Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudžios transseksualių lietuvių gyvenimo išpažintys

Antradienį laidoje „Yra, kaip yra“ – šokiruojančios translyčių žmonių istorijos apie tai, kaip jiems tenka gyventi pasaulyje, kuris jų netoleruoja.
Oskaras
Oskaras / Stop kadras

Laidos dalyvė Kristina gimė vaikinu, bet pati sako, kad jau vaikystėje suprato, kad yra kitoks vaikas nei visi kiti, todėl dar paauglystėje po truputį pradėjo rengtis kaip mergina. Kristina pasakos, kad viskas prasidėjo nuo aptemptų kelnių, jai ėmė patikti įvairūs blizgučiai. 

Prieš keletą metų Kristina apsisprendė pilnai tapti moterimi, tačiau norėtų, kad jai būtų atliktos dvi papildomos operacijos – lyties keitimo bei krūtų didinimo.

Moteris laidoje pasakos, kad vaikystėje jai nebuvo lengva – nors Kristina gyveno su tėvais, tačiau jų meilės jai trūko, abu tėvai stipriai gėrė bei ne kartą ją yra išvarę iš namų. Kol tėvai girtuokliaudavo, Kristinai tekdavo vienai atlikti visus ūkio darbus.

Stop kadras/Kristina
Stop kadras/Kristina

Mokykloje į Kristiną taip pat būdavo žiūrima su pajuoka – klasiokai pastebėjo jos kitoniškumą, niekas nenorėjo su ja bendrauti, todėl tuo metu dar vaikinas, neturėjo draugų. 

LNK laidoje Kristina atskleis, kad jos tėvas prie jos seksualiai priekabiavo, ir nors lytinių santykių nebuvo, bet glostydavo jos lytinius organus, liepdavo žiūrėti pornografinius filmus. Dabar Kristina gyvena kaip moteris.

Kitas laidos dalyvis – Oskaras. Vaikinas yra įkalintas merginos kūne. Oskaras laidoje pasakos, kad sužinojęs apie savo transseksualumą jis paniro į depresiją, ne kartą galvojo apie savižudybę, bet sugebėjo atsitiesti.

Stop kadras/Oskaras
Stop kadras/Oskaras

Vaikinas sakys, kad yra įkalintas merginos kūne, suprato kai jam buvo 11 metų: „Kai reikėdavo kur nors registruotis, kai reikėdavo pasirinkti, kas esi, aš žymėdavau, kad esu vyras, internete būdavau visiškai kitas žmogus nei realybėje. Žinoma, ir nuotraukas dėdavau ne savo. Ten buvau Oskaras“. 

Paklausus, koks vardas įrašytas vaikino dokumentuose, Oskaras  atsakyti nesutiko. Jam šis klausimas nejaukus, nes kaip pats sako, tai buvusio žmogaus egzistencija.

Prieš kelis metus vaikinas „YouTube“ platformoje rado vaizdo įrašą su transseksualiu vyru, kuris demonstravo savo pokyčius pasiektus per trejus su puse metų vartojant hormonus: „Aš žiūriu ir man toks jausmas, kad žiūriu į veidrodį, lyg mano tos visos kančios, kurias jaučiau kelerius metus, nesupratimas, kas man darosi, atsivėrė prieš akis ir supratau, koks čia reikalas. Ir galvoju, o ką man dabar daryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius