Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkiausia Lietuvos moteris galės sugrįžti į gyvenimą

Trečiadienio vakarą laidos „Valanda su Rūta“ filmavime sunkiausia Lietuvos moteris Ramutė dalijosi savo išgyvenimais. Sunkų gyvenimą nusprendė palengvinti medikai, Ramutei įteikdami gyvybiškai svarbią dovaną.
Laidos „Valanda su Rūta“ filmavimas
Ramutė rodė jaunystės nuotraukas, kuriose ateityje kamuosiančios problemos dar nebuvo galima įžvelgti. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Be kitų žmonių pagalbos moteris negali žengti net poros žingsnių – kelerius pastaruosius metus Ramutė nebuvo išėjusi iš namų.

Laidos pradžioje Rūta Mikelkevičiūtė kvietė visus dalyvius pasisverti ir visai Lietuvai atskleisti savo svorį, tačiau išdrįso ne visi: Vitalijus Cololo ir Gediminas Juodeika tikino žinantys savo svorį ir ant svarstyklių nelipo.

Tuo tarpu beveik 200 kilogramų sverianti, kaip manoma, sunkiausia Lietuvos moteris nesibaimino, kad tikrąjį jos svorį visi sužinos. Paskutinį kartą Ramutė svėrėsi maždaug prieš 5 metus, nes vėliau tiesiog nerado tinkamų svarstyklių. Šį kartą sunkias metalines svarstykles į studiją įnešė du vyrai.

181 kilogramas – toks tikslus 59 metų Ramutės svoris. Į LNK studiją Ramutė buvo atvežta greitosios medicinos pagalbos automobiliu. Be kitų žmonių pagalbos moteris negali žengti net poros žingsnių – kelerius pastaruosius metus Ramutė nebuvo išėjusi iš namų.

„Vyras, sūnelis padeda... Yra televizorius, lova, stalelis priešais mane – valgyt gaminu...“ – apie monotonišką ir sunkią savo kasdienybę pasakojo moteris.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Laidos „Valanda su Rūta“ filmavimas
Laidos „Valanda su Rūta“ filmavimas

Jaunystėje, po vestuvių, moteris svėrė 68 kilogramus, tačiau svoris sparčiai augti pradėjo po kiekvieno Ramutės gimdymo. Sutriko moters medžiagų apykaita, ėmė kamuoti alkis. Dėl didelio antsvorio moteris susirgo cukriniu diabeto, vargina aukštas spaudimas ir kitos bėdos.

„Kasmet vis sunkiau ir sunkiau... Toliau tik į kapus“, – paklausta, kokią savo ateitį įsivaizduoja, atsakė Ramutė.

Pasak laidoje dalyvavusios gydytojos dietologės Editos Gavelienės, nutukimą dažniausiai lemia paveldėjimas, nėštumas, žmogaus įpročiai ir kiti faktoriai. E.Gavelienės teigimu, Ramutės antsvoris yra pavojingas gyvybei, todėl nedelsiant būtina gydytis.

Netrukus laidos filmavime Kauno medicinos universiteto klinikų gastroenterologas Kęstutis Adamonis poniai Ramutei pranešė džiugią naujieną: moteriai dovanojama operacija, kurios metu į skrandį bus įvestas silikoninis balionas, mažinsiantis alkio jausmą ir padėsiantis pamažu atsikratyti antsvorio.

Gydytojo teigimu, panašios operacijos Didžiojoje Britanijoje kainuoja apie 5 tūkst. svarų (19 tūkst. litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius