Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skaiva Jasevičiūtė: Kodėl Gurevičiūtę ir toliau seks tūkstančiai, o Gražulį rinks į Seimą

Mes gyvename labai keistoje šalyje, tokioje stebuklų tiesiog. Mūsų šalyje dauguma žmonių puola nekęsti kito vien sužinoję jo seksualinę orientaciją, tačiau tie patys žmonės yra be galo tolerantiški visokio plauko kvailiams. Kvailius mūsų šalyje myli, seka ir palaiko. Ai, dar juos mielai renka į Seimą.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Seimo narys Petras, užsidėjęs „Kangoo“ batus, su šį kartą ne nuogais jaunuoliais, pašokinėjo dainuodamas dainą „Kas nešokinės, tas pyxxxxx.“ Po to kaip visada išvertęs akis melavo, kad čia ne reklama (Seimo nariai negali teikti reklamos paslaugų).

Aha, tokia ne reklama, kad net tarptautinė. Nes šiuos šokinėjimui skirtus batus gaminanti kompanija, po šio video paviešinimo, buvo priversta visur dėti savo atsiprašymą ir pasiaiškinimą, kad niekaip nėra susijusi su šiuo įrašu ir nieko nenori įžeisti.

Seimo narys Petras per šitiek metų garsėja tik savo skandalais ir nesąmonėmis, tačiau vis tiek sėdi Seime. Niekam nekyla ranka parašyti jokios peticijos, kad jis nėra kompetentingas dirbti savo darbą. Bet va jei į Seimą ateina gėjus, peticiją iškart visi puola rašyti.

Kvailius mūsų tauta labai myli. Komentaruose apie Petro pašokinėjimą šimtai palaikančių tautiečių rašo: „Šaunuolis Petras, smagiai pasilinksmino, ir dainelė graži.“ Ir niekam net į galvą neateina, kad eilinę neatsakingą, nepagarbią nesąmonę vėl padaręs vyras už mūsų visų pinigus sėdi ir kuria mums įstatymus. Jūs norėtumėt į svečius atvykusiam užsieniečiui parodyti šį Petro video ir prisipažinti, kad tai jums atstovaujantis valdžios vyras? Aš ne, man būtų klaikiai gėda.

Niekam nekyla ranka parašyti jokios peticijos, kad Petras nėra kompetentingas dirbti savo darbą. Bet va jei į Seimą ateina gėjus, peticiją iškart visi puola rašyti

Dar viena unikali persona šią savaitę dalį žmonių pribloškusi savo atvirumuinfluencerė Gintarė. Ta pati moteris, kuri gavusi NVSC prašymą savo 150 tūkstančių sekėjų miniai pasakyti, kad padėtis šalyje rimta, todėl prašome nekeliauti, pabūti namie, vietoje to parodė vaizdelį iš balkono Kipre ir pasakė: „Šiandien gavau laišką iš Visuomenės sveikatos centro su prašymu paraginti savo sekėjus nekeliauti, atsisakyti vakarėlių, nebūtinų susibūrimų, bet negaliu būti ne savimi. Kaip gali atsisakyti tokio grožio?“

Dar didesnis grožis yra tai, kad šią savaitę, praėjus jau pusei metų, ta pati influencerė sugalvoja pasipasakoti, kad toje kelionėje Kipre ji visgi užsikrėtė COVID-19 virusu. „Sirgti ne gėda“ – savo paskyroje rašo Gintarė (tiesa, norint ją tiksliai cituoti, tai reikia rašyti NEGĖDA).

Na, taip, ne gėda, tai kodėl apie tai reikia pasipasakoti po pusmečio, o ne tada, kai sirgai? Gintarė paklausta, kodėl kelionėje pajutusi simptomus nesikreipė į gydytoją ar nesidarė testo, aiškina: „Tada koronavirusas atrodė tokia tolima liga, kad paskutiniu atveju pagalvotum, jog ja sergi.“

Tolima liga? Aš tik primenu, kad su šia liga mes jau gyvename 13 mėnesių, spalį jau net tolimiausiame užkampyje be elektros gyvenantys žmonės žinojo, kas yra COVID-19. Bet tiek to, Gintarė susirgo, sirgdama paatostogavo, grįžo pilnu žmonių lėktuvu namo, tada pasijuto labai blogai, tačiau testo nesidarė, nes bijojo, kad kils skandalas. Pasak jos, net kai jos gydytojas ją ragino važiuoti į reanimaciją, nes jai trūko oro, ji atsisakė, nes bijojo skandalo. Čia tik man vienai tai atrodo daugiau nei kvaila?

Net kai Gintarės gydytojas ją ragino važiuoti į reanimaciją, nes jai trūko oro, ji atsisakė, nes bijojo skandalo. Čia tik man vienai tai atrodo daugiau nei kvaila?

Ir tada šita pati influencerė nutaisius nekaltą veidą visiems sako: „Gal laikas nustoti smerkti vieni kitus ir atrasti būdų, kaip grįžti į kiek šiomis aplinkybėmis įmanomą normalesnį gyvenimą?“ Vienas iš būdų grįžti į normalesnį gyvenimą yra žmonių atsakingumas, ne keliavimas sergant, testavimasis ir kontaktų, kuriuos sutikai sirgdamas, atskleidimas. Gintarė sako, kad niekas iš draugų, su kuriais ji keliavo, neužsikrėtė, na, išskyrus jos sužadėtinį. O kaip tie, su kuriais prasilenkei Kipre? Kaip viešbučio personalas, lėktuvo atgal bendrakeleiviai?

Gintarės paatviravimas (pati sugalvojo prisipažinti, tada pati supyko ir dabar pati stebisi, kodėl gauna neigiamų žinučių – klasikinis moteriškas manevras) man atrodo kvailas ir neatsakingas. O man visada atrodė, kad viešas žmogus, kuris dirba televizijoje, kuris turi daug sekėjų, turi būti pavyzdys kitiems.

Toks žmogus turi visada galvoti, ką daro ar sako viešumoje, o suklydęs tiesiog mokėti savo klaidą pripažinti ir atsiprašyti. Aš net neabejoju, kad prasukus panašų bajeriuką, kaip ši influencerė, tą pačią dieną skrisčiau lauk iš visų savo darbų.

Gintarę ir toliau seks tūkstančiai, o save socialiai atsakingomis vadinančios įmonės ir toliau pirks pas ją reklamą

Bet mūsų šalis kvailai besielgiančius myli. O jei jie dar ir gražūs – viską dar greičiau pamiršta. Gintarę ir toliau seks tūkstančiai, o save socialiai atsakingomis vadinančios įmonės ir toliau pirks pas ją reklamą. Ji toliau ves laidą žiūrimiausioje televizijoje. Žmonės, pavargę nuo karantino ir nelogiškų valdžios sprendimų, ją net pasveikins – oi kokia šaunuolė, laužanti visas koronos taisykles. Ai, o Petras dar dvi kadencijas dirbs Seime, nes na juk linksma į jį žiūrėti.

Aš ilgai galvojau, kodėl dauguma taip linkusi atleisti už kvailus poelgius. Ir sugalvojau tik vieną – matydami kvailai besielgiančius žinomus žmones, ta dauguma pasijaučia geriau, pasijaučia protingesni už Seimo narį ar daug sekėjų turinčią žvaigždę. O bent trumpam pasijusti už ką nors protingesniu yra malonu, ar ne?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius