Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: „Vyrai sekso turi norėti visada!“

Aplink mus vis dar labai daug stereotipų, žmonės sunkiai jų atsikrato.Pavydžiui, kalbant apie seksą, pastebėjot, kad visuomenėje paplitusi nuomonė, jog seksą moteris – „duoda“, o vyras – „gauna“. O dar dažniau moteris „neduoda“. Vis dar populiarūs anekdotai apie žmonas skaudančiomis galvomis ir vargšus dėl to kenčiančius vyrus. Ir tai ne tik anekdotai, realybėje vyrai irgi dažnai skundžiasi, kad „gauna“ ne taip dažnai kaip norėtųsi. Yra šeimų, kuriose seksas vis dar laikomas „sutuoktinio pareiga“.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

Paradoksas tas, kad moteriai neduoti yra normalu – pavargus, užsiknisus buitimi, nepatenkinta savo kūnu ir dar milijonas priežasčių, pateisinančių moterų nenusiteikimą seksui. Ir vyrams tenka su tomis priežastimis susitaikyti.

Bet va jei vyras neima – tragedija. Na, rimtai, jei vyras paragintas moters atsisako mylėtis – dažniausiai dėl to kyla drama. „Kaip tai nenori? Tai aš jau negraži? Tai jau turi kitą, su kuria nori?“ Tokius ir panašius kaltinimus tikriausiai išgirsta vyras pabandęs atstumti savo moterį nusiteikusią paišdykauti.

Ir žinokit aš net pati save esu prigavus tokioje situacijoje, kad vyro atsisakymą mylėtis priimu kaip asmeninį įžeidimą. Stereotipas, kad vyras turi norėti visada – labai stiprus. Mums galima būti pavargusioms, o jie turi būti visada pasiruošę. Mums gali skaudėti galvą ir kamuoti rūpesčiai darbe, o jiem – tikrai ne.

Ir žinokit aš net pati save esu prigavus tokioje situacijoje, kad vyro atsisakymą mylėtis priimu kaip asmeninį įžeidimą

Bet tikrovė tokia, kad jie pavargę ir ne visada pasiruošę ir ne visada nori. Savo „M-1“ radijo laidoje su kolege paklausėm moterų klausytojų, ar tenka susidurti su vyrais, kurie nenori sekso. O dieve, kiek laiškų gavome. Šimtai mums parašiusių moterų pareiškė, kad mielai mylėtųsi dažniau, bet vis sulaukia atsisakymo iš savo vyrų.

Buvo tokių, kurios teigė neapsikentusios ir susiradusios meilužius. Buvo tokių, kurios su padėtimi susitaikė ir džiaugiasi tomis retomis progomis, kada vyrams ta aistra visgi nubunda.

Negalėjome nepaklausti vyrų – kas vyksta, kad „galva pradeda skaudėti“ ir jiems? Taip, mes suprantame, kad jie lygiai taip pat kaip moterys gali būti nenusiteikę, bet kodėl? Ir dažniausias vyriškas atsakymas, kurį tada gavome – „atsibodo“. Ne, ne moteris atsibodo.

Atsibodo toks pat seksas. Seksas, kurį pasak vyrų, jau žinai nuo pradžios iki pabaigos. Pasirodo, rutina vyrams žudo aistrą. „Čia tas pats, kad jei kasdien tau žmona duotų valgyti kotletų. Nors tu tuos kotletus labai mėgsti, bet ilgainiui jų visai nebenori, nes skonį puikiai žinai“, – rašė mums vienas vyras.

Atsibodo toks pat seksas. Seksas, kurį pasak vyrų, jau žinai nuo pradžios iki pabaigos

Nors palyginimas su kotletais kiek grubokas, bet tiesos tame yra. Moterys seksą dažnai sieja su emocijomis. Joms tai ne tik malonumas, bet ir meilės vyrui išraiška, net jei ta išraiška visada vienoda. Vyrams (ne visiems!) seksas dažniausiai yra tik seksas, emocijų šiame procese šiek tiek mažiau, todėl, pasak jų, jie mieliau renkasi „nevalgyti visai, nei vėl valgyti tuos pačius kotletukus.“

Ir išvada, greičiausiai, čia peršasi tik viena – reikia nustoti seksą „duoti“ ir „imti“ – reikia pradėti juo mėgautis ir tuos pačius kotletus vis pabarstyti kitais prieskoniais. Gal tada ir galvos mažiau skaudės, abiems lytims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius