-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sportiškoje vasaros sezono šventėje Nidoje pramogavo ir garsenybės

Puikia nuotaika ir oru šį savaitgalį pasitikusi Neringa sukvietė poilsiautojus bei sveiko gyvenimo būdo propaguotojus į aktyvaus laisvalaikio festivalį „Sveika, Neringa!“. Nidoje šurmuliavo sportininkai, kurie varžėsi daugybėje sporto rungčių.
Edmundas Jakilaitis, Deividas Česnauskis su žmona Vaida, Rima Petrauskytė
Edmundas Jakilaitis, Deividas Česnauskis su žmona Vaida, Rima Petrauskytė

Festivalio dalyviai dieną pradėjo „Get fit“ treniruote, o netrukus prasidėjo ir orientacinės varžybos, pėsčiųjų žygis, automobilių slalomo čempionatas, teniso, krepšinio turnyrai ir kiti sporto renginiai.

Renginio nepraleido ir žinomi žmonės kartu su šeimomis. Žurnalistas Edmundas Jakilaitis 15min pasakojo, kad į Nidą jis atvyksta nuo pat vaikystės, todėl su šiuo miestu jaučia artimą ryšį.

„Nida man ypatingas miestas. Čia vestuves šventėme prieš 15 metų ir labai dažnai čia atvykstam. Vaikystėje atostogaudavome Nidoje su tėvais. Matyt, kiekvienas žmogus susikuria savas tradicijas, o man atostogos Nidoje – kaip įprotis nuo vaikystės“, – teigė E.Jakilaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edmundas Jakilaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edmundas Jakilaitis

E.Jakilaitis kartu su šeima atvyksta į Nidą bent kelis kartus per vasarą, o anksčiau čia tekdavo apsilankyti ir dažniau. Jis džiaugėsi, kad mieste atsiranda naujovių, kurios pabrėžia šio regiono išskirtinumą, tačiau pastebėjo, kad trūksta naujoviškų pramogų.

„Šiuolaikinių pramogų čia turi būti, nes priešingu atveju miestas rizikuoja pasenti. Žmonėms, kurie gyvena sveikai, mėgsta aktyvų laisvalaikį, Nidoje trūksta infrastruktūros. Pavyzdžiui, galėtų būti įrengtas vandenlenčių parkas, norėtųsi infrastruktūros burlentininkams ar vėjo aitvarų entuziastams, kad jiems pliaže būtų įrengtos daiktų saugyklos. Galbūt norėtųsi kažkokių vėjarodžių paplūdimiuose. Ne vien bėgimas ir dviračiai yra aktyvus gyvenimo būdas, bet ir madingi sportai, kurie susiję su vėju ir vandeniu“, – sakė E.Jakilaitis.

Į Nidą atkeliavo ir futbolininkas Deividas Česnauskis kartu su trečio vaiko besilaukiančia žmona Vaida Grikšaite-Česnauskiene. Abu pasakojo, kad į Nidą atkeliauja beveik kiekvieną vasarą, o labiausiai juos traukia ramybė.

„Mums Nidoje labiausiai patinka geras poilsis su šeima. Mūsų sūnūs žaidžia golfą, mes irgi vaikštinėjam, džiaugiamės romantika. Nida mums labai patinka“, – tikino Vaida.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Česnauskis su žmona Vaida
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Česnauskis su žmona Vaida

Paklausti, ką rekomenduotų pamatyti tiems, kurie nėra buvę Nidoje, Vaida Grikšaitė-Česnauskienė atsakė, kad pirmiausia reikėtų tiesiog čia pabūti.

„Ne kiek pamatyti, kiek pabūti. Dabar mes gyvename laukimu, laukiame trečio vaikelio, tai ramybė, smėlis, aplinka atmosfera – tai, ko mes ir tikimės atvažiuodami kiekvieną vasarą. Iš tiesų, mums čia labai patinka ir kiekvieną vasarą sugrįžtame. Tiesiog būti, džiaugtis harmonija, nėra tiek daug žmonių“, – 15min pasakojo Vaida.

„Ir nėra tiek daug gražių vietų, tokių kaip čia“, – pridūrė Deividas.

Sekmadienį finaliniame bėgime dalyvavo ir dainininkė Rima Petrauskytė-Malašičevė, kuri birželio 1-ąją paskelbė, kad susižadėjo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rima Petrauskytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rima Petrauskytė

Atlikėjos šešerių metų dukrelė Andrėja įveikė mažųjų distanciją. Mažoji bėgikė neslėpė džiaugsmo gautu medaliu. „Andrėja dabar tokios geros nuotaikos, sako, mama, noriu bėgti dar“, – šypsojosi R.Petrauskytė – Malašičevė. „Vaikams juk svarbiausia dalyvauti. Ir ji labai džiaugiasi gautu medaliu, tikrai labai smagu, kad juos gavo visi dalyvavę, nesvarbu, koks tavo rezultatas“, – kalbėjo Rima.

Pati atlikėja taip pat neslėpė pakilios nuotaikos. Nors pati Klaipėdoje bėgioja nuolatos, žinoma moteris atskleidė, kad iki šiol niekada nebuvo išdrįsusi sudalyvauti masiniame bėgime. „Jaučiuosi puikiai, kadangi tai buvo mano sena svajonė – sudalyvauti tokiame bėgime. Nors visada bėgioju pati sau, bet niekada nesu kur nors dalyvavusi“, – pasakojo Rima.

R.Petrauskytė-Malašičevė teigė, kad savęs spausti nenorėjo – čia jai svarbiausia buvo sudalyvauti ir pasidaryti sau malonumą. „Stengiausi vadovautis tuo, kad svarbu yra dalyvauti ir pasiekti finišą. Tačiau kitąmet labai noriu atvykti vėl. Dabar pagavo tikrai didelis azartas, tokia pakili nuotaika“, – gerą nuotaiką spinduliavo atlikėja.

15min rašė, kad pirmą birželio savaitgalį Nidoje vyko sporto festivalis „Sveika, Neringa!“. Atvykusiems organizatoriai pasiūlė įvairių varžybų ir pramogų, o šeštadienio vakarą kurorte vainikavo Justės Arlauskaitės-Jazzu ir Leono Somovo nemokamas koncertas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Neringos sezono atidaryme poilsiautojus pakerėjo „Leon Somov & Jazzu“ koncertas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius