Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sūnų iš ligoninės parsivežęs A.Pogrebnojus pasipiktino vandens kokybe: „Negi meras nori mus nuodyti?“

Aleksandras Pogrebnojus teigia neseniai parsivežęs sūnų iš ligoninės, kur jam buvo galimai nustatyta žarnyno infekcija. Anot dizainerio, dėl sveikatos komplikacijų kaltas gerti netinkamas vanduo – dėl šios situacijos jis nepagailėjo karčių žodžių sostinės merui Remigijui Šimašiui.
Aleksandras Pogrebnojus ir Remigijus Šimašius
Aleksandras Pogrebnojus ir Remigijus Šimašius / 15min nuotr.

Savo nusivylimą dizaineris išreiškė socialiniame tinkle, komentarą pradėjęs teigdamas, kad „Vilniaus savivaldybė – visiškas bardakas, o mūsų gerbiamas meras Remigijus Šimašius, vietoj to, kad su praeities šešėliu kovotų, galėtų bent jau sveiku miestiečių geriamu vandeniu susirūpinti“.

A.Pogrebnojaus teigimu, jau dvi savaites jo namuose sostinėje iš čiaupo bėga gerti netinkamas, drumzlinas vanduo. Dėl šios situacijos kentėjo visi namo Stepono gatvėje gyventojai, o neapsikentęs kaimynas kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Patricija Gadžijeva jau metus kovoja dėl iš čiaupo bėgančio purvo: „Už ką mes mokame?“

Feisbuke paviešintame skunde užfiksuota, kad asmenys dėl vandens kokybės į tarnybą kreipėsi liepos gale, o gauti atsakymai rodo, kad nukrypimai nuo normos tikrai užfiksuoti: „Paimtame mėginyje koliforminių bakterijų skaičius neatitinka Lietuvos higienos normų“. Kiti rezultatai normas atitiko.

Maisto ir veterinarijos tarnybos rašte tvirtinama, kad „Vilniaus VMVT raštu įpareigojo vandens tiekėją imtis skubių atkuriamųjų veiksmų geriamojo vandens pažeistoms vertėms atstatyti“.

Sulaukęs šio rašto A.Pogrebnojus neslėpė nusivylimo, nes, jo teigimu, kaip tik visai neseniai sūnus buvo paguldytas į ligoninę, kur jam nustatyta žarnyno infekcija.

„Tad kur garantija, kad ne nuo šito vandeniuko? Gal jau laikas pradėti dirbti, o ne lentelių nukabinėjimų užsiiminėti? Ar ponui merui neužtenka to, kad ir taip visus sukiršino, dar nori šiek tiek vilniečius ir panuodyti“, – rašė A.Pogrebnojus.

Tos pačios problemos toje pačioje kaimynystėje

15min kol kas susisiekti su Vilniaus savivaldybės atstovais nepavyko.

Vis dėlto visai neseniai 15min rašė apie kitą žinomą žmogų, kuris taip pat kovojo dėl geriamo vandens kokybės. „Ali šokoladinių“ bendrasavininkė Patricija Gadžijeva su kaimynais jau daugiau nei metus aiškinasibsu savivaldybe dėl nuolat name vykstančių remontų ir iš čiaupo bėgančio purvo. Įdomu tai, kad ši situacija vyksta toje pačioje kaimynystėje.

Kaip jau 15min rašė, Stepono gatvės gyventojai ne kartą kreipėsi į „Vilniaus vandenis“, tačiau kiek beskambintų ir besiskųstų, pagerėjus situacijai po kurio laiko viskas vėl prasideda iš naujo.

„Jie visada sako tą patį – arba įvyko avarija, arba vykdomi remonto darbai, kurių metu išjudinami vamzdynai. Iš esmės tai suprantama, bet juk mato, kad viskas kartojasi, tai turėtų imtis kažkokių priemonių, kad gautumėme normalų vandenį“, – 15min kalbėjo P.Gadžijeva.

Susisiekę su „Vilniaus vandenimis“, gyventojai sulaukia rekomendacijos nuleidinėti vandenį, kad šis vėl tekėtų švaresnis.

Kad išsiaiškintų, kokios yra minėtos situacijos priežastys ir kaip žadama ją spręsti, su „Vilniaus vandenimis“ susisiekė ir 15min. Atsakymas iš dalies buvo panašus į tuos, kuriuos gauna ir namo gyventojai – teigiama, kad tai tik laikini nepatogumai, iškilę dėl atliekamų darbų. Vis dėlto žadama, kad ateityje tiekiamas vanduo nebus prastos kokybės.

„Vilniaus vandenys“ atnaujina ilgai netvarkytą vandentiekio dalį, kad ateityje galėtų užtikrinti nepertraukiamą kokybiško vandens tiekimą. Kai kuriuose namuose sostinės Naujamiestyje vandenyje kurį laiką (iki 7 dienų), kol bus plaunamas vamzdynas, gali pasikartojančiai atsirasti geležies ir mangano dalelių.

Dedame visas pastangas, kad darbai būtų atlikti kuo sparčiau ir vandens kokybė būtų atstatyta. Atsiprašome klientų dėl laikinų nepatogumų“, – teigė „Vilniaus vandenų“ Komunikacijos skyriaus vadovas Mindaugas Linkaitis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geriamo vandens čiaupas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geriamo vandens čiaupas

Jis pripažino, kad panašūs darbai buvo atliekami ir anksčiau, tačiau patikino, kad tokie atvejai, kai iš čiaupo bėga nekokybiškas vanduo, nėra pernelyg dažni.

„Minėtame Vilniaus miesto rajone šiemet skirtingu metu vyko keli tinklo atnaujinimo, remonto ir naujų klientų prijungimo darbai, tad namo gyventojams galėjo susidaryti įspūdis dėl nuolatinio vandens kokybės svyravimo“, – 15min komentavo bendrovės „Vilniaus vandenys“ atstovas.

„Klientai informuojami individualiai“

„Prieš tiekdami klientui geriamąjį vandenį „Vilniaus vandenys“ jį gerina filtruodami. Nepaisant to, ilgainiui geležis, manganas ir kiti mikroelementai nusėda ant vamzdžių sienelių“, – paaiškinimą, kodėl gyventojus kartais pasiekia prastesnės kokybės vanduo, pateikė M.Linkaitis.

M.Linkaičio teigimu, „Vilniaus vandenys“ periodiškai remontuoja arba atnaujina vamzdyną ir jo dalis, susidėvėjusias keičia naujomis, tad tenka trumpam atjungti vandenį. Vėliau dėl to iškyla nepatogumų – jį vėl įjungus, dėl ant vamzdžių sienelių susidariusių geležies ir mangano nuosėdų judėjimo vanduo susidrumsčia.

„Tinklo atnaujinimo darbai dažniausiai vyksta senesniuose Vilniaus rajonuose, kai kuriais atvejais ten, kur kelis dešimtmečius jis nebuvo tvarkomas, todėl jie yra būtini ir neišvengiami, kad būtų užtikrintas vandens tiekimas“, – tvirtino Komunikacijos skyriaus vadovas.

Jis teigė, kad apie nepatogumus gyventojams yra iš anksto pranešama: „Po remonto ar avarijos vandentiekio tinklai yra plaunami etapais, todėl vandens kokybė kelias dienas gali svyruoti. Apie tai klientai informuojami individualiai el. paštu arba SMS žinutėmis.“

M.Linkaitis pabrėžė, kad vanduo, kuriame yra padidėjęs mikroelementų kiekis, nedaro neigiamos įtakos sveikatos būklei. Anot Mindaugo, geležies, mangano ir kitų mikroelementų kilmė yra gamtinė ir geriamajame vandenyje jų atsiranda natūraliai.

„Vanduo pratekėdamas uolienomis tirpdo jame esančias mineralines medžiagas ir jomis prisisotina. Nuo jų įvairovės ir kiekio priklauso vandens skonis bei kitos savybės. Puikiai suprantame, kad netikėtai padidėjus jų koncentracijai, nemalonios išvaizdos ar skonio vanduo sukelia neigiamą reakciją, vis dėlto norime patikinti, kad tai nėra pavojinga“, – aiškino „Vilniaus vandenų“ Komunikacijos skyriaus vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius