-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skaiva Jasevičiūtė. Žmonės, bijantys dulkių siurblio, gėjų ir ukrainiečių

Labai gerai pamenu, kaip prieš daugiau nei dešimtį metų išvažiavau į komandiruotę Vokietijoje. Tuo metu dirbau žurnalo vyriausia redaktore ir teko ten mėnesį stažuotis. Vokietijoje mane pasodino prie „Apple“ kompiuterio, kurie mūsų šalyje dar buvo nemaža naujovė. Kaip aš vargau ir keikiausi, viskas tame kompiuteryje buvo kitaip, nei esu pratus, teko nemažai pavargti, kol supratau, kaip su juo dirbti.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Dainiaus Stankaus nuotr.

Dėl to prie kompiuterio patirto streso nusprendžiau, kad „Apple“ man labai nepatinka. Ir su šia nuostata gyvenau labai daug metų. O tada supratau, kad nepatinka jie man ne todėl, kad yra blogi, o todėl, kad šalia to kompiuterio aš pasijutau kaip kvailė. Ir man dabar šiek tiek gėda, kad tik dėl savo neišmanymo ir baimės aš daugelį metų aplinkiniams aiškinau, kad viskas, ką daro „Apple“, yra neverta dėmesio.

Na sutikite, greičiausiai kiekvieno mūsų šeimoje yra narys, kuris nenori telefono su liečiamu ekranu. Ir jokie įtikinėjimai, kad toks telefonas turi daugiau funkcijų, to žmogaus neįtikina. Jis tiesiog bijo, kad šalia naujo telefono aparato pasijus nemokša, pasirodys kvailas, nežinos, ką daryti. Spaudo savo mygtukus ir jaučiasi saugiai su aparatu, kuris neatneš jam jokių nesuprantamų naujovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius