Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė. Kvailų komentarų karas ir Holokaustas

Dar niekada anksčiau, palyginti su šiandiena, man neatrodė, kad aš gyvenu šalyje, kurioje tiek daug kvailių. Ir nemanau, kad aš tokia viena. Net neabejoju, kad jums irgi taip atrodo, jei tik kasdien paskaitote internetą ir ypač komentarus.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Ir nesvarbu, kurioje jūs pusėje.

Pasiskiepijusiems atrodo, kad kvailiai tiek, kurie nesiskiepija. Nepasiskiepiję mano, jog pasiskiePINĘ (jie dažnai taip rašo) kvailesni už juos. Besijuokiančio veidelio paveiksliukas išgyvena savo populiarumo piką, nes yra abiejų pusių uoliai dedamas nuolat ant visų kitaip manančių įrašų.

Aš net šiandien vienoje FB moterų grupėje mačiau pastabios moters komentarą, kuriame ji rašė: „Amyte Skeltanagyte (pasistengiau čia parinkti vardą, kuris neegzistuoja, bet jei toks yra tai labai atsiprašau Amytės), gal Jūs galite nustoti dėlioti tuos žvengus ant kiekvieno posto apie skiepus? Atsibodo jau.“

Internete vis pasirodo labai geras memas, kuriame yra užrašas anglų kalba: „Tai prasidėjo kaip virusas ir baigėsi kaip IQ testas.“

Internete vis pasirodo labai geras memas, kuriame yra užrašas anglų kalba: „Tai prasidėjo kaip virusas ir baigėsi kaip IQ testas.“ Ir išties, tiek kvailų komentarų, kurie nepasako nieko, išskyrus tai, kad, na, gal reikėjo patylėti, nes net nuosavai mamai būtų gėda, dar senokai nemačiau.

Aišku, tuojau šiek tiek mažesnė pusė Lietuvos (tuo nuoširdžiai džiaugiuosi, kad mažesnė) ant manęs supyks, bet aš visgi manau, jog kvailų komentarų dvikovoje laimi skiepų priešininkai. Ir taip su gera persvara laimi.

Kodėl laimi? Todėl, kad visai nesivaldo ir skiepus prikiša bet kokia tema. Straipsnis – Kaip pasigaminti skanią baltą mišrainę? Ir po juo būtinai kokios nors Juzefos komentaras: „Tai jau nepasiskiepijus mišrainė nesigaus?“ Aišku suprantu, kad Juzefa norėjo pasirodyti labai šmaikšti, bet kam to reikia?

Bet yra ir to vadinamo hardcoro.

Šią savaitę netyčia pamačiau pranešimą gana liūdna tema – vyras automobilyje nušovė savo žmoną ir pats pasidavė pareigūnams. Na, spėkit, kokie komentarai po tokiu straipsniu? Aišku, atspėjot – apie trisdešimt procentų rašančių kažką vapa apie skiepus ir jų žalą: „Tai čia jau agresija po skiepo“, „Va, ir pasireiškia skiepų pašaliniai poveikiai“, „Buvo pasiskiepinęs, tik dėl to ir nušovė“, „Va prie ko žmones priveda tie skiepai“ ir t. t. Kažkieno šeimoje tragedija, o komentatoriai varo apie skiepus.

Va, tada nori nenori susimąstai – jums realiai viskas gerai su galva? Kokia ir iš ko sudaryta masė turi virti galvoje, kad štai sėstum ir rašytum tokį komentarą? Kokia košė turi virti galvoje, kad dabartinę situaciją sulygintum su Holokaustu, kaip tai padarė viena tokia kažkiek žinoma dainininkė Lietuvoje trijų raidžių vardu?

Ir ne tik ji viena – internetas mirga nuo tokių palyginimų. Man smalsu, ar ta dainininkė ir tie, kurie į mitingą prie Seimo atėjo su koncentracijos stovyklos uniformas imituojančiais rūbais su Dovydo žvaigždėmis, bent jau skaitė kas buvo Holokaustas? Juk jei mokat naudotis internetu, rašydami komentarus, tai turėtumėt mokėti ir pagooglinti?

Vienas mano bičiulis žydas labai gerai pasakė: „Žydai – protinga ir išsilavinusi tauta, jie būtų skiepijęsi, o jei jau jiems būtų leidę pasirinkt, ar vakcina, ar koncentracijos stovykla, visi būtų pasiskiepiję be mažiausios išimties. Visi iki vieno, net ir po kelis kartus.“

Kai peržengi tam tikrą ribą, vilties, kad išgirsi normalius argumentus, nebėra.

Lyginti dabartinę situaciją su Holokaustu – labai kvaila. Ir jei jūs nesuprantat kodėl, aš pasiduodu. Ir, ne todėl, kad liaudies patarlė sako: „Duok durniui kelią.“ Bet todėl, kad kai peržengi tam tikrą ribą, vilties, kad išgirsi normalius argumentus, nebėra.

O dabar – vienas, du, trys – piktų komentarų apie skiepus lavina po šiuo straipsniu. Bet, prašau, prieš tai pasidomėkite, kas buvo tas Holokaustas, tikiu, kad būsite priblokšti, jei dar to nežinojote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius