Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Snygis Stano paliko be elektros, šildymo bei vandens: tik per plauką nenukentėjo ir automobilis

Atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano, kaip ir dalis Lietuvos gyventojų, dėl didžiulio snygio buvo paliktas be elektros. Dainininko namuose elektros dingimas reiškė ir viso ko kito dingimą – tiek vandens, tiek ir šildymo. Nors dabar elektra kartkartėmis atsiranda, Stano nerimauja, kokių priemonių tektų griebtis, jei situacija užsitęstų.
Stano
Stano / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Antradienį atlikėjas Stano pasidalijo iš pirmo žvilgsnio romantiška nuotrauka, kurioje matyti jo kambaryje kabančios jaukios girliandos. Visgi šios čia sužibo iš bėdos – Lietuvą papuošęs snygis daliai gyventojų atėmė elektrą.

Nors dabar elektra pamažu vis atsiranda, Stano sako per naktį turėjęs įvairių minčių, tarkim, ką šeimai reikėtų daryti toliau, jei elektros ir toliau nebebūtų.

„Dabar pas mus elektra tai dingsta, tai vėl atsiranda. Iš tikrųjų, nė nesusimąstai, kiek visko yra susijusio su elektra. Bent jau mūsų atveju dingusi elektra reiškia ne tik tai, kad dingo šviesa, bet ir tai, kad nėra šildymo, nes išsijungė dujinis katilas, kuriam reikalinga elektra, nėra vandens, nes mūsų vandens siurblys yra iš gręžinio. Dingusi elektra reiškia absoliučiai sustojusius namus, viskas dingo“, – teigia atlikėjas.

Tiesa, vyras iš pradžių teigė į snygį ir dingusią elektrą sureagavęs netgi teigiamai. „Aišku, pirmas jausmas yra smagus, viskas atrodo romantiška, prisijungi baterines girliandas. Tačiau tada pagalvoji – gerai, dabar linksma, o jeigu tai tęsis 12 ar 24 valandas? Nebus nei vandens, nei šildymo“, – sako Stano.

Dainininkas su žmona tokioje romantiškoje šviesoje naktį spėjo perbėgti per visus įmanomus problemos sprendimo scenarijus, tačiau pora netrukus suprato, jog dėl karantino apribojimų bet koks pabėgimas iš namų yra sunkiai įmanomas.

„Su žmona vakare susėdome ir pradėjome galvoti: ką reikės daryti? Ypač kai valstybėje tokia situacija: juk nenuvažiuosi pagyventi į kitą miestą – ir dėl policijos, ir dėl apsnigtų kelių, net ir į viešbutį nepateksi“, – teigia atlikėjas.

Visgi vilties, kad situacija pasitaisys, vyras neprarandantis: „Tikiu mūsų tarnybomis, tikiu jų sugebėjimu reaguoti greitai.“

LRT nuotr./Stano
LRT nuotr./Stano

Per plauką nenukentėjo ir automobilis

Po sunkios ir šaltos nakties Stano nemalonumai galėjo būti dar didesni. Ryte jis išvyko į įrašų studiją, tiesa, kiek vėliau nei įprastai – nors dažniausia vyras ten pasirodo prieš 10 val. ryto, šįkart jis atvyko pusvalandžiu vėliau.

Čia atlikėjo laukė netikėtumas: savo tradicinėje automobilio statymo vietoje jis rado ne tik kitą transporto priemonę, bet ir ant jos užvirtusį medį. Kaip juokauja atlikėjas, minučių skirtumas ir medis būtų nugulęs būtent ant jo automobilio.

„Labai keistas nutikimas. Kai atvykau, pamačiau, kad čia stovi gaisrinė. Todėl, jeigu yra galimybė, visiems siūlau į šią situaciją su sniegu žiūrėti atsargiai. Jis, kaip pasirodo, mums teikia ne tik grožį“, – sako Stano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius