-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaistė Steikūnaitė: „Kodėl turėčiau teisintis?“ (papildyta balandžio 2 d.)

Skaistė visuomet buvo tyliausia, ramiausia merginų grupės narė. Niekas niekada nesugebėjo jos įvelti į jokį skandalą. Tačiau neseniai į viešumą išlindo nuotraukos ir filmuoti kadrai, kuriuose mergina – nuogut nuogutėlė. „Artimieji manęs nesmerkia, o teisintis prieš svetimus žmones nematau jokio reikalo“, – tvirtai savo pozicijos laikosi S. Steikūnaitė (27).
Skaistė Steikūnaitė
Skaistė Steikūnaitė / „Privatu!” viršelis

Tie, kurie visa tai paviešino, turbūt mano, kad turėtumei pasiteisinti. Ar turi ką pasakyti?

Fotosesija daryta prieš porą metų. Keista, kad tik dabar ji prisiminta. Koks gi tikslas buvo ją paviešinti? Kad man gėdą padarytų? Nepavyko! Aš tuose kadruose neįžvelgiu nieko bloga. Kalendorius, kuriam pozavau, buvo leidžiamas Italijoje. Ten žmonės į tokius dalykus reaguoja ramiai. Net ir pagyvenusios močiutės sako, kad joms gražu žiūrėti į jaunus, dailius, apnuogintus moterų kūnus, o štai lietuviai iškart įžvelgia kažkokį kriminalą.

Kai sužinojau, kad vaizdo įrašas paviešintas, buvau šiek tiek šokiruota. Pirma – šito nesitikėjau, antra – netgi buvau jį pamiršusi. Iš pradžių mane nuogą pamatė Italija, o dabar visa Lietuva. Tegul žiūri, ką daugiau galiu pasakyti... Artimieji manęs nesmerkia, o teisintis prieš svetimus žmones nematau jokio reikalo.

Tai pati atviriausia Tavo fotosesija?

Taip. Su manimi dirbo labai profesionalus fotografas, todėl nuotraukose neįmanoma įžvelgti jokio vulgarumo. Beje, iškart galiu pasakyti, kad jei tokio pasiūlymo būčiau sulaukusi Lietuvoje, vargu ar tam būčiau pasiryžusi. Mūsų šalyje mažai kas būtų sužavėtas rezultatu, kuris, mano akimis žiūrint, buvo labai estetiškas ir gražus. Italijoje kalendoriaus pristatymas buvo labai prabangus, pakviesta daug žmonių... Visi tai suprato kaip meną.

Tie, kurie bando Tave sugėdyti, yra įsitikinę, kad negarbinga tokiais būdais uždirbti pinigus. Ką apie tai manai?

Kiekvienas žmogus pinigus uždirba taip, kaip jis nori. Kas mane galėtų apkaltinti tuo, kad visą gyvenimą pinigus uždirbu rodydama nuogą užpakalį? Niekas. Aišku, žmonės gali pamanyti: „Nusifotografavo nuoga, vadinasi, ji tuo ir užsiima.“ Ne paslaptis, kad sukuosi modelių pasaulyje. Jeigu nori išlikti šioje rinkoje, apsinuoginimas yra darbo dalis. To išvengti tiesiog neįmanoma. Kodėl niekas nesmerkia merginų, kurios demonstruoja apatinį trikotažą? Juk tai irgi labai intymu!

Kaip tėvai reaguoja į Tavo veiklą?

Dabar jie su tuo jau susitaikė, bet anksčiau reaguodavo gana jautriai. Aišku, tėvai apie mane išgirsta įvairių kalbų, o tai nėra malonu. Jiems aš viską paaiškinu, išklausau jų nuomones ir sulaukiu paramos. Dėl paskutinio įvykio namuose nebuvo jokio konflikto. Tėvai sureagavo labai ramiai. Beje, tėtis, išvydęs mano nuotraukas, pasakė: „Gražu. Mielai pasikabinčiau kambaryje ant sienos.“ Manau, tokio palaikymo iš savo tėvų turėtų sulaukti kiekvienas vaikas.

Turbūt dauguma įsivaizduoja, kad kasdien vaikštau į grožio saloną, mėgaujuosi masažais, grožio injekcijomis ir pan. Taip nėra. Gal mažai kas patikės, bet reikia labai nedaug pastangų.

Su dukryte Jus sieja ypatingas ryšys?

Stengiuosi, kad taip būtų, todėl kuo daugiau laiko praleidžiu su ja. Mes esame pačios geriausios draugės. Noriu, kad dukrelė manimi pasitikėtų visą gyvenimą, tad netingiu atsakyti į kiekvieną jos klausimą. Patricijai privalau atstoti ir mamą, ir tėtį. Aišku, pavargstu... Bet kai ji prieina, apsikabina ir pasako, kaip mane myli, nuovargis kaipmat dingsta.

Kokios ateities linki savo vaikui? Gal pasvajoji, kad užaugusi dukra bus gydytoja, teisininkė...

Nebus nei gydytoja, nei teisininke. Bus dainininkė arba šokėja. Tai turbūt užkoduota jos genuose, nes kiekvieną mielą dieną Patricija užsivelka ilgą suknelę, įsispiria mano aukštakulnius, rankoje – mikrofonas, lūpos išdažytos ir šitaip laksto po namus. Daryk, ką nori, bet šito iš jos neatimsi. Auga artistė (šypsosi). Patricija – drąsumo įsikūnijimas. Ji nejaučia jokios scenos baimės. Tai laisvas ir laimingas vaikas, visą dieną be perstojo tarškantis.

Daugeliui jaunų merginų esi idealas. Papasakok, ką darai, kad atrodytum gražiai.

Turbūt dauguma įsivaizduoja, kad kasdien vaikštau į grožio saloną, mėgaujuosi masažais, grožio injekcijomis ir pan. Taip nėra. Gal mažai kas patikės, bet reikia labai nedaug pastangų. Kaip ir dauguma moterų, rūpinuosi veido oda, daug judu. Kuo aktyviau moteris gyvena, tuo ji gražesnė.

Jei kalbame apie maistą, viskas priklauso nuo konkretaus žmogaus. Turiu draugių, kurios valgo absoliučiai viską, o atrodo kaip šakaliukai. Deja, aš negaliu visko valgyti. Nuo 18 valandos stengiuosi neprisikirsti, riboju miltinius patiekalus, iki vidurdienio valgau saldumynus, o po pietų renkuosi baltyminius produktus. Nors dievinu didžkukulius, bulvių plokštainį, puikiai suvokiu, kad tokiais patiekalais tik kartais galiu mėgautis. Aišku, būna dienų, kai valgau viską iš eilės ir nematau vargo (juokiasi).

Tau pačiai gražus Tavo kūnas?

Kiekviena moteris savyje mato daug trūkumų, kuriuos bando paslėpti ir apie tai garsiai nekalbėti. Nedrįsčiau sakyti, kad mano kūnas negražus, tačiau ir tokio idealaus, kokio norėčiau, neturiu. Aišku, nepamirškime, jog turiu dukrytę, todėl kaip gimdžiusi moteris atrodau gana gerai.

Kaip manai, ar gražioms merginoms lengviau gyventi?

Tikrai ne. Sakoma „Negimk graži, gimk laiminga“. Turiu daug problemų, todėl pasakyčiau, kad gražiai moteriai kaip tik sudėtingiau gyventi: ir darbą sunkiau surasti, ir save realizuoti, ir meilėje ne taip lengvai sekasi, nes vyrai bijo gražių moterų. Mes taip pat verkiam, kenčiam... Mums taip pat skauda...

Esi patyrusi nelaimingą meilę?

Taip. Buvo, kai į savo jausmus nesulaukiau atsako arba su manimi bendravo dėl kažkokios naudos. Ir patyčių nemažai patyriau. Mokykloje buvau uždara pilka pelytė, nedrįsdavau išsakyti savo nuomonės. Mane stumdydavo, negražiai vadindavo... Niekam šito nelinkėčiau. Turbūt dabar tie žmonės mato mane ir kraipo galvą galvodami: „Kas galėjo patikėti...“

Dabar gali drąsiai pasakyti, kad myli save?

Kiekviena moteris privalo mylėti, gerbti, vertinti save, nes niekas kitas šito už mus nepadarys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius