-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skambės negirdėta Kernagio daina

Radijo stotys netrukus pradės groti iki šiol negirdėtą maestro Vytauto Kernagio dainą.
Žinia, kad V.Kernagis susirgo onkologine liga, pasklido 2007-ųjų vasarą.
Maestro gerbėjai turės progą pasiklausyti anksčiau dar negirdėtos dainos. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kovo 15 dieną Lietuvos publikai buvo pristatytas naujas Vytauto Kernagio albumas – „Neatrastas Vytautas Kernagis“. Jame galima rasti dešimt iki šiol negirdėtų maestro atliekamų kūrinių, kurie 1991 m. buvo parašyti spektakliui „Geras žmogus iš Sezuano“. Vienas iš jų, pavadintas „Dūmelis danguje“, netrukus pasigirs radijo stočių eteryje.

Spektaklį „Geras žmogus iš Sezuano“ statė režisierė Aurelija Ragauskaitė Klaipėdos dramos teatre pagal to paties pavadinimo Bertolto Brechto pjesę. Būtent jai kilo mintis pasikviesti V.Kernagį kurti muzikos spektaklio zongams. Maestro atvykdavo į Klaipėdą, sudainuodavo zongus, kurie čia pat būdavo įrašomi, o iš šių įrašų aktoriai mokėsi dainuoti.

Praėjus 19 metų, spektaklio pagrindinio vaidmens atlikėja Regina Šaltenytė perdavė išlikusias juostas su įrašais V.Kernagio šeimos nariams. O šiemet vienas iš geriausių garso režisierių Lietuvoje Artūras Pugačiauskas juos sutvarkė ir restauravo, naudodamas pačias pažangiausias garso atkūrimo technologijas. Vėliau ilgametis V.Kernagio bendražygis Andrius Kulikauskas visus zongus aranžavo – tokiu būdu prie maestro balso bei pianino įrašo prisidėjo įvairūs instrumentai ir jų partijos, todėl dabar visos dainos skamba faktiškai taip pat, lyg viskas būtų įrašyta profesionalioje garso įrašų studijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius