Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Solveiga Mykolaitytė imasi sportinio iššūkio – „CrossFit“ treniruočių: žiūrėkite video

Mokykloje svarsčiusi profesionalios sportininkės karjerą, modelis Solveiga Mykolaitytė pasuko mados keliu. Tačiau be sporto savo gyvenimo ji neįsivaizduoja – suskaičiuoti, kiek sporto šakų yra išbandžiusi, vienos rankos pirštų neužtektų. Naujausias jos iššūkis – Lietuvoje vis labiau populiarėjantis „CrossFit“. Kas tai ir kokie pirmieji Solveigos įspūdžiai?
Solveiga Mykolaitytė ir Paulius Jurėnas
Solveiga Mykolaitytė ir Paulius Jurėnas / Fotogenijų nuotr.

Išbandyti pastūmėjo smalsumas

Pasak pirmojo sertifikuoto „CrossFit“ trenerio Lietuvoje Pauliaus Jurėno, treniruočių programa susideda iš kardio, svorių kilnojimo, jėgos pratimų ir gimnastikos, kai veiksmai atliekami naudojant savo kūno svorį. Nesusitelkiama į vieną sporto šaką – treniruočių programa siekia lavinti sugebėjimus dešimtyje fitneso sričių. Ji lavina fizinę ir kardio ištvermę, jėgą, lankstumą, galią, greitį, koordinaciją, vikrumą, pusiausvyrą ir tikslumą. Rinktis yra iš ko, tad trenerio tikslas – treniruotes padaryti kuo įvairesnes.“

Kuo šis sportas sudomino Solveigą? Pasak jos pačios, išbandyti naujas sporto šakas ją skatina smalsumas ir poreikis judėti.

„Vakaruose šis sportas labai populiarus, o Lietuvoje jo amžius tik prasideda. Man norisi pažinti kuo daugiau sporto šakų – ilgainiui vienas ar kitas sportas kiek pabosta, o man vis reikia kažko naujo (šypsosi). Tai labai aktyvi ir dinamiška sporto šaka – tikiu, kad greitai ji nenusibos“, – pasakoja S.Mykolaitytė.

Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė

„Nuo mažens buvau judrus vaikas – jau pradinėse klasėse buvau kvadrato komandos kapitonė (juokiasi). Išbandžiau tinklinį, lengvąją atletiką, fitnesą, krepšinį, jogą, plaukimą ir dar daug visko. Sportas kaip narkotikas – jei patiko vieną kartą, liksi su juo visą gyvenimą!”

Tinka labiau vaikinams?

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai gan vyriškas sportas, Solveigos treneris Paulius purto galvą.

„Iš tiesų, pasaulyje šios treniruotės populiaresnės tarp moterų – greičiausiai dėl efektyvių rezultatų. Šiuo sportu užsiima ir nemažai įžymybių – pavyzdžiui, Jessica Alba, Cameron Diaz ar Jessica Biel. Šis sportas lieknina ir sutvirtina kūną, išryškina linijas. Be to, jam nereikia specialaus fizinio pasiruošimo, kadangi treniruočių programa pritaikoma asmeniškai, kiekvienam pagal galimybes. Turbūt todėl jis moterims ir patinka“, – šypsosi „Brasa CrossFit“ vyriausiasis treneris.

Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė

Pirmoji treniruotė tik sustiprino Solveigos norą. „Ši sporto šaka, ne nuvargina, o atvirkščiai – „pakrauna“ energijos. Apskritai, sportas man padeda išlaikyti pusiausvyrą – gerina nuotaiką ir bendrą organizmo būklę, stiprina kūną ir stuburą – stiprinti stuburo raumenis man labai svarbu, kadangi praeityje turėjau nugaros traumų, dėl kurių nuolat vargindavo skausmai. O jausmas, kai kūnas dirba kartu su protu ir darydamas pratimą jauti ir supranti, ką ir kodėl darai – labai geras,“ – šypsosi iššūkį priėmusi mergina.

Svarbiausia – tikslas

Į būsimą Solveigos sportinę karjerą treneris žiūri optimistiškai: „Solveigos fizinis pasiruošimas tikrai geras. Tačiau svarbiausia, kad ji nori sportuoti ir turi savo tikslus, kurių sieksime drauge. Tikslas ir noras – labai svarbūs dalykai pradedant sportuoti. Jei jie yra, visa kita eisis sklandžiai. Tai vienintelis pasiruošimas, kurio reikia pirmajai treniruotei.“

„Mano tikslas – tapti visapusiškai stipresne Solveiga, – šypsosi S.Mykolaitytė. – Tai nėra tik sportas, tai ir filosofija, paremta siekiu tapti geresniu žmogumi. Pirmoji treniruotė – tik įžanga į tai, ko ketinu siekti. O sunkiausia, manau, bus palaikyti tempą ir neatsilikti nuo grupės. Tačiau tokį iššūkį aš priimu!“

VIDEO: Solveiga Mykolaitytė imasi „CrossFit“ treniruočių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius