Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Škotijoje kalėdiškai sužibo Dainos Bilevičiūtės namai: „Kuo didesnė eglė, tuo didesnės dovanos“

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi Daina Bilevičiūtė ten sutiks ir didžiąsias metų šventes. Muzikos pedagogė jau gyvena kalėdinėmis nuotaikomis – jos namuose Škotijoje sužibo didelė puošni eglė, o pati dainininkė suka galvą, kokiais tradiciniais valgiais papuošti Kūčių stalą.
Daina Bilevičiūtė prie savo Kalėdų eglės
Daina Bilevičiūtė prie savo Kalėdų eglės / Tanya Done photography ir Asmeninio albumo nuotr.

„Visuomet ruošiu 12 patiekalų. Ir nors dažnai kiti sako, kad to maisto per daug, kad nenoriu-nevalgau-neskanu, man svarbu, kad patiekalų būtų tiek, kiek metai turi mėnesių. Visuomet būtinai kepu savo firmines bandeles su kopūstais ir džiovintais grybais, ruošiu žemaitišką grucę, trinu kanapes, kurias valgome sukarštomis bulvėmis...

Cibulinės tik jau nebemoku daryt, bet yra, kas padaro. Man svarbu tradicijos, kasmet laikausi jų“, – apie žemaitiškus valgius 15min pasakojo Plungės rajone užaugusi D.Bilevičiūtė.

Ne ką mažiau svarbią vietą ant švenčių stalo užima ir kūčiukai, nors jie, pasak pašnekovės, dėl valgių gausos be reikalo kiek pamirštami. „Vaikystėje kūčiukai buvo kažkas ypatingo. Dabar mes išlepę, o anksčiau... Anksčiau net iki švenčių mama neleisdavo valgyt jų, slėpdavo“, – prisiminė ji.

Šiemet D.Bilevičiūtė Kūčias sutiks su keliais giminaičiais, vyks pas vieną jų į svečius. Visi jie ruošiasi jaukiai vakarienei drauge, ramiam pasibuvimui su šeima. O jau kitą dieną dainininkės laukia koncertas Piterbore, lietuvių užeigoje. Ankstesniais metais taip jau sutapdavo, kad Daina Kalėdas sutikdavo bažnyčioje.

„Dažnai Kalėdas bažnyčioje sutikdavau, vis pakviečia mane pagiedoti. O ir smagu, Kalėdos – tokia labai įvairiaspalvė šventė, kai norisi būti su šiltais žmonėmis, draugais, norisi bendrauti. Tas susiėjimas negali nežavėti, tai šventė ir dvasiai, o ir... skrandžiui“, – linksmai kalbėjo D.Bilevičiūtė.

Tanya Done photography nuotr./Daina Bilevičiūtė
Tanya Done photography nuotr./Daina Bilevičiūtė

Dainininkė sako kasmet Kalėdų laukianti su nekantrumu. Ši šventė jai, kaip ir daugeliui, ypatinga nuo mažų dienų, kai ji šventai tikėjo Kalėdų Seniu. Įdomu tai, kad, kaip pati pasakoja, ne vienerius metus šventiniu laikotarpiu Kalėdų Seniu persirengdavo jos tėvas. Ir nors pati D.Bilevičiūtė jo neatpažindavo, sakydavo mamai: „Koks smagus Kalėdų Senis, tik jo rankos – kaip tėčio.“

„Turiu nuo vaikystės tą naivumą. Niekada nesuprasdavau, kad tas persirengęs Kalėdų Senis – mano tėtis, galvojau, kad jis tikras. Nors... ir dabar tikiu. Va, laišką jau parašiau“, – juokavo žinoma muzikos pedagogė.

Tanya Done photography nuotr. /Daina Bilevičiūtė
Tanya Done photography nuotr. /Daina Bilevičiūtė

Ji sako paprašiusi veidrodžio, namuose nori pasikabinti masyvų 180 centimetrų aukščio, 90 centimetrų pločio. Todėl esą ir eglutę puošė nemenką – kad dovanai vietos po egle būtų. „Kuo didesnė eglė, tuo didesnės dovanos“, – kikeno ji.

Šiemet Kalėdų eglę D.Bilevičiūtė papuošė aukso spalvos žaislais – balerinomis, gulbėmis. „Man patinka, kai yra kokia nors simbolika“, – tikino.

TAIP PAT SKAITYKITE: Daina Bilevičiūtė pristato Anglijos pakrantėje filmuotą vaizdo klipą „Ach, kodėl?“: tapo undine

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius