Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistas Liutauras Salasevičius: atsakymai, kurie padės sukurti vestuvių pasaką

Kiekvieną pavasarį gatvės prisipildo ne tik stilingai atrodančių miestiečių, išsiilgusių taip lauktos saulės, bet ir tarsi iš pasakos nužengusių jaunųjų bei jų svečių. Nuotakai vestuvių šventė – nepakartojama diena, kai norisi atrodyti nuostabiausia pasaulyje. Tad planuojant vestuvių šventę, svarbu apgalvoti kiekvieną detalę bei visuomet būti vienu žingsneliu priekyje.
Liutauras Salasevičius
Liutauras Salasevičius / Žygimanto Gedvilos ir Varna Studios nuotr.

Šiemet pavasariniai vėjai atnešė renginių vedėjo Aurimo Cibulsko inicijuotą projektą – „Emocijos vertos istorijos“, skirtą visiems būsimiems jaunavedžiams, kurie planuoja savo vestuves. Projekte dalyvauja dizaineris, stilistas ir makiažo meistras, charizmatiškasis Liutauras Salasevičius – nuotakos drąsiai savo įvaizdį atiduoda į šio kūrėjo rankas. Dažniausiai L.Salasevičius rūpinasi nuotakos išvaizda nuo galvos iki kojų, tačiau šįsyk jis išsamiai mums pasakojo apie šių metų makiažo tendencijas, patarė, į ką atkreipti dėmesį ir kokių esminių klaidų nedaryti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liutauras Salasevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Liutauras Salasevičius

– Prieš kiek laiko reikia kreiptis į Jus, kad šventėje nuotakos pamatytų būtent Jus?

– Pradėkime nuo to, kad mes dar kuriame drabužius, mes, tai čia ne aš save vadinu, bet savo visą komandą (juokiasi). Pradedame juos kurti prieš 3-6 mėnesius, tada nuotakos ir kreipiasi. Na, turiu taisyklę, kad nedarau aš makiažo nuotaikai, jeigu ji nekuria pas mane viso stiliaus.

–Tai reikia ne mažiau pusės metų, kad spėtum išsirinkti sau stilistą?

– Manyčiau, taip. Iš tikrųjų dabar jos pradeda ruoštis prieš du metus (juokiasi). Bet aš paprastai į tokius laiškus neatrašinėju, nes per du metus gali visko įvykti. Savaitei likus iki vestuvių, sužinau, kad nebebus vestuvių. Tai va, aš į tokį lengvą nukvakimą stengiuosi neįsipainioti. Bet manau 3 mėnesių per akis.

– Kokios šių metų makiažo tendencijos?

– Makiaže yra mados, kurios kas sezoną keičiasi. Šį sezoną madinga no make up, bet labai daug dėmesio atkreipiama odai, ji turi būti švytinti, tobula. Spalviniai niuansai išlieka, tik aš ta mada nelabai pasitikiu – vieną kartą sakoma madinga tas, kitą kartą tas. Aš kažkaip mėgstu rinktis individualiai atsižvelgiant į patį žmogų. Aišku, aš visuomet tendencijas stebiu, nes mano darbe jas reikia žinoti, bet nebūtinai vadovautis.

– Ar būna nuotakų, kurios ateina turėdamos aiškius norus, kurių neperkalbėsi?

– Mano patirtyje tokių nuotakų nebuvo – jos paprastai pasitiki manimi. Aš ir savo mokiniams sakau: „jeigu tavo klientas vadovauja paradui, reiškiasi jis tavimi nepasitiki“. Pas mane klientai ateina tam, kad aš jiems patarčiau.

– Ar makiažo meistrui svarbu žinoti vestuvių dienos programą?

– Man, ne. Aš labiau linkęs makiažą derinti prie drabužių, prie bendro įvaizdžio, o ne žaidimų. Taip pat derinu ir prie salės, kurioje vyksta šventė.

– O kaip dėl jaunikio? Ar jam reikia pasirodyti pas stilistą kartu su nuotaka?

– Būna įvairiausių variantų, tokių, kaip spuogai, vasarą – veido nudegimas, tokiu atveju, reikėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius