Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šokių ant ledo“ šou dalyvausiantis Stanislovas Buškevičius: „Čiuožimas nedaug skiriasi nuo bokso“

Kartu su ryškiausiomis šalies pramogų pasaulio žvaigždėmis LNK „Šokių ant ledo“ šou dalyvaus ir politikas, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.
Stanislovas Buškevičius ir Isabella Tobias
Stanislovas Buškevičius ir Isabella Tobias / LNK nuotr.

„Tiek daug traumų gyvenime nesu turėjęs, – sako intensyviai ant ledo besitreniruojantis Stanislovas. – Čiuožimas – labai vyriška sporto šaka, nedaug tesiskiria nuo bokso. Nebent tuo, kad gali gauti ne tik į galvą. Taip man ir buvo – jau skauda kelį, ranką, net plaučius susitrenkiau.“

Nepaisant traumų, Stanislovui Buškevičiui dailusis čiuožimas – labai gražu. „Tai – ne tik sportas, bet ir sporto bei meno sintezė.  Noriu, kad kuo daugiau jaunimo čiuožtų ant ledo, ypač berniukų. Tai – nepaprastai vyriškas sportas, kuriame reikia šuolių, sprogstamosios jėgos, lankstumo, greičio, pusiausvyros, koordinacijos, greičio. Esu vicemeras, atsakingas už sportą, todėl jaučiu pareigą dalyvauti šiame projekte ir paskatinti savo pavyzdžiu jaunimą čiuožti“, – sako jis.

Stanislovas čiuožia nuo vaikystės – pamena, kaip tėtis su mama jį mokė stovėti ant „sniegurkų“, kai čiuožimo peiliai būdavo užsukami ant paprastų batų. Paskui, išmokęs čiuožti gatvėje, Stanislovas traukdavo čiuožinėti į atviras miesto čiuožyklas.

„Kol nepradėjau ruošis LNK projektui, mokėjau čiuožti tik į priekį. Dabar teko išmokti čiuožti ir atgal, ir išbandyti pačiūžas su dantukais. Tada ir buvo išbandymas – su jomis staiga pakilau į orą ir kritau. Kelias dienas vaikščiojau ant vienos kojos, o vaistų jau ne vieną tūtelę sunaudojau“, – pasakoja.

Nors Stanislovas – ir vienas vyresnių LNK „Šokių ant ledo“ projekto dalyvių, bet jis turi neabejotiną pranašumą – jo, kaip Kauno vicemero, visuomeninė patarėja yra Lietuvos dailiojo čiuožimo olimpinė viltis  Isabella Tobias. 

LNK nuotr./Stanislovas Buškevičius ir Isabella Tobias
LNK nuotr./Stanislovas Buškevičius ir Isabella Tobias

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius