Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikinio stiliaus pamokos

Šiuolaikinė mada – tai kokybiškas laiko patikrintų temų mišinys. Metai iš metų mados korifėjai ant podiumų veda etnografijos, istorijos, literatūros, muzikos ir dailės pamokas. Su didžiausiu malonumu maišo skirtingų stilių ir netgi epochų detales. Tai suteikia nuostabią galimybę nuolat keistis, stebinti save ir aplinkinius.
Šiuolaikinė mada – tai kokybiškas laiko patikrintų temų mišinys.
Šiuolaikinė mada – tai kokybiškas laiko patikrintų temų mišinys. / „15min“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Šiuolaikiniai mados kūrėjai niekada nenustos cituoti praėjusio amžiaus mados. Ypač jiems neduoda ramybės begaliniu moteriškumu ir elegancija alsuojantys trečias, penktas, šeštas dešimtmečiai, moterims padovanoję skoningus tvidinius, trikotažo kostiumėlius, aptemptus sijonus, pažeminto liemens, grakščias sukneles, šilkines palaidines ir rafinuotus aksesuarus. „Neišsemia“ modeliuotojai ir spalvingosios hipių epochos. Ant podiumų karaliauja tos pačios „kliošinės“ kelnės, suraukti sijonai, gėlėtos tunikos, pelerinos, kailinės liemenės, platformos, spalvų šėlsmas, plazdantys šilkai ir judesių nevaržantys siluetai. Jokio atvirai demonstruojamo seksualumo, jokio iššūkio, itin aptemptų ar trumpų drabužių. Boheminis „saulės vaikų“ stilius sugrįžo dvelkdamas „glamūru“, elegancija ir prabanga.

Dar vienas favoritas – devinto dešimtmečio stilius. Vilkėkite spalvingai, rinkitės ryškias pėdkelnes, skėtinius sijonus ir švarkus su išplatinta pečių linija. Būti ryškiai ir pasitikinčiai savimi – reiškia būti madingai. Išanalizavę viską, kas buvo sukurta dvidešimtajame amžiuje, dizaineriai semtis įkvėpimo atsisuko ir į kitas epochas. Kartais nuotaikos linksta į viduramžius – gilios, tamsios spalvos, aiškios, apibrėžtos konstrukcijos, uždari fasonai ir kaskados blizgančių grandinių ar tikėjimo simbolių. Kartais – į antiką: vilnijančios, minkštos draperijos, suknelės su paaukštinta talija. Istorinę temą gražiai papildo Viktorijos stiliaus palaidinės su pūstomis rankovėmis ir „davatkiškai“ surišta šilkine skarele.

Geografija

Kone kiekvieną sezoną dizainerių dėmesį patraukia įvairiausi etniniai motyvai. Šiais metais aktualios ramios, monochrominės spalvinės gamos, minimalistinių apdarų fone ryškūs indiški ir indėniški, afrikietiški ir arabiški raštai, originalios nacionalinio kostiumo variacijos atrodo kaip niekad puikiai ir dailiai.

Dažniausiai dizaineriai neapsiriboja viena geografine kryptimi ir išmoningai jungia idėjas, surinktas iš įvairiausių pasaulio kampelių. Pas vienus „geografija“ tęsiasi nuo Pietų Amerikos iki Šiaurės ašigalio, kiti leidosi į kelionę po Europą ir ant podiumų pažėrė visą galybę škotiškais langeliais margintų suknelių, sijonų, švarkų, islandiškais raštais puoštų megztų paltų, nertinių. Dar kiti originaliu įvaizdžio akcentu pavertė kazokiškas, spalvingas palaidines ir kelnes, rusiškus berankovius švarkus ir kailinius iš avikailio, ryškiomis gėlėmis siuvinėtus „a la matrioška“ paltus, kutais apipavidalintus diržus, batus, rankines.

Geometrija

Dizaineriai, atsisakę turtingos spalvinės gamos ir egzotiškų kraštų tautinio kostiumo motyvų, kibo į geometriją. Apibrėžtos, architektūrinės formos, švarios linijos, sudėtingi konstrukciniai sprendimai būdingi visiems madingiems sezono daiktams – rankinėms ir avalynei, suknelėms, švarkams ir paltams. Transformuodami geometrinių formų siluetus (ypač mėgiamos trikampio ir ovalo deformacijos) dizaineriai sąmoningai sulaužo moteriško kūno proporcijas: išplatina klubus, pečius padaro labai nuožulnius ar aukštus. Madingi dubliuoti elementai ir daugiasluoksniškumas. Kokono formos paltas-apsiaustas be rankovių, užmestas ant ilgo, tiesaus megztinio ir trapecinio sijono, sukuria labai įdomų ir netikėtą efektą. Ne ką prasčiau atrodo šiemet mados dėmesio centre atsidūrę paprastomis figūromis marginti audiniai ir geometrinės, skirtingų spalvų bei tekstūrų kombinacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius