Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skaiva Jasevičiūtė apie užburtą ratą santykiuose: nėra gėlių – nėra sekso?

Papasakosiu jums istoriją. Agnė įsimylėjo Vytą. Jie abu buvo puiki pora – gerai sutarė, smagiai kartu leido laiką, rūpinosi, stebino vienas kitą ir daug mylėjosi. Trumpai tariant, jų santykiai, kaip ir daugelio porų, pačioje pradžioje buvo nuostabūs.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė

Jie apsigyveno kartu, susituokė, gal net susilaukė vaikų. Bėgo laikas, santykiuose spontaniškumą ir romantiką pakeitė rutina ir vieną gražią dieną abu suprato, kad nėra laimingi būdami santuokoje.

Agnė su Vytu nesikalba, jie abu tyliai kenčia.

Yra porų, kurios kalbasi, išsako vieni kitiems savo nepasiteisinusius lūkesčius santykiuose ir tokioms poroms dažnai problemas pavyksta išspręsti. Agnė su Vytu nesikalba, jie abu tyliai kenčia.

Agnė galvoja: „Anksčiau Vytas buvo toks romantiškas, mes kartu visur eidavome, jis mane lepino, sakė man komplimentus, o dabar... dabar net gėlių neparneša! Dabar jis guli ant sofos ir nieko nenori su manim veikti. Dabar jis mane tik erzina. Pavargau jau aš nuo jo, einu pirma atsigulsiu, gal pavyks užmigt, kol jis neatėjo... Kitoms moterims pasisekė labiau, jų vyrai geresni.“

Vytas galvoja: „Anksčiau Agnė buvo tokia seksuali, mes beveik kasdien mylėdavomės, o dabar ji nuolat pikta ir nepatenkinta, visada nueina miegot pirma, neprisileidžia, seksas kartą per mėnesį. Net bijau ko nors paklaust, nes vėl gausiu tik bambėjimą. Tokios žmonos lepint gėlėmis nekyla noras.“

Tiek Agnė, tiek Vytas yra teisūs. Agnė neduoda Vytui sekso, nes jis jai neparneša gėlių. Vytas neparneša gėlių, nes ji nebeduoda jam sekso.

Agnė ir Vytas papuolė į užburtą santykių ratą. Kaip ir labai daug kitų porų. Ir kadangi abu nesikalba, iš jo išeiti – labai sunku. Tiek vienas, tiek kitas kasdien tik vis labiau pyks ir nervinsis.

Užburtas santykių ratas gali būti visoks.

Gėlės ir seksas čia tik banalus pavyzdys. Užburtas santykių ratas gali būti visoks. Gal vienas geria, nes kita nepalaiko jo idėjų ir nepagiria už pasiekimus, o ji to nepadaro, nes jis geria. Gal jis nebesako komplimentų, nes ji sustorėjo, o ji storėja, nes niekas jai nepasako komplimento.

Gal žmona nuolat rėkia ant vyro, nes jis nepadaro žadėtų darbų namuose, o vyras tų darbų nedaro, nes ant jo nuolat rėkia. Variantų gali būti daug. Bėda ta, kad tą užburtą santykių ratą nutraukti labai sunku. Abu žmonės tyliai pyksta dėl savo nuoskaudų ir principingai nė už ką nenori žengti pirmo žingsnio. Nes abu jaučiasi įskaudinti. Ir, pasikartosiu, abu jaučiasi teisūs.

Tačiau kitos išeities nėra. Norint nutraukti užburtą santykių ratą vienam reikia paminti savo principus ir pasiaukoti. Kitaip tas ratas rieda tiesiai skyrybų link. Arba dar baisiau – jis rieda nelaimingo gyvenimo kartu link.

Ir nesakykit, kad niekada nebuvot į tokį pakliuvę. Tik va klausimas: ar pavyko iš jo išeiti? Ir, kaip galvojat, kas iš mano istorijos veikėjų turėtų žengti pirmą žingsnį? Vytas turėtų parnešti gėlių ir gauti sekso? Ar Agnė turėtų gauti gėlių po geros meilės nakties su vyru? O gal net nebeverta bandyti?

Į šiuos klausimus atsakyti ir užduoti kitų galite nurodytu el.paštu: ypatingos@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius