Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektą „Triumfo arka“ laimėjo O.Kolobovaitė (nuotraukos)

Antradienio vakarą LRT studijoje vyko itin moteriškas „Triumfo arkos“ finalas. Jame kovėsi keturios titulo verčiausios projekto dalyvės: Marta Lukošiūtė, Kristina Zmailaitė, Joana Gedmintaitė, Ona Kolobovaitė. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad projekto laimėtoja tapo O.Kolobovaitė.
Ona Kolobovaitė
„Triumfo arkos“ dalyvės: Marta Lukošiūtė, Kristina Zmailaitė, Joana Gedmintaitė, Ona Kolobovaitė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Projekto laimėtojos apdovanotos piniginiais prizais: trečiosios vietos laimėtoja M.Lukošiūtė gavo penkis, antroje vietoje likusi J.Gedmintaitė – vienuolika, o laimėtoja apdovanota aštuoniolika tūkstančių litų.

Balsavimo pradžioje į priekį išsiveržė O.Kolobovaitė, nuo jos keliais balsais atsiliko J.Gedmintaitė. Mažiausiai balsų sulaukė M.Lukošiūtė. Vėliau M.Lukošiūtė išsiveržė į trečiąją vietą.

Dviejų dalių tiesiogiai transliuojamame finale dalyves vertino ne tik televizijos žiūrovai, bet ir komisija. Joje tąkart buvo penki nariai: operos solistai Vytautas Juozapaitis, Virgilijus Noreika, Sigutė Stonytė, muzikologė Zita Kelmickaitė ir režisierius Gytis Padegimas.

Dalyvėms atlikus po du kūrinius savo vertinimus išsakė komisija. Po pirmos finalo dalies – mažojo finalo – sustabdytas žiūrovų balsavimas ir susumavus  komisijos ir žiūrovų balsus išaiškėjo dvi lyderės, kurios pateko į antrą finalo dalį – didįjį finalą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Triumfo arkos akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Triumfo arkos“ finalistės (iš kairės) M.Lukošiūtė, K.Zmailaitė, J.Gedmintaitė ir O.Kolobovaitė.

Ji bus gera dainininkė, nes moka balsą sušildyti širdimi.

(Atnaujinta 22:29) M.Lukošiūtė prisipažino, kad jai būtų apmaudu užimti ketvirtąją vietą, tačiau nelaiko savęs verta pirmos ar antros vietos. Jei pati galėtų, šias vietas skirtų O.Kolobovaitei ir J.Gedmintaitei. Antrąją dainą finale atlikusi mergina pasirinko visame pasaulyje populiarų kūrinį „Diamonds Are a Girl's Best Friend”. Po pastarojo pasirodymo pasisakiusi komisija Martai negailėjo liaupsių.

„Marta mums parodė, kad ji tarsi gėlė ėmė ir pražydo. Būna, kad konkurse žmogus skleidžiasi ir vėl užsičiaupia, o Marta po praeito karto kaip atidarė burną, taip ir nesusičiaupia“, – šmaikštavo Z.Kelmickaitė.

„Kitados buvo tokia laida „Akivaizdu, bet neįtikėtina“. Jūs nustebinote mane du kartus. Bijau, kad galite nustebinti ir trečią“, – apie Martos pasirodymą atsiliepė V.Juozapaitis.

Kita dalyvė K.Zmailaitė teigė, kad jos šis projektas niekuo nepakeitė, o apie pergalę ji net negalvojanti.

 „Aš nieko nelaimiu. Aš vyrą turiu, vaiką turiu, namą turiu. Aš viską užsidirbu“, – teigė Kristina. Po antrojo jos atlikto kūrinio pasisakiusi komisija buvo griežtesnė.

„Aš tokios Kristinos negirdėjau per kitus turus – šiandien jos balsas buvo plokštokas. Aš pagalvojau, gal ji pavargusi, ji gal yra išsekusi, ką ten Seilius daro...“ – apie operos solisto Edmundo Seiliaus žmonos būseną spėliojo muzikologė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Triumfo arkos akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./J.Gedmintaitė ir O.Kolobovaitė

„Operetėje trūko operetės, o operoje trūko operos“, – trumpai, bet tiksliai tarė V.Noreika.

Ne tokia kukli buvo daugiausiai scenos patirties turinti J.Gedmintaitė. „Jeigu sakyčiau, kad nenoriu – aš jums truputį meluočiau. Kiekvienas nori laimėti“, – į klausimą, ar nori laimėti šį projektą atsakė Joana.

„Aš labai aukštai vertinu jūsų pasiekimus. Ne kiekvieną dieną gali išgirsti vieną sunkiausių Mocarto arijų – „Nakties karalienė“. Pasaulyje yra ir ne tiek daug dainuojančių šitą ariją“, – patikino S.Stonytė.

„Kad Joana savo balsu mus pakerėjo, aš galiu paliudyti“, – pagyrė Z.Kelmickaitė.

Paskutinė antrąją dainą atlikusi O.Kolobovaitė sakė, kad šis projektas jai atnešė tik teigiamų dalykų:  sustiprėjo valia: teko dainuoti sergant, neprakalbant. Didesnio populiarumo projekto metu sulaukusi solistė gauna daugiau pasiūlymų koncertuoti, tačiau visa muzikinė veikla ėmė varginti.

„Dabar yra atėjusi nuovargio banga, reikia daug daugiau pastangų susikaupti, susiimti“, – prisipažino mergina. Apie laimėjimą O.Kolobovaitė irgi neslepia pamąstanti.

„Norėčiau ir stengsiuosi daryti viską, ką galiu, ir galbūt ko negaliu“, – paklausta apie laimėjimą šyptelėjo Ona.

„Tikiuosi, kad tas jaudulys ir šiokia tokia nežinia ir šioks toks nepasitikėjimas savimi pirmame kūrinyje ir tokia romantiška nuotaika antrame kūrinyje transformuosis į pasitikėjimą ir ėjimą dar toliau didžiajame finale“, – palinkėjo V.Juozapaitis.

„Ji bus gera dainininkė, nes moka balsą sušildyti širdimi“, – teigė S.Stonytė.

(Atnaujinta 22:55) Mažojo finalo rezultatai: susumavus komisijos ir žiūrovų balsus ir pavertus juos balais paaiškėjo, kad daugiausiai balų surinko O.Kolobovaitė ir J.Gedmintaitė. Žiūrovų ir komisijos nuomonė sutapo – daugiausiai balsų buvo skirta Onai. Žiūrovai balsavo 4610 kartų, o komisija skyrė savo 96 balsus. Antroje vietoje likusi Joana sulaukė 4036 žiūrovų ir 94 komisijos balsų. Trečioji vieta atiteko M.Lukošiūtei – 3448 žiūrovų ir 91 komisijos balsai, ketvirtoji – K.Zmailaitei, sulaukusiai 1991 žiūrovų ir 78 komisijos balsų.

Didžiajame finale pasirodžiusios daugiausiai balų surinkusios solistės atliko dar po vieną muzikinį kūrinį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Triumfo arkos akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Triumfo arkos“ laimėtoja O.Kolobovaitė

(Atnaujinta 23:25) „Kaip bepasibaigtų šio vakaro trileris, bet čia buvo nugalėtojos daina“, – po J.Gedmintaitės pasirodymo pakomentavo V.Juozapaitis. Tačiau po Joanos varžovės pasirodymo komisijos nariui teko pagalvoti, ką atsakyti.

„Krepšinyje viskas būtų aišku, būtų pratęsimas. Čia yra lygiaverčių, dviejų čempionių kova, kuri ko gero nesibaigtų, nei šiandien, nei rytoj. Kadangi aš jau prieš tai esu pasakęs savo simpatijas nugalėtojai, tai kartoju ir jums. Jūs esate visiškai lygiavertės“, – po O.Kolobovaitės pasirodymo tarė V.Juozapaitis.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad „Triumfo arkos“ nugalėtoja užtikrintai tapo O.Kolobovaitė, sulaukusi 3467 žiūrovų palaikymo skambučių ir 49 komisijos balsų. J.Gedmintaitė sulaukė 1788 žiūrovų ir 46 komisijos balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius