Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skaivos lietinio“ byla: Skaivai Jasevičiūtei ir „Amber Food“ gražiuoju susitarti nepavyko

Antradienį Kauno apylinkės teisme įvyko antrasis parengiamasis posėdis bylos, kurioje radijo ir televizijos laidų, renginių vedėja Skaiva Jasevičiūtė (31) kaltina bendrovę „Amber Food“ (buvusi „Vičiūnų restoranų grupė“) neteisėtai naudojus jos atvaizdą valgiaraštyje.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Skaiva nori prisiteisti 40 tūkst. litų kompensaciją ir prašo, kad atsakovas padengtų bylinėjimosi išlaidas. 

Žinoma moteris teigia, kad 2011 m. dalyvavo „Vičiūnų restoranų grupei“ priklausančio restorano „La Crepe“ atidaryme. Per renginį S.Jasevičiūtė iškepė lietinį. Vėliau jos nuotrauka su lietiniu atsidūrė „La Crepe“ meniu prie patiekalo „Skaivos lietinis“.

Šou pasaulio atstovė tikina, kad su renginį organizavusia bendrove „Elitaz“, kuri dabar vadinasi „Kūrybos sodas“, nesitarė dėl nuotraukos panaudojimo reklaminiais tikslais. Apskritai, ji renginyje esą dalyvavo nemokamai. 

S.Jasevičiūtė piktinasi, kad, kol buvo naudojamas jos atvaizdas valgiaraštyje, ji galėjo netekti pasiūlymo tapti kitų bendrovių reklaminiu veidu, todėl, galbūt, prarado pajamas.
Radijo ir televizijos laidų vedėja pasakojo, kad „Vičiūnų restoranų grupė“ į jos prašymus išimti nuotrauką iš meniu sureagavo tik po kelių primygtinių raginimų tai padaryti.

Lapkričio 19 d. Kauno apylinkės teisme surengtas pirmasis parengiamasis posėdis baigėsi be vaisių – susitarti gražiuoju nepavyko. Atsakovas tikina, kad su žinoma moterimi dėl dalyvavimo renginyje tarėsi ir už viską atsakinga įmonė „Kūrybos sodas“. S.Jasevičiūtės atstovė advokato padėjėja Milda Martinkutė teigė, kad ieškovė norėjusi taikiai išspręsti ginčą, tačiau bendrovė „Amber Food“ nesileido į jokias kalbas. 

„Kūrybos sodas“ byloje dalyvauja kaip trečiasis asmuo. Bendrovės atstovų prašymu, byla bus nagrinėjami jiems posėdžiuose nedalyvaujant. Į antrąjį parengiamąjį posėdį neatvyko ir Skaiva, tačiau ji, portalo Žmonės.lt žiniomis, pradėjus bylą nagrinėti iš esmės posėdžiuose ketina dalyvauti.

Antradienį buvo patikslintas ieškinys. S.Jasevičiūtė atsisakė reikalavimo pašalinti jos nuotrauką iš „La Crepe“ valgiaraščio, nes jos restorano meniu jau nebeliko. Per dvi savaites prašymą pakeisti ieškinį galima apskųsti. Trečiasis parengiamasis posėdis numatytas vasario pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius