Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skaiva Jasevičiūtė: Blogiausia dovana vyrui

Iš manęs galėtų atimti visus mano taksų gimtadienius, mano gimtadienį, vestuvių metines ir kitas šventes, bet tik ne Kalėdas. Man Kalėdos yra nerealaus gerumo šventė, kuri suburia visą šeimą. Mes turime daug tradicijų ir viena jų – dovanos. Fui, kokia tu materiali, Skaiva... Galbūt, bet Kalėdų be dovanų aš neįsivaizduoju. Šeimoje jas dalijamės ilgai, pasimėgaudami, pakuodami po vieną, skaitydami linkėjimus, atvirai besidžiaugdami. Kita vertus, dovanos prieškalėdiniu laikotarpiu tampa ir nemenku galvos skausmu: kaip neišleisti labai daug pinigų, bet ir būti originaliai, nustebinti ir pradžiuginti? Ir, kaip tyčia, visada didžiausias galvos skausmas – išrinkti dovaną savo antrai pusei.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Mano antra pusė (ir šiaip visa likusi šeima) dažniausiai nori trijų dalykų. Pirmas – nieko. Antras – nežinau. Trečias – tiks bet kas. Kol buvo gyvi seneliai, buvo ir ketvirta kasmet pageidaujama dovana: „Ai, ką jau čia mums bedovanosi.“

Mielos moterys, na pripažinkit, kad ir kaip stipriai mylėtume ir pažinotume savo vyrus, išrinkti jiems gerą kalėdinę dovaną nėra lengva. Jei jau vienerius metus prasisukom su čekiu į jų hobio – medžioklės/žūklės/sporto parduotuvę, kitais metais suėjo linksmos kojinės ar juokingi marškinėliai, dar kitais kvepalai, piniginė ar kuprinė ir opa –originalumo atsargos senka. Aš nekalbu apie moteris, kurios gali sau leisti kas metus papildyti savo vyro kolekciją brangiais laikrodžiais, elektronine technika ar kelionėmis. Ne, aš kalbu apie tas, kurios bando išsisukti su dovana iki šimto eurų.

Niekada nepamiršiu vyro veido per Kalėdas, kai jis išpakavo gautą dovaną. Aš tiek ilgai ją rinkau, tiek stengiausi, tiek širdies sudėjau (pinigų irgi). Net ir dabar pati gavusi tokią dovaną šokinėčiau iš džiaugsmo, o jo veidas apsiniaukė. Kodėl? Todėl, kad jis po eglute rado juodos šimtaprocentinio šilko patalynės komplektą su asmeniniu siuvinėjimu. Prabangu, subtilu, net seksualu, bet tikriausiai tik man. Va tada aš sužinojau, kad vyrų patalynės komplektai nedžiugina, net su asmeniniu intriguojančiu rankų darbo siuvinėjimu... Na, nebent tu jame gulėtum nuoga ir sakytum „daryk su manim ką nori“, bet net ir tuo atveju, tikiu, kad atsiras vyrų, kurių net ir tai nedžiugins.

Renkant vyrui dovaną, pasirodo, nebegalioja taisyklė „dovanok tai, ką norėtum gauti pati“. Na, nebent esi gera barakuda, kuri be jokios širdies graužaties pasisavina visas jo dovanas.

Todėl savo radijo laidoje padarėm apklausą: kokios dovanos labiausiai užknisa vyrus? Rezultatai nustebino, nors jų tikrai negalima pritaikyti visiems vyrams. Bet štai jums penki pagrindiniai vyriški NE:

  1. Dauguma vieningai pareiškė, kad jiems visiškai nepatinka gauti rūbų. Visiškas mano nusivylimas. Juk taip smagu išrinkti savo mylimam vyrui rūbą, su kuriuo, tavo akimis, jis gerai atrodys. Taigi, rūbams – ne. Kojinėms su mažomis išimtimis irgi ne (nors keli praktiški vyrai jų nepeikia).
  2. Dar pasirodo vyrus užknisa dovanų čekiai. Nes jiems reikia kažkur eiti, gaišti savo laiką ir rinktis dovanas patiems. Mielos moterys, dauguma vyrų pareiškė, kad eiti į parduotuves kančia, todėl čekių jiems dovanot ne-ga-li-ma. Nes vis tiek eisi ir rinksi pati. Ir pati nervinsies, ar nesibaigė dar galiojimo laikas. Tikiu, kad ne visi vyrai vienodi, bet aš pati taip jau pra***au net du dovanotus optikos čekius.
  3. Peiliukai, skutimosi putos, dušo želė ir kita kosmetika. Praktiška? Taip. Džiugina? Pasak vyrų – visiškai ne, nes tai kasdien jie gali be vargo nusipirkti patys.
  4. Namų dekoro reikmenys. Žvakės, rėmeliai, namų kvapai, statulėlės ir kiti niekučiai. Taip, labai gražiai dera jūsų interjere, taip, labai romantiška ir miela. Bet tik tau. Na, nebent tavo vyras interjero dizaineris arba laaabai meniškos sielos. Dauguma pareiškė kad savo žvakes galime susikišti... Ok, juokauju. Bet apklausos metu pasidarė aišku, kad žvakė jiems bus aktuali tik tada, kai jie mirs. Arba tada, kai tu jiems padovanosi save nuogą žvakių šviesoje. Bet vis tiek, net ir šiuo atveju žvakės visiškai dzin.
  5. Knygas „Kaip būti geresniu vyru“, „Kaip nebebūti asilu“, „Kaip daryti sėkmingesnį verslą“, „Kaip užauginti protingus vaikus“ ir t.t. priims kaip įžeidimą. Šimtu procentų. Na, nebent pats tokios prašė. Bet jei čia jūs sugalvojot jį patobulinti, tai neverta, gulės net neatversta iš principo.

Kiekvienos mūsų vyras unikalus ir nepakartojamas, todėl absoliučiai visiems vyrams, aišku, šios taisyklės netinka, bet šis gidas gal bent kiek jums padės neišvysti savo vyro veide tos išraiškos, kurią išvydau aš, kai jis išvyniojo tą nelemtą šilko patalynės komplektą.

Gražių dovanų ir dar gražesnių švenčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius