Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Straukaitės naujas krepšys skatins logišką ekologiją

Gamtai draugišką elgesį propaguojanti Sandra Straukaitė sukūrė stilingą krepšį, skirtą ekologijos temai. Šviesiu lininiu Lietuvoje pasiūtu aksesuaru su užrašu „EKO nelogiška“ ant rankenos siekiama atkreipti dėmesį į tai, kad ekologija gali būti nelogiška.
S.Straukaitė rūpinosi grupės T.A.T.U. įvaizdžiu.
S.Straukaitė rūpinosi grupės T.A.T.U. įvaizdžiu. / „Scanpix“ nuotr.

„Ekologijos idėjos tapo madingu aksesuaru, kurį nešiesi į vakarėlius ir aptari su tais, kuriems apie tai kalbėti yra prestižo dalykas. Tačiau vien kalbomis nepasikeisime – reikia keisti įpročius, ugdyti kritišką mąstymą ir vertinant, kas mažiau kenkia gamtai, vadovautis logika. Manau, tik tokiu būdu tikrai pradėsime tausoti aplinką“, – sako dizainerė S.Straukaitė.

Jei dėl ekologiškos prekės tenka važiuoti į kitą miesto galą, ar ji vis dar bus ekologiška? Tą ir noriu pasakyti savo krepšiu – reikia keisti ne tik vartojimo įpročius, bet ir savo požiūrį.Dizainerės teigimu, nebūtina vartoti vien brangių ekologiškų produktų, jei nori tapti draugiškesnis gamtai. Kartais pakanka logiškai įvertinti, kurio produkto atsiradimas parduotuvių lentynose padarė mažiau žalos aplinkai. Kritiškas mąstymas, dizainerės manymu, yra mokėjimas vertinti plačiau – pavyzdžiui, pastebėti, kokia yra pakuotė, iš kur produktas atvežtas.

„Aplinką tausojantį elgesį atspindi ne tik produktai, bet ir mūsų sprendimai. Tarkim, jei dėl ekologiškos prekės tenka važiuoti į kitą miesto galą, ar ji vis dar bus ekologiška? Tą ir noriu pasakyti savo krepšiu – reikia keisti ne tik vartojimo įpročius, bet ir savo požiūrį“, – sako menininkė.

Sandros Straukaitės krepšys
Sandros Straukaitės krepšys

Krepšys birželio mėnesį pristatomas mados ir stiliaus centre „Europa“, kur šią vasarą vyks ir daugiau su ekologija susijusių iniciatyvų. Viena jų – skatinimas dažniau važinėti dviračiais. Šį mėnesį prie „Europos“ bus įrengtas žalioji stovėjimo aikštelė, kurioje bus galima saugiai palikti, nuomoti ir, jeigu reikia, taisyti dviračius.

„Pradėjome nuo ekologiškų gėrybių mugės, atidaromos „Europoje“ kiekvieną antradienį. Artimiausiu metu esame numatę dar kelis ekoprojektus, kurie, tikime, bus nedideli, bet teisingi žingsneliai to link, kad gyventume švaresnėje, gražesnėje aplinkoje“, – sako mados ir stiliaus centro „Europa“ vadovė Sandra Kivilienė.

Iš viso bus pasiūta tūkstantis krepšių. Jų įsigyti bus galima birželio mėnesį mados ir stiliaus centre „Europa“. Turintiems lojalumo kortelę „Resident“, įsigijus prekių už ne mažiau nei 200 Lt, krepšiai bus dovanojami nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius