Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingos Alen Chicco sumušimo istorijos tęsinys: atlikėjui ir draugei atlyginta moralinė žala

Prieš kiek daugiau nei mėnesį garsiai nuaidėjo įvykis Vilniuje įsikūrusiame bare „Pilėnai“ – čia su drauge buvo užpultas ir sumuštas žinomas atlikėjas Tomas Alenčikas-Alen Chicco. Ir nors policijos tyrimas tebevyksta, nukentėjęs vaikinas gali pasidžiaugti bent šiokia tokia pergale. Iš užpuoliko jis su bičiule išsireikalavo kompensacijos už patirtą moralinę žalą.
Tomas Alenčikas-Alen Chicco
Tomas Alenčikas-Alen Chicco / Asmeninio albumo ir Tomo Urbelionio nuotr.

Dėl incidento, vykusio naktį iš vasario 29-osios į kovo 1-ąją bare „Pilėnai“, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaip dabar 15min pasakojo nukentėjusysis, iki teismo neprieita, nes pavyko priimti abiems pusėms tinkantį susitarimą.

„Buvo tokia sąlyga – jeigu jie neatsiprašo ir nesumoka, tada laukiame teismo“, – 15min atskleidė Alen Chicco.

Kompensaciją už patirtą moralinę žalą išsireikalauti jau pavyko. 15min žiniomis, bendra suma, kurią iš skriaudiko gavo atlikėjas ir jo draugė, siekia 1000 eurų. Dabar nukentėjusieji laukia atsiprašymo.

„Bandėme prašyti viešo atsiprašymo, bet mums policija pasakė, kad kadangi tas asmuo nėra viešas, tai atsiprašymas nieko nereikš ir jis negali to daryti, nes tai nėra teisminis tyrimas. Tada klausėme, gal galėtų atsiprašyti baras, bet iš tiesų dabar net nežinome, ar baro vadovybė su tuo žmogumi yra geri draugai“, – kalbėjo T.Alenčikas.

Vis dėlto, kaip 15min informavo pašnekovas, tyrimo procesas dar nesibaigė. O kadangi šiuo metu karantinas, policija visais klausimais toliau dirba iš namų. Atlikėjas mano, kad reikalai pajudės po jo.

„Dabar žiūrime, kas bus su karantinu, o po to mus kvies į susitaikymą, dokumentų pasirašymą, kur jis (užpuolikas – aut. past.), kaip aš įsivaizduoju, mūsų ir atsiprašys, o mes pasirašysime taikos raštą“, – paklaustas, kokie bus tolimesni veiksmai, sakė Alen Chicco.

Asmeninio albumo nuotr./Sumuštas Tomas Alenčikas-Alen Chicco
Asmeninio albumo nuotr./Sumuštas Tomas Alenčikas-Alen Chicco

T.Alenčikas neslepia – už užpuolimą galbūt galėjo gauti ir didesnę kompensaciją. Tačiau, kaip teigė, kadangi šiuo metu karantinas, išsireikalavo mažiau.

„Dabar yra tokios sąlygos, kai nelabai galima bendrauti, tai buvo taip, kaip buvo. Mes pagalvojome, kad šiuo metu yra svarbesnių dalykų, tai šitą procesą tiesiog norėjome pabaigti kuo greičiau ir taikiai“, – komentavo pašnekovas.

Alen Chicco dėkoja bičiuliams ir gerbėjams už palaikymą, o policijai – už puikiai atliktą darbą. Jis pabrėžė, kad po patirto incidento teisėsaugos sistema tikrai nenusivylė.

„Viskas buvo daroma labai greitai ir mūsų labui, niekas nebandė kažko sakyti, viskas buvo labai profesionaliai priimta ir mes to net nesitikėjome, nes daug kas sakė, kad nuėjus į policiją jie įvykį tiesiog pamirš. Bet taip nebuvo, dėl to smagu“, – pasidžiaugė T.Alenčikas.

Tiesa, su baro „Pilėnai“ savininkais po įvykio jis pridūrė daugiau nebendravęs. 15min su baro atstovais ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

15min primena, kad gerai žinomas atlikėjas Alen Chicco buvo užpultas ir sumuštas naktį iš vasario 29-osios į kovo 1-ąją Vilniaus bare „Pilėnai“. Muzikanto teigimu, nukentėjo ne tik jis, bet ir jo draugė, su kuria tą vakarą linksminosi.

Galimai konfliktas įvyko dėl to, jog dainininkas buvo apsirengęs koncertiniais drabužiais, pasipuošęs peruku ir makiažu. Anot paties atlikėjo, jam į veidą trenkusiam vyrui, kuris buvo apibūdintas kaip „neonacis“, tokia apranga nepatiko.

Labiausiai atlikėjui užkliuvo tai, jog jokios pagalbos iš bare dirbančių asmenų jis nesulaukė. Anot jo, baro savininkas tiesiog leptelėjo klausimą, kodėl šis ten lankosi.

15min susisiekus feisbuke baro „Pilėnai“ nurodomu kontaktiniu numeriu, tąkart juo atsiliepė vyras, teigęs, kad jis nėra baro savininkas, tačiau esąs „atstovas spaudai“.

„Koks atlikėjas? Kas atlikėjas? Čia tas, kur Belarusijoje buvo?“ – paminėjus Alen Chicco vardą klausė vyras. „Mūsų bare niekas negalėjo būti sumuštas“, – skubėjo pabrėžti baro atstovas.

Tiesa, paminėjus, jog policija įvykį vis dėlto užfiksavo, pašnekovas atvejį staiga prisiminė ir pridūrė pats savo akimis jį matęs, tačiau kalbėtis apie incidentą atsisakė, vis siūlydamas užsukti į barą.

„Atsiprašau, ar buvote kada nors „Pilėnuose“? Užsukite, pamatysite, kad ten renkasi neformalūs žmonės ir jis nieko ten negalėjo nustebinti. O jeigu girtas susimušė, tai...“ – kalbėjo „Pilėnų“ darbuotojas.

Netrukus po to, kai buvo paviešinta istorija, baro „Pilėnai“ feisbuko puslapyje nusidriekė neigiamų komentarų eilė. „Homofobų, neonacių vieta“, „nesaugi aplinka“ – tokiais epitetais Alen Chicco istoriją išgirdę asmenys komentavo baro aplinką ir nerekomendavo čia lankytis.

Socialinių tinklų nuotr. /Po kilusio skandalo baras „Pilėnai“ pasidalino piktdžiugiška žinute
Socialinių tinklų nuotr. /Po kilusio skandalo baras „Pilėnai“ pasidalino piktdžiugiška žinute

O „Pilėnai“ džiaugėsi gautu dėmesiu, nepaisant to, kad dėmesys daugiausia neigiamas.

„Oi, oi, oi (šypsenėlė), visgi su tokia padaryta reklama šiandien negalime neatsidaryti, susitinkame nuo 17 val.“, – feisbuko puslapyje po atlikėją stojusių ginti žmonių reakcijos rašė baro komunikacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius