Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šorenos ir A.Bružo skyrybų byloje parakas išsisklaidė: pakvipus taikai, teismas paskelbė verdiktą

Dainininkei Šorenai Džaniašvili (30) ir aktoriui Audriui Bružui (38) netrukus jau nebereikės vadintis žmona ir vyru. Įtemptame skyrybų procese garsenybėms ir jų advokatams radus bendrą kalbą, teismui atsirado galimybė taikiai nutraukti šios poros santuoką.
Audrius Bružas ir Šorena
Audrius Bružas ir Šorena / V.Ovadnevo/Žmonės.lt ir Ž.Gedvilos/15min nuotr.

Bemaž pusantrų metų – nuo 2017-ųjų pavasario, klampiai ir net karingai vykusiame skyrybų procese – netikėtas posūkis.

Aštriai vykęs ir daug abiejų šalių ištvermės pareikalavęs bylinėjimasis vienu momentu staiga iš esmės pasikeitė. Niekam nebereikėjo vaikščioti į posėdžius, ginčytis su oponentais ir įrodinėti savąją tiesą. Tuo metu bylą nagrinėjančiai teisėjai atsirado galimybė ramiai atsisėsti savo kabinete, paskutinį sykį pavartyti į bylą surinktus dokumentus ir parašyti verdiktą.

Teisine kalba tariant, emocingai vykęs žodinis procesas šalių sutarimu virto taikiu – rašytiniu. Tai reiškia, kad ginčo dalyviai Š.Džaniašvili ir A.Bružas nustojo kaltinti vienas kitą, o atvirkščiai – gražiuoju sutarė dėl jiems aktualių klausimų sprendimo ir tik paliko teisėjai šiuos susitarimus užtvirtinti.

15min Vilniaus miesto apylinkės teisme sužinojo, kad „buvo patenkintas prašymas nutraukti santuoką bendru sutikimu bei patvirtinta sutartis dėl santuokos nutraukimo teisinių pasekmių.“

Kitaip tariant, bylą narpliojusi teisėja Ramunė Makelienė dainininkę Š.Džaniašvili su aktoriumi A.Bružu ne tik išskyrė, bet ir reglamentavo gyvybiškai svarbius teisinius klausimus (dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, išlaikymo vaikui priteisimo, taip pat santuokoje įgyto turto padalinimo).

Šios aplinkybės detaliai neskelbtinos, nes su šeimos privačiu gyvenimu ir nepilnamečio jos nario interesų apsauga susiję dalykai aptarti uždaruose teismo posėdžiuose.

Tiek Šorena, tiek A.Bružas visada ypač saugojo savo asmeninį gyvenimą ir apie jį neatviravo. Viso teisminio proceso metu pora su savo skyrybomis susijusių dalykų žiniasklaidai taip pat nekomentuodavo.

15min iš bylos užkulisių anksčiau yra atskleidęs esminius momentus apie šios garsios poros ištuoką: jiedu buvo nusivylę tarpusavio bendravimu ir požiūrio į šeimą bei kitas vertybes skirtumais. Paaiškėjo, kad būdama populiari ir perspektyvi menininkė, Šorena neatsisakydavo jai siūlomų pelningų sutarčių ir gastrolių užsienyje, bet prioritetas karjerai šeimos reikalų, žinoma, nesustiprino.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Šorena Džaniašvili ir Audrius Bružas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Šorena Džaniašvili ir Audrius Bružas

Pati menininkė iš savo sutuoktinio pasigesdavo elementarios pagarbos.

Suprasti akimirksniu

  • Prasidėjus šioms skyryboms, A.Bružas tapo ieškovu, o Š.Džaniašvili teisme teko tapti atsakove. Bylos iniciatoriumi tapęs A.Bružas visų pirma siekė „santuokos nutraukimo dėl sutuoktinės kaltės“. Besiskiriančios poros tuo pačiu teisme turi išspręsti klausimus dėl vaikų ir materialaus turto.
  • Pasirengimas procesui nevyko sklandžiai, nes Šorena negaudavo šaukimų į posėdžius ir neatsiųsdavo į juos savo advokatų.
  • Kai pora pagaliau susitiko teisme akis į akį, atrodė, kad procesas bus sunkus, nes jiedu buvo nusiteikę vienas kito atžvilgiu kategoriškai.
  • Tiesa, pats A.Bružas portalui 15min yra aiškinęs, kad pirminis formalus jo statusas šioje byloje – ieškovo, nereiškė, kad norima apkaltinti Šoreną dėl santuokos žlugimo. Tiesiog vienam iš sutuoktinių tenka rodyti iniciatyvą ir savotiškai motyvuoti norą išsituokti, jei kitas sutuoktinis nesuinteresuotas tuo pačiu ir nesutinka kreiptis į teismą šeimyniškai, bendru poros sutarimu. Vis tik proceso pabaigoje geranoriškumas atsirado.

Sostinės teismo teisėjos R.Makelienės priimtas sprendimas dėl santuokos nutraukimo formaliai dar neįsiteisėjo, teoriškai abiem šalims yra palikta galimybė persigalvoti ir kreiptis į aukštesnės instancijos teismą. Tačiau labiausiai tikėtina, kad praėjus apskundimo terminui, verdiktas dėl ištuokos įsigalios.

15min primena, kad Šorena ir Audrius susituokė 2010 metais. 2012-ųjų birželį jiems gimė sūnus, kuriam jau šešeri.

Kalbos apie jųdviejų skyrybas pasklido dar užpraeitais metais, tačiau kreiptis į teismą pora nusprendė 2017-ųjų pavasarį.

Dar 2016-ųjų vasarą 15min teiravosi Šorenos dėl santuokos žlugimo, tačiau dainininkė ir tąkart atsisakė apie tai kalbėti. Susisiekti su Š.Džaniašvili 15min nepavyko ir šįkart – jos mobilusis yra išjungtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius