Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Subtilu-Z“ turas po JAV: gigantiškos porcijos ir gatvės iš kino filmų

Šimtmečio turo metu Vašingtoną, Baltimorę ir Filadelfiją aplankę grupės „Subtilu-Z“ nariai džiaugėsi ne tik šiltu klausytojų sutikimu, bet ir pirmą kartą patirtais įspūdžiais: teko patiems gamintis lagaminus didžiuliams instrumentams, o laisvu laiku pavyko aplankyti daugybę kartų filmuose matytas vietas.
Grupės „Subtilu-Z“ turas JAV
Grupės „Subtilu-Z“ turas JAV / Asmeninio albumo nuotr.

Rankų darbo lagaminai

Paprastai po Europą nuosavu grupės transportu keliaujančiai grupei kelionė po JAV tapo nemenku iššūkiu. Reikėjo supakuoti ir skrydžiui paruošti didžiulius instrumentus. Grupės perkusininkas Vytautas Švažas tam specialiai pasigamino rankų darbo būgnų dėklą.

„Seniai norėjau turėti būgnų komplektą skirtą kelionėms, kuris telpa į lagaminą. Gamybos procesas truko maždaug pusę metų. Pasidariau kompaktišką būgnų rinkinį, tačiau į standartinį lagaminą jie vis tik netilpo. Taigi paskutinį savaitgalį prieš kelionę praleidau dirbtuvėse projektuodamas ir gamindamas specialų būgnų lagaminą,“ – pasakojo V.Švažas.

VIDEO: „Subtilu-Z“ turas po JAV

Kelionės rytą V.Švažo manta svėrė lygiai 101 kg ir per porą valandų pakavimo buvo sutalpinta į specialų dėklą. „Lagaminas pilnai atlaikė šešis skrydžius, keturis persėdimus, du persikėlimus per Atlantą, muitinių patikras, dresuotų šunų uoslės patikrą, rentgeno aparato spindulius. Atsipirko tik keliais nubrozdinimais. Būgnai grįžo namo kaip nauji“,– savo darbu didžiavosi būgnininkas.

Asmeninio albumo nuotr./Grupės „Subtilu-Z“ turas JAV
Asmeninio albumo nuotr./Grupės „Subtilu-Z“ turas JAV

Neįtikėtini dydžiai ir akimirkos iš filmų

Didelė šalis, kurioje viskas yra gerokai didesnio mastelio, nei pas mus, – tokį įspūdį apie JAV parsivežė grupės nariai. „Didžiuliai miestai, pastatai, greitkeliai, automobiliai, sunkvežimiai, gigantiški mėsainiai, kolos ir kavos kibirai“,– labiausiai įstrigusius prisiminimus pasakojo grupės akordeonistas Povilas Velikis.

Nors JAV muzikantai lankė pirmą kartą, tačiau vaikinai prisipažįsta, niekaip neapleido jausmas, kad kažkur čia jau yra buvę ir vaikšto po gerai pažįstamas vietas.

„Baltieji rūmai, Kapitolijus, Vašingtono parkeliai, kuriuose slaptieji agentai keičiasi informacija, maisto užkandinės, Niujorko gatvės su geltonais taksi automobiliais, o vaikštant po Filadelfiją tiesiog automatiškai ausyse skambėjo legendinė Bruce'o Springsteeno daina – atrodė, kad viską esame milijoną kartų matę kino filmuose ir jau žinome, kur kas turi būti“,– prisimena P.Velikis.

Asmeninio albumo nuotr./Grupės „Subtilu-Z“ turas JAV
Asmeninio albumo nuotr./Grupės „Subtilu-Z“ turas JAV

Vaikinai aplankė ir garsiuosius laiptus, kuriais legendinis boksininkas Rockey Balboa treniravosi savo kovoms filme „Rockey“. Pagundai neatsispyrė ir „Subtilu-Z“ nariai: Laurynas ir Dmitrijus užbėgo laiptais aukštyn ir iškeltomis rankomis triumfavo, kaip ir boksininkas populiariojoje filmo scenoje. Visus įspūdžius vaikinai fiksavo ir su grupės gerbėjais dalinosi socialiniuose tinkluose.

Sveikino tautiečius su jubiliejumi

„Subtilu-Z“ muzikantus tautiečiai Vašingtone, Baltimorėje ir Filadelfijoje pasitiko itin šiltai ir maloniai. Koncertų salės buvo pilnos vėliavų ir patriotinių emocijų. „Būtent to ir siekėme savo turu – pasveikinti ir pasidžiaugti Lietuvos 100-mečiu su svetur gyvenančiais Lietuviais“, – pasakojo P.Velikis.

Vaikinus taip pat maloniai nudžiugino Niujorko džiazo klubuose sutikti amerikiečiai. Jie pasakojo, kad mūsų šalies vardas muzikos pasaulyje amerikiečiams yra žinomas ir gerai vertinamas. Net keli JAV džiazo meistrai paminėjo žinantys Vilniuje vykstančius džiazo renginius, kuriuose ir patys buvo groję.

Šimtmečio turą rengianti grupė pirmąjį šių metų ketvirtį savo koncertus jau surengė Briuselyje, Gardine, Varšuvoje, Prahoje ir JAV.

Žiūrėkite kelionės fotogaleriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius