Dabar populiaru
Publikuota: 2016 gegužės 21d. 12:46

Šparagų festivalio viešnia Beata Nicholson pasidalijo gardaus patiekalo receptu: „Esu smidrų fanė“

Beata Nicholson
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr. / Beata Nicholson

Šeštadienį sostinės Tymo turguje antrąjį kartą surengtas šparagų festivalis. Susirinkę šios daržovės gerbėjai galėjo smidrų ir įsigyti, ir mėgautis jų patiekalais. Festivalio nepraleido ir Beata Nicholson, dievinanti šparagus.

Šparagai buvo laikomi aristokratų ir karalių delikatesu. Dėl įmantraus skonio Vakarų Europoje tai viena brangiausių ir itin vertinamų daržovių.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Beata Nicholson
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Beata Nicholson

Smidrų gerbėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Tai įrodo jau antrus metus Vilniuje rengiamas šparagų festivalis, kuris suburia šios daržovės augintojus ir valgytojus.

Festivalio dalyviai išvydo virtuvės šefo Gian Lucos Demarco kulinarinį šokį su smidrais, išgirdo paskaitą apie smidrų auginimą, o Beata Nicholson papasakojo apie smidrus savo virtuvėje.

Žmonės.lt Beata pasakojo, kiekvienais metais laukianti šparagų sezono, nes jie ne tik sveiki, bet ir labai skanūs.

„Pamėgau juos Anglijoje, nes šparagais ši tauta labai didžiuojasi ir augina. Anglijos ir Lietuvos klimatas nelabai skiriasi, todėl labai džiaugiuosi, kad ir čia galima jų paskanauti. Tai yra puiki, sveika daržovė, turinti naudingų mums medžiagų. Be viso to, ši daržovė dar ir labai skani, todėl esu labai didelė smidrų fanė ir kai jų sezonas, be perstojo juos valgau“, – juokėsi B.Nicholson.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Beata Nicholson
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Beata Nicholson

Su Žmonės.lt skaitytojais Beata pasidalijo makaronų su smidrais, krevetėmis, mėtomis ir citrinomis receptu.

Patiekalui reikės:

  • 200–250 g orecchiette ar farfalle makaronų
  • 1 saujos smidrų (5–6 vnt.)
  • 300 g virtų šaldytų krevečių
    beatosvirtuve.lt/Beatos Nicholson makaronai su smidrais
    beatosvirtuve.lt/Makaronai su smidrais
  • saujos vyšninių pomidorų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • saujelės mėtų
  • 3 šaukštų graikiško jogurto
  • 1/3 citrinos sulčių
  • druskos, pipirų

Smidrus supjaustome mažesniais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau. Mėtas susmulkiname. Krevetes atšildome.

Užkaičiame puodą su gerai pasūdytu vandeniu ir makaronus išverdame

pagal ant pakuotės pateiktą instrukciją. Likus 2 minutėms iki virimo pabaigos į puodą su makaronais, sudedame smidrus. Paverdame ir nukošiame. Kol makaronai nuvarvės, į tą patį puodą įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame krevetes, druską, pipirus ir kelias minutes pakepiname.

Makaronus ir smidrus suverčiame atgal į puodą, sumetame vyšninius pomidorus, smulkintas mėtas ir įspaudžiame citrinų sulčių. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu. Skanaujame karštus arba šaltus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Paveldosaugininkų staigmena paralyžiavo milijoninį projektą

Aktualu

R.Karbauskis pareikalavo atskleisti, kiek LRT darbuotojų atleisti dėl girtavimo

15min iš Stambulo 24sek

L.Westermannas – apie chaotiškas derybas su „Žalgiriu“ ir Šarą jam sunkią akimirką

Aktualu

R.Karbauskis grasina apkalta P.Urbšiui, VTEK narius ragina atsistatydinti

Sportas

N.Kesmino kirtis apie LFF permainas: „Lavonas pradėjo dvokti“

Aktualu

Mokslininkė: visuomenė turi suvokti, kokia svarbi demokratijai yra žurnalistika

Gazas

Dar viena Kelių eismo taisyklių naujovė: keičiasi svarbi sąvoka

Aktualu

Edwardas Lucasas: Latvijos rinkimų galvosūkis

Aktualu

V.Ušackas piktinasi TS-LKD atvirais rinkimais: vadina juos imitaciniais

Pasaulis kišenėje

„Neregėtos Lietuvos“ autoriaus M.Jovaišos dovana – vaizdo klipas šalies reklamai

Verslas

Apie krizę nutylėjęs Rimantas Šadžius: mano atsistatydinimas nieko nebūtų pakeitęs

24sek

Į Europos taurės metraščius įsirašęs „Ryto“ 18-metis: „To net nesapnuodavau“

Vardai

Spalį Nerijaus Juškos šeimoje – net trys gimtadieniai: „Sūnus pradeda asmeninių pokylių maratoną“

Interviu 24sek

Skrajojantis D.Suttonas – apie iššūkių kupiną savaitę, naują vaidmenį ir būsimą varžovą

Pasaulis kišenėje

Kitokia Čekija: koplyčios iš kaulų, kapinės ir unikalios katakombos

Gazas

„Regitra“ įspėja: neapsigaukite, šalyje padaugėjo sukčiavimo atvejų

Vardai

Monika Šedžiuvienė apie naują meilę: „Po skyrybų mano siela dar drebanti, bet esu labai laiminga“

Maistas

Mišrainės ir salotos su bulvėmis: nuo klasikos su majonezu iki lengvesnių derinių

Verslas

Lietuvos nacionalinis muziejus ketina rekonstruoti restauratorių „namus“

Aktualu

Dėl nedidelės avarijos „Edukologijos žiede“ Vilniuje susidarė didžiulės spūstys

Naujienos

Verslas

Paveldosaugininkų staigmena paralyžiavo milijoninį projektą

Aktualu

R.Karbauskis pareikalavo atskleisti, kiek LRT darbuotojų atleisti dėl girtavimo

15min iš Stambulo 24sek

L.Westermannas – apie chaotiškas derybas su „Žalgiriu“ ir Šarą jam sunkią akimirką

Aktualu

R.Karbauskis grasina apkalta P.Urbšiui, VTEK narius ragina atsistatydinti

Sportas

N.Kesmino kirtis apie LFF permainas: „Lavonas pradėjo dvokti“

Aktualu

Mokslininkė: visuomenė turi suvokti, kokia svarbi demokratijai yra žurnalistika

Gazas

Dar viena Kelių eismo taisyklių naujovė: keičiasi svarbi sąvoka

Aktualu

Edwardas Lucasas: Latvijos rinkimų galvosūkis

Aktualu

V.Ušackas piktinasi TS-LKD atvirais rinkimais: vadina juos imitaciniais

Pasaulis kišenėje

„Neregėtos Lietuvos“ autoriaus M.Jovaišos dovana – vaizdo klipas šalies reklamai

Verslas

Apie krizę nutylėjęs Rimantas Šadžius: mano atsistatydinimas nieko nebūtų pakeitęs

24sek

Į Europos taurės metraščius įsirašęs „Ryto“ 18-metis: „To net nesapnuodavau“

Vardai

Spalį Nerijaus Juškos šeimoje – net trys gimtadieniai: „Sūnus pradeda asmeninių pokylių maratoną“

Interviu 24sek

Skrajojantis D.Suttonas – apie iššūkių kupiną savaitę, naują vaidmenį ir būsimą varžovą

Pasaulis kišenėje

Kitokia Čekija: koplyčios iš kaulų, kapinės ir unikalios katakombos

Gazas

„Regitra“ įspėja: neapsigaukite, šalyje padaugėjo sukčiavimo atvejų

Vardai

Monika Šedžiuvienė apie naują meilę: „Po skyrybų mano siela dar drebanti, bet esu labai laiminga“

Maistas

Mišrainės ir salotos su bulvėmis: nuo klasikos su majonezu iki lengvesnių derinių

Verslas

Lietuvos nacionalinis muziejus ketina rekonstruoti restauratorių „namus“

Aktualu

Dėl nedidelės avarijos „Edukologijos žiede“ Vilniuje susidarė didžiulės spūstys

Gera keliauti kartu

Video

02:30
32:10
01:02

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką