„Šokių ant ledo“ lyderiai – Asta Žukaitė ir Saulius Ambrulevičius, šou paliko Daumanto Mikučionio pora

Sekmadienio vakarą LNK televizija žiūrovams tiesiogiai transliavo ketvirtąją „Šokių ant ledo“ laidą, kurios metu dailiojo čiuožimo įgūdžius demonstravo devynios iš profesionalių čiuožėjų ir šou pasaulio atstovų suformuotos poros. Jų pasirodymus vertino televizijos žiūrovai ir šou komisija, laidos pabaigoje paaiškėjo, kad šou lyderiais vėl tapo Saulius Ambrulevičius ir Asta Žukaitė. Po įtemptos dvikovos su Stanislovu Buškevičiumi ir Ramune Satkauskaite, „Šokius ant ledo“ paliko Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko.
Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko
Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Žmonės.lt primena skaitytojams, kad praėjusį sekmadienį iš „Šokių ant ledo“ pasitraukė Vytautas Mackonis ir traumą patyrusi Gintarė Vostrecovaitė. Traumą profesionalė gavo prieš pat televizijos eterį.

Ketvirtosios laidos metu šou dalyviai pasirodė pasakų tema – virto pasakų herojais. Juos vertino komisijos nariai: Rasa Birbalienė, Nerijus Juška, Gintaras Svistunavičius ir Asta Baukutė.

„Šokių ant ledo“ vairas patikėtas naujam vedėjų duetui – įvaizdį pakeitusiai aktorei Ingai Jankauskaitei ir šokėjui Andriui Butkui. Šou filmuojamas Vilniaus „Akropolyje“.

Pirmieji ant ledo čiuožė šou naujokai – Justinas Lapatinskas ir Živilė Atkočiūnienė. Jiedu žiūrovams pasakojo pasaką apie batuotą katiną. Kadangi ši pora – šou debiutantė, jų pasirodymo žiūrovai ir komisija vertinti negalėjo – tik pateikti atsiliepimus, bet ne balus. Atrodo, kad pirmasis J.Lapatinsko blynas neprisvilo: jo šokio metu netrūko akrobatinių triukų, sudėtingų dailiojo čiuožimo žingsnelių, sukinių.

„Neslėpsiu, kad esu užburta Justino. Jūs esate šaunuolis – jaučiate ritmą, esate muzikantas. Tai įrodėte. Esate nuostabus donžuanas“, – gyrė A.Baukutė, kuri ragino porą atkreipti dėmesį į pasirodymo detales. Rasa Birbalienė porą gyrė už įvaizdį, tačiau tikino, kad pirmo pasirodymo metu nereikėjo stengtis parodyti tiek daug dailiojo čiuožimo elementų – dalis pastangų nuėjo perniek.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Justinas Lapatinskas ir Živilė Atkočiūnienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Justinas Lapatinskas ir Živilė Atkočiūnienė

Andrejus Bekho ir Erika Vituskienė nutarė vaizduoti pasaką apie Raudonkepuraitę, tačiau ją pateikė netradiciškai: hiphopo stiliumi. Pasirodymas buvo nuotaikingas ir energingas, originalus – vilkas su Raudonkepuraite jo metu ne tik kovėsi, bet ir mylėjo vienas kitą. Komisija porai skyrė 16,5 balų iš 24 galimų.

„Stebiu jūsų pasirodymus nuo pirmos laidos. Tada aikčiodavau, kokius triukus atliekate, tačiau kur visa tai dingo? Nusivyliau todėl, kad atlikote tik elementarius žingsnelius, kurie gali būti jungiamieji“, – sakė R.Birbalienė. N.Juška pasiūlė E.Vitulskienei apsilankyti jo šokių mokykloje ir vaidinti viename iš naujų jo spektaklių – galėtų ten patobulėti.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Andrejus Bekho ir Erika Vituskienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Andrejus Bekho ir Erika Vituskienė

Aidas Reklys ir Katerina Voropaj pasirinko originalią pasaką – 12 brolių, juodvarniais lakstančių. Pora bene pirmąkart ant ledo atliko lyrišką pasirodymą – iki šiol jie trykšdavo energija, pasirodymai būdavo itin nuotaikingi. O dabar – dvasingas, romantiškas, tačiau nemažiau profesionalus. Komisija porai skyrė 21 balą.

„Ledas jums kol kas atrodė slidokas, tačiau mane vis tiek nustebinote“, – sakė R.Birbalienė. Iki šiol tokios kritikos pora dar nebuvo sulaukusi. Vis dėlto profesionalė džiaugėsi poros tobulėjimu. „Pagaliau dingo holivudinė šypsena ir atsirado susikaupimas. Buvote susikaupę nuo pradžių iki galo“, – vertino A.Baukutė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Aidas Rekys ir Katerina Voropaj
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Aidas Rekys ir Katerina Voropaj

Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko taip pat pasirodė originaliai – pasirinko pasaką apie Mikę Pūkuotuką. Pats D.Mikučionis žiūrovams pasirodė persirengęs meškinu, o partnerė – paršeliu. Porai talkino būrys bitutėmis virtusių vaikų. Pasirinko jiedu netradicinę muziką: skambėjo įrašas, kuriame kalbėjo patys pasakos personažai, po to uždainavo „G&G Sindikatas“. Komisija porai skyrė 19 balų.

„Daumantai, jūsų kostiumas maskavo jūsų neplastiškumą“, – sakė R.Birbalienė, kurios nuomone, tai – privalumas. N.Juška pripažino, kad balą porai pakėlė, nes Mikę Pūkuotuką pats labai mėgsta. „Pagaliau Daumantas atsigręžė į save ir pamatė, koks yra“, – sakė A.Baukutė, gyrusi jį už saviironiją.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko

Asta Žukaitė ir Saulius Ambrulevičius – pora, kuri praėjusį sekmadienį tik per plauką nepaliko šou – pasakojo istoriją apie Merę Popins. Poros šokis prasidėjo įspūdingu Sauliaus solo, vėliau prie jo prisijungė du vaikai. A.Žukaitė su išskleistu skėčiu pas Saulių nusileido „iš dangaus“. Poros šokis buvo nuotaikingas ir linksmas, energingas, didžiausia šokėjų puošmena tapo plačios šypsenos. Komisijos nariai porą įvertino maksimaliai: skyrė 24 balus.

„Vaikai, jūs esate akivaizdūs lyderiai. Melskimės, kad žiūrovai jus palaikytų“, – sakė R.Birbalienė. G.Svistunavičius gyrė porą už koordinaciją, ypatingus triukus. „Esate ryškūs lyderiai“, – tikino jis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Asta Žukaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Asta Žukaitė

Ramunė Satkauskaitė ir Stanislovas Buškevičius pasirinko įkūnyti Jūratę ir Kastytį. Šis pasirodymas taip pat buvo lyriškas, persmelktas romantikos. Akivaizdu, kad S.Buškevičius išties tobulėja, o praėjusią savaitę vykęs skausmingas jo ir partnerės kritimas ant ledo liko užmirštyje. Šio pasirodymo metu pora demonstravo sukinius, akrobatinius triukus, pakėlimus. Komisija porai skyrė 20,5 balus.

„Tai buvo rimtas rimtai atliktas kūrinys. Esame pratę matyti šou, o čia buvo rimta“, – sakė N.Juška, įvertinęs poros atliktus pakėlimus, šuolius. „Noriu pagirti jus už jūsų drąsą“, – sakė R.Birbalienė, paminėjusi politiko progresą.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Ramunė Satkauskaitė ir Stanislovas Buškevičius
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Ramunė Satkauskaitė ir Stanislovas Buškevičius

Tomas Katukevičius ir Vaida Genytė, praėjusią savaitę tapusi pačia geriausia pora, nusprendė įkūnyti Bremeno muzikantus. Pasirodmas išsiskyrė dailiojo čiuožimo elementų gausa, akį traukė poros kostiumai: jiedu pasipuošė baroko stiliaus baltų plaukų perukais, stilinga suknele ir fraku. Komisija porai skyrė 21,5 balo.

„Pagaliau Tomas pirmąkart su partnere buvo be įtampos. Turbūt jį įkvėpė Vaidutė – princesė“, – kalbėjo A.Baukutė, negalėjusi patikėti poros darbštumu ir jo vaisiais. „Jūsų čiuožimas yra labai švarus – jūs nedarote nereikalingų žingsnelių. Tačiau šokate lėtokai – jums labai trūksta greičio“, – sakė R.Birbalienė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tomas Katukevičius ir Vaida Genytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tomas Katukevičius ir Vaida Genytė

Aleksejus Rogonovas ir Gintarė Gurevičiūtė nusprendė atvaizduoti rusišką pasaką apie Anastasiją. Praėjusią savaitę ši pora gavo geriausią komisijos įvertinimą – maksimalų balą. Šią savaitę jie stengėsi ne ką mažiau: pasirodymas ir vėl atrodė atliktas tiesiog preciziškai. Gintarė šoko grakščiai, elegantiškai, šokis paįvairintas pakėlimais, akrobatiniais triukais, šuoliais. Komisija porai skyrė 23,5 balus.

„Po visų pakėlimų blogi buvo nusileidimai. Gintarė leidosi, galima sakyti, ant medinių kojų. Žinau, kad kabinėjuosi, tačiau kalbu su jumis kaip su profesionalais“, – sakė N.Juška. „Buvo per daug pakėlimų. Tačiau Gintare, džiaugiuosi jumis – jūs čiuožėte. To nedarėte nė vienoje laidoje“, – sakė R.Birbilienė, gyrusi G.Gurevičiūtę už pastangas ir progresą.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Aleksejus Rogonovas ir Gintarė Gurevičiūtė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Aleksejus Rogonovas ir Gintarė Gurevičiūtė

Paskutinieji pasirodė Alisa Miškovska ir Andrius Butkus, kurie praėjusios laidos metu komisijos lūkesčių nepateisino. Šįkart pora pasakojo pasaką apie Aladiną. Blizgus ir svajingas pasirodymas prikaustė žiūrovų dėmesį, poros šou ant ledo buvo lyriškas ir romantiškas. Komisija porai skyrė 24 balus.

„Toks grožis... Pasaka papasakota nuo pradžių iki pabaigos. Noriu pagirti ir už greitį. Ačiū, kad suteikėte viltį tikėti pasakomis“, – sakė A.Baukutė. „Andriau, tu mane nuvylei. Atvirai sakau – susinervinau. Mačiau tavo vieno repeticijas, tau buvo labai sunku. Maniau, pasirodymo metu nepadarysi visai nieko. Per dvi dienas padaryti tai, ką jūs čia padarėte, tikrai yra pasaka“, – sakė N.Juška.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alisa Miškovska ir Andrius Butkus
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Alisa Miškovska ir Andrius Butkus

Susumavus komisijos narių bei televizijos žiūrovų balsus paaiškėjo, kad mažiausiai simpatijų pelnė Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko bei Ramunė Satkauskaitė ir Stanislovas Buškevičius. Šiems šou dalyviams teko pakartoti savo šokius ant ledo, idant komisijos nariai nuspręstų, kuri pora liks tęsti kovą šou, o kuri – pasitrauks negrįžtamai. Absoliučia šou lydere tapo Astos Žukaitės ir Sauliaus Ambrulevičiaus pora.

Kas paliko šou nusprendė komisijos nariai. Stanislovo Buškevičiaus porai savo balą skyrė Asta Baukutė, Rasa Birbalienė ir Nerijus Juška, Daumanto Mikučionio – Gintaras Svistunavičius. „Šokius ant ledo“ paliko Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./ Daumantas Mikučionis ir Aida Rybalko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius