Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stanislovas Stavickis-Stano. 10 faktų, kurių apie jį nežinojai

Manote, kad apie muzikos kūrėją ir atlikėją Stano (28) jau viską žinote? Stanislovas drįsta tuo abejoti ir pažeria apie save linksmų, liūdnų, pikantiškų ir iki šiol negirdėtų faktų.
Stanislovas Stavickis-Stano
Stanislovas Stavickis-Stano / G. Žilinsko nuotr.

1. Kai man buvo dešimt metų ir gyvenau Sočyje (Rusijoje), vos nenuskendau Juodojoje jūroje. Su draugais turėjome tradiciją eiti maudytis tuomet, kai jūroje šėldavo pats pavojingiausias 5 balų bangavimas. Tokių maudynių metu jūra mane ir įtraukė. Man pavyko išsigelbėti įsikibus į dugne gulėjusius akmenis. Laimė, buvau išmokytas, kaip reikia plaukti audros metu!

2. Mokykloje mano pravardė buvo Vapsva. Ją man davė bendraklasiai. Ši pravardė nė kiek manęs nežeisdavo, nes skambėdavo linksmai. Tiesą pasakius, mokyklos draugai dar iki šiol mane taip vadina. Jei kas nors pamirš mano vardą ir gatvėje šūktels „vapsva!“, turbūt atsisuksiu (juokiasi).

3. Iki 14 metų buvau įsitikinęs, kad tapsiu geriausiu Lietuvos poetu. Tačiau svajonės subliuško, kai savo eilėraščius parodžiau profesionalams. Tiesa, visą gyvenimą kūryba buvo ir iki šiol yra mano širdyje, tačiau dabar puikiai suprantu, kad geriausiu Lietuvos poetu man tapti nelemta.

4. Pirmoji mano gyvenimo meilė buvo vardu Maška. Net nepamenu, ar ji buvo vyresnė už mane, ar jaunesnė, tačiau puikiai prisimenu, jog pats tuo metu buvau penktokas. Beje, Maška taip pat mane mylėjo. Apie tai sužinojau iš tuo metu labai populiarių anketų, kurias kiekvienas moksleivis pildydavo specialiame sąsiuvinyje. Žinoma, svarbiausias anketos klausimas buvo „Ką tu myli?“. Maška parašė, kad myli mane, o aš – ją. Taip ir sužinojome apie abipusę meilę!

5. Pirmasis mano naminis gyvūnas buvo... ežiukas. Tačiau mama man jo neleisdavo neštis į butą, todėl palikdavau jį namo laiptinėje. Ežiuku labai rūpinausi, girdžiau jį pienu, prižiūrėjau, bet galiausiai nusprendžiau, kad jam geriausia bus gyventi laisvėje.

6. Pseudonimą Stano susikūriau ne pats. Šį sceninį vardą man sugalvojo tuomečiai muzikos leidėjai. Grupė „Delfinai“, kurioje dainavau, susikūrė 2000 metais. Tuo metu buvo ką tik praėjusi Rusijos krizė, todėl Lietuvoje siautė antirusiška banga. Leidėjai pagalvojo, kad mano rusiškas vardas ir pavardė Stanislovas Stavickis liaudžiai gali skambėti nepriimtinai, todėl ir pavadino mane Stano.

7. Pirmasis mano honoraras, kurį gavau kaip grupės „Delfinai“ narys, buvo 300 litų. Tiesa, pinigus per pusę pasidalijome su kitu nariu Sweetu. Nepamenu, kam juos išleidau, bet tuo metu ši suma man atrodė kaip milžiniškas uždarbis.

8. Atlyginimas, kurį gaunu kaip muzikos kūrinių autorius, jau seniai perkopė penkiaženklę sumą. Tiesa, už savo koncertą dar niekada nesu gavęs tokio dydžio honoraro.

9. Visiškai nemoku vaidinti, todėl jeigu kada nors tektų lipti į teatro sceną, galėčiau įkūnyti nebent Stano, t. y. save. (Beje, kaip tik save Stano šiuo metu vaidina televizijos seriale „Kas nori nužudyti Mią?“ – red. past.)

10. Parduodu savo automobilį „Volvo“ už 15 tūkstančių litų ir labai noriu naujo, tik dar neapsisprendžiau dėl modelio. Tiesa, tiksliai žinau, kad jis turės 4 dureles, bus ekologiškas ir ekonomiškas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius