Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stano rėžė apie nuo vėžio neva gydančią alternatyvią mediciną: „Žudikai“

Pasipiktinęs savo pažįstamo žmogaus pasirinkimu gydytis vėžį natūraliais būdais, dėl ko liga progresavo, Stanislavas Stavickis-Stano pasidalijo šia istorija viešai. Tokiu būdu atlikėjas pažėrė karčios kritikos alternatyvios medicinos atstovams.
Stanislavas Stavickis-Stano
Stanislavas Stavickis-Stano / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Stano savo feisbuko paskyroje aprašė vieno žmogaus ligos istoriją. Įrašu jis sutiko pasidalinti ir su 15min skaitytojais.

„Prieš porą metų su manimi susisiekė žmogus, kurio artimas giminaitis susirgo vėžiu. Diagnozė tokia pat kaip ir buvo mano – limfoma. Amžius panašus. Aš pasidalijau savo patirtimi, pakalbėjome, palinkėjau sėkmės. Iš tiesų, jei sergantis yra pakankamai jaunas, limfoma gerai pasiduoda gydymui. Didžiulė tikimybė pasveikti“, – rašė jis.

Prieš kurį laiką su juo vėl susisiekė tas pats žmogus, tačiau šįkart su labai liūdnu pasakojimu.

„Pasirodo jo limfoma sergantis giminaitis atsisakė gydymo. Du metus vėžys buvo gydomas dietomis, žolelėmis, bioenergetika ir t.t. Tokio „gydymo“ rezultatas – didžiuliai skausmai, nusilpęs organizmas ir stipriai pažengusi liga“, – dalijosi Stano.

Anot jo, artimoji sergančiojo aplinka įtikėjo į stebuklingus bio energetinius šaltinius ir specialias vėžį žudančias dietas.

„Žiauriai gaila ir liūdna man“, – emocijų neslėpė atlikėjas.

Dabar Stano draugas, kaip jis pats teigia, ieško pagalbos, klausia kur kreiptis, kad greičiau priimtų ir pradėtų normalų medicininį gydymą.

„Dėkui Dievui, kad nors dabar jam bus suteikta profesionali pagalba. Limfoma – bjaurus daiktas, bet ne tiek kaip kai kurios kitos vėžio rūšys. Net ir ketvirtos stadijos yra pagydomos. Pats pažįstu ne vieną išsikapsčiusį iš paskutinės stadijos. Todėl linkiu stiprybės ir viskas bus gerai“, – rašė S.Stavickis-Stano.

Dainininkas pažėrė kritikos alternatyvia medicina užsiimantiems.

„Bet viskas gerai neturėtų būti tam, kas skelbiasi esą galįs gydyti vėžį bioenergetika, dietomis ar homeopatija. Aš nepažįstu nei vieno žmogaus, kuris pažinotų bent vieną žmogų, kuris pagijo nuo vėžio be medicinos pagalbos. Tokių nėra šioje žemėje, nes jie jau mirę. Jei prieš kelis metus nesigydyčiau tradiciniu būdu, dabar maitinčiau ne savo vaikus, o sliekus.

Tai kodėl iš viso taip nutinka?

Išgirdęs onko diagnozę žmogus patiria šoką. Dažnai tai didžiausias gyvenimo sukrėtimas. Nežinia ir baimė sukausto mintis ir valią. Štai tada iš interneto paraščių pradeda lįsti visokie kirminai siūlantis pagalbą ir rėkiantys, kad pagydys ir be chemoterapijos, radioterapijos ir vaistų.

Žudikai.

Jei jūsų giminaitis ar pažįstamas nukentėjo nuo panašių šarlatanų, neleiskite jiems ir toliau veikti nebaudžiamiems“, – piktinosi vyras.

Jis išvardijo straipsnius, pagal kuriuos teoriškai galima persekioti, jo teigimu, žudikus, kurie onkologines ligas siūlo gydyti žolelėmis, soda, dietomis ir t.t. atsisakant medicininio gydymo:

„275 straipsnis. Neteisėta farmacinė veikla;

276 straipsnis. Kenksmingų žmogaus sveikatai ar gyvybei produktų gamyba arba prekyba jais;

202 straipsnis. Neteisėtas vertimasis ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla;

133 straipsnis. Sukurstymas nusižudyti ar privedimas prie savižudybės;

Nuo liepos 1 d. – įsigalioja papildomosios ir alternatyviosios sveikatos priežiūros įstatymas, pagal kurį šios paslaugos tampa sveikatos priežiūros dalimi ir yra aiškiai reglamentuota, kaip jos turi būti teikiamos pacientams. Visiems pacientams svarbu žinoti tai, kad jei liepos mėnesio gaunant alternatyviosios ir papildomosios sveikatos priežiūros paslaugas bus patiriama žala, jie galės kreiptis į Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisiją, nes, kaip minėta, šios paslaugos jau priklausys sveikatos priežiūros sistemai.“

Galiausiai atlikėjas palinkėjo visiems sveikatos ir kantrybės.

„Jei atsitinka nelaimė, ieškokite pagalbos pas gydytojus ir viskas bus gerai.

Jei reikia psichologinės paramos, bendraminčių ir bendro likimo brolių ir seserų – kreipkitės į Pagalbos Onkologiniams Ligoniams Asociacija POLA arba kitokią asociaciją“, – siūlė jis.

15min susisiekus su S.Stavickiu-Stano, jis pabrėžė, kad sergantiems onkologinėmis ligomis patartų susirasti onkopsichologą.

„Jei matote, kad jūsų artimas žmogus arba jūs pats imate mėtytis – bandykite susipažinti su sergančiais panašia diagnoze ir kalbėkitės“, – patarimu su skaitytojais pasidalijo vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius