Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su šeima Maroke atostogavusią Vaidą Genytę nustebino kainos: „Parsivežėme daug gėrybių“

„Marokas nepalieka abejingų žmonių. Arba išvyksti pakerėtas, arba nusivylęs ir nepatenkintas – viduriuko nėra“, – sako iš atostogų spalvingoje Afrikos šalyje grįžusi dainininkė Vaida Genytė. Kartu su sutuoktiniu ir sūnumi įspūdžius rinkusi pilnomis saujomis, Vaida juokiasi, kad akivaizdu, kuriai kategorijai ją reikėtų priskirti. O abejojantiems pabrėžia – jei ne kitą pasaulį primenanti kultūra, tai kainos turistus tikrai sužavės.
Vaidos Genytės atostogos Maroke su vyru Aidu ir sūnumu Ainiumi
Vaidos Genytės atostogos Maroke su vyru Aidu ir sūnumu Ainiumi / Asmeninio albumo nuotr.

Maroke Vaida Genytė svečiavosi pirmą kartą. Kaip pati sako, retai į tą patį kraštą grįžta antrąkart – kai pasaulis toks didelis, stengiasi žemėlapyje žymėti vis kitas šalis, gi norisi pamatyti kiek įmanoma daugiau.

Vis dėlto vienas dalykas nesikeičia – žinoma atlikėja neįsivaizduoja kelionių be savo nepakeičiamų keliauninkų – sutuoktinio Aido ir 15-mečio sūnaus Ainiaus.

„Mes esame įpratę keliauti visi kartu – esame neišskiriama trijulė. Taip smagiausia. Prisimenu, kai sūnus buvo dar mažiukas, labai mėgome atostogas Turkijoje, tad šioje šalyje taisyklę sulaužėme ir lankėmės kokius keturis kartus“, – kalbėdamasi su 15min šypteli Vaida.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaida Genytė su vyru
Asmeninio albumo nuotr. /Vaida Genytė su vyru

O kadangi V.Genytės sūnus labai domisi geografija, tėvams pasiūlė aplankyti kokią nors egzotišką, unikalią šalį. Dešimties dienų atostogos Maroke pasirodė tobula idėja.

„Nors sūnus buvo iniciatorius, mane irgi traukia egzotiniai kraštai, savita kultūra, žmonės, gyvenimo būdas. Negaliu atsistebėti, kai žmonės grįžta iš, pavyzdžiui, Zanzibaro ir lieka nustebę, kaip ten nešvaru. Juk matyti nepagrąžintą realybę yra pats įdomumas“, – sako Vaida.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaidos Genytės atostogų Maroke akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Vaidos Genytės atostogų Maroke akimirka

Išskirtiniems potyriams – gido paslaugos

Kelionės metu trijulė spėjo ne tik pasiilsėti, pasilepinti daugiau kaip 30 laipsnių siekiančiu karščiu, išbandyti vandens pramogas, bet ir nemažai pakeliauti. O pažinti tikrąjį Marakešą padėjo vietinis gidas. Vaida kitiems keliaujantiems taip pat siūlo nepagailėti pinigų šiai paslaugai – taip tikrai pamatysite turistui dažnai nematomą pusę.

„Viena iš atrakcijų, kurią jis mums pasiūlė, buvo žuvų turgus. Vis dėlto gražus pavadinimas nebuvo tai, ką mes išvydome. Ne vieną dešimtmetį skaičiuojančiame turguje dirba suvargę, vos judantys vietiniai, verda tikras arabiškas gyvenimas, visur mėtosi tinklai. O kvapas – neapsakomai tragiškas. Tą pačią sekundę pagalvojau – kaip mes čia valgysime...“ – prisimena V.Genytė.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaidos Genytės atostogų Maroke akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Vaidos Genytės atostogų Maroke akimirka

Šią pramogą sugalvojęs gidas taip pat siūlė maistą valgyti rankomis, tačiau šeimyna pasikuklino – šį kartą baimės nugalėjo. „Bandėme su šakutėmis knibinėtis, gidui sukėlėme daug juoko. Žuvytės buvo mažos, rankomis išties patogiau, bet aplinka išgąsdino, pabijojome apsikrėsti. Neslėpsiu, ir taip po pietų galvojome, kuo jau čia baigsis mūsų šis išbandymas“, – juokiasi Vaida.

Ir priduria – vienaip ar kitaip tokia patirtis buvo neįkainojama ir įspūdinga, nes tikriausiai pati niekada nesugalvotų ten kelti kojos.

Turguose kainos ypatingai vilioja

Didelį įspūdį paliko ir apsilankymas Maroko miestelyje Tagazute, kuris ypač populiarus tarp vandens sporto mėgėjų. Šią vietą į kelionės planus įrašė Vaidos sūnus.

„Kadangi sūnus Lietuvoje užsiiminėja vandenlenčių sportu, labai norėjo pabandyti paplaukioti banglente“, – sako moteris.

Šį miestelį Vaida prisimins ir dėl kitos priežasties – visur sklandžiusio keptų svogūnų kvapo. Pasirodo, vietiniai juos naudoja kone visuose patiekaluose, o aromatas atveja net ir prie pat vandens.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaidos Genytės atostogų Maroke akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Vaidos Genytės atostogų Maroke akimirka

Pati Vaida dėl jautraus skrandžio egzotinius patiekalus ragavo atsargiai. Tiesa, vienai silpnybei sunkiai atsispyrė. „Mes su sūnumi esame kvapų fanatikai. Kvepalai, smilkalai, namų kvapai yra mūsų silpnybė“, – pripažįsta moteris.

Kvapus V.Genytė pirko vietiniuose turguose ir pabrėžia – pirkti norėsis viską, nes kainos tikrai džiugina. „Ten pigūs net ir odos gaminiai, sidabras, aliejus. Viskas perpus pigiau, o kokybė išties džiuginanti. Tik turguose neklauskite kainos, nebent esate tikri, kad prekė jums reikalinga. Kodėl? Nes vienaip ar kitaip ją įsigysite. Jei tik parodai susidomėjimą, jie leidžia kainą iki tokios mažos sumos, kad tiesiog gėda nepirkti“, – juokiasi Vaida.

O kainų palyginimui – 30 kilometrų atstumą taksi trys žmonės įveikė už penkis eurus.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaidos Genytės atostogų Maroke akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Vaidos Genytės atostogų Maroke akimirka

Įspūdžius semia saujomis

Ir nors Vaida Genytė sako vengianti grįžti į tą patį kraštą, Maroke mielai ne tik apsilankytų antrąkart, bet ir sutiktų gyventi.

„Ten gyvena labai svetingi, kultūringi ir neįkyrūs žmonės. Lyginant Egiptą ir Maroką, šalys ir jų kultūra labai skirtinga“, – pripažįsta moteris.

Kelionės metu sukaupti įspūdžiai dar ilgai džiugins, bet Vaida pabrėžia, kad visada stengiasi semti patirtis saujomis. „Aš noriu pamatyti. Jeigu jau atvažiuoji į svečią šalį, negali miegoti prie baseino. Žinoma, šį kartą keliauti dėl karščio nebuvo labai lengva, bet ir tai nesustabdė. Kiekviena kelionė primena, koks gi nuostabus yra pasaulio pažinimas“, – sako Vaida Genytė.

Daugiau nuotraukų – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius