-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šorena: pradėjau gyventi kitokį gyvenimą...

Dainininkė Šorena, šiais metais ištekėjusi už aktoriaus Audriaus Bružo, neslepia, kad jos gyvenime įvyko daug pasikeitimų. Jau nuo spalio mėnesio nuostabaus balso savininkė pristatys ir atsinaujinusią gruziniškų dainų programą.
Šorena
Šorena / Martyno Siruso nuotr.

Per pastarąjį pusmetį jūsų gyvenime įvyko nemažai pasikeitimų, ypač muzikinėje srityje – su gruziniška programa įsitvirtinote rimtos muzikos scenoje. Kokie jūsų potyriai, kaip jaučiatės?

Iš tiesų, paskutinį pusmetį pradėjau gyventi kitokį gyvenimą, daug kas pasikeitė – mano interesai, mano supratimas apie kūrybą, muziką. Gruziniškos dainos, kurias dainuoju gyvai kartu su muzikantais, yra tai, kuo noriu užsiimti visą laiką ir dalintis su visu pasauliu. Pradėjome sausio mėnesį, per tą laikotarpį įgavome daugiau patirties, gimė naujų idėjų, ištobulinome programą. Aš tuo gyvenu ir tikiu, kad tolyn bus tik geryn – naujo sezono atidarymą Šv. Kotrynos bažnyčioje pradėsime su nauju įkvėpimu ir dar daugiau energijos.

Kokių atsiliepimų girdėjote po pirmųjų koncertų?

Sulaukiau tikrai labai daug komplimentų iš draugų bei nepažįstamų žmonių, daug gerų atsiliepimų iš žurnalistų – jiems visiems labai noriu padėkoti už palaikymą nuo pat pradžių, kai būna sunkiausia. Palanki reakcija po pirmojo koncerto paskatino mane nesustoti, o žengti į priekį dideliais žingsniais.

Nors retas supranta jūsų atliekamų žodžių prasmę (dainuojama gruziniškai), tačiau nelieka nei vieno, nesusižavėjusio atlikimu. Kokias emocijas siekiate perduoti savo dainomis?

 Scenoje aš būnu savimi ir dainuoju autentiškas gruzinų dainas, kurias gerai suprantu ir jaučiu. Žinau, kaip, kodėl ir kada gimė kiekviena daina, ką tuo metu išgyveno mano tauta, tad visos emocijos ateina natūraliai. Džiaugiuosi arba liūdžiu kartu su kiekviena melodija ir jų personažais. Manau, kad tai jaučia ir klausytojas, nors ir nesupranta žodžių – per emocijas tarp mūsų gimsta dialogas.

Pirmąkart jūsų koncertuose apsilankę žiūrovai pasakojo, kad juos maloniai nustebino jūsų sodrus balsas – iš pažiūros smulki, gležna jauna moteris, o dainuoja tokiu stipriu, žemu balsu... Iš ko jį paveldėjote?

Manau, kad mano balso tembras užkoduotas gruziniškuose genuose. Nepasakyčiau, kad visos moterys Gruzijoje dainuoja būtent tokiu žemu balsu, bet aš viena iš tų laimingųjų... (juokiasi).

Koncertavote net vasarą – Druskininkų festivalyje, Palangoje. Ar ilsėjotės?

Koncertavome daugiausia rugpjūtį, visą kitą laiką ilsėjomės bei galvojome, kaip patobulinti programą. Dima Golovanovas, kuris aranžavo visas melodijas, ieškojo, kaip išgauti naują skambesį, ir tai jam puikiai pavyko, tad nuo rugsėjo visa programa skambės visiškai naujai, bus ir keletas negirdėtų dainų.

Kuo gyvenate dabar?

Dabar su grupe įrašinėjame albumą. Jame skambės „world music/jazz“ stiliumi aranžuotos gruziniškos dainos. Norime, kad šitaip pristatytą gruzinišką muziką išgirstų ne tik Lietuvoje, bet ir Gruzijoje bei kitose užsienio šalyse. Jau užmezginėjame kontaktus ir tikimės, kad pirmų gastrolių ilgai laukti nereikės.

Kokių naujovių galime tikėtis naujajame sezone?

Kaip ir minėjau, bus visai naujų dainų, stipriai keitėsi aranžuotės, tad klausytojai galės išgirsti visai kitą „Mano širdies muzika“ programos skambesį.

Daugelį sužavėjo ne tik jūsų atliekamos dainos, bet ir sceniniai rūbai – fantastiškos Juozo Statkevičiaus suknelės. Ar keisis ir jie?

Žinoma, ir tai vėl bus būtent Juozo kurti rūbai. Kas kartą vis kiti, žavūs vizualiai, papildantys ir neatsiejami nuo programos visumos – jis žino, kaip aš turiu atrodyti scenoje, tai daro užtikrintai ir su meile, todėl aš visiškai pasitikiu meistro akimi.

Kokie jūsų tolimesni planai?

Dabar mūsų tikslas įrašyti albumą. Koncertuosime Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose. Taip pat mūsų muziką norime pristatyti įvairiuose festivaliuose bei koncertuose užsienyje.

Kiti Šorenos koncertai:

Spalio 2d. – 18 val. Klaipėdos koncertų salė,  Šaulių  g. 36 - Klaipėda,

Spalio 25d. -  19 val. Šv. Kotrynos bažnyčia,  Vilniaus g. 30. -  Vilnius,

Spalio 26d. – 19 val. Klaipėdos koncertų salė, Šaulių  g. 36 -  Klaipėda,

Spalio 27d. – 19 val. Šiaulių dramos teatras,  Tilžės g. 155 -  Šiauliai,

Lapkričio 12d.- 18 val. Girstučio kultūros rūmai,Kovo 11-osios g. 26, Kaunas,

Lapkričio 15d.- 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčia,  Vilniaus g. 30. -  Vilnius,

Lapkričio 16d.- 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčia,  Vilniaus g. 30. -  Vilnius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius