbos. Išėjome į kelią ir susistabdžiusios automobilį nuvažiavome iki degalinės“, – prisimena D.Bilevičiūtė.

Užsipylusios kuro moterys turėjo dar vieną užduotį – kaip nors grįžti atgal. Bėdoje ir tąkart nepaliko policijos pareigūnai.

„Vyrai mus nuvežė, padėjo pripilti. Draugė buvo visa laiminga, žydinti, žandai raudoni, juokėsi. Sakiau jai – matai, koks geras būdas susipažinti“, – prisimena Daina.

Bet ar moteris tos pačios klaidos nebekartos? Į šį klausimą atsakymo ji kol kas neturi, tačiau mielai prisimena nuotykiais pasibaigusias keliones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius