Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitikime su JAV prezidentu – elegancija trykštanti D.Nausėdienė: įvertino ir J.Statkevičius

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį, dalyvaudamas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų vadovu Donaldu Trumpu. Tarp dviejų prezidentų pasirodė ir žavios abiejų šalių pirmosios ponios, socialiniuose tinkluose sulaukusios daugybės komplimentų dėl pasirinktos aprangos. Ypač liaupsių nebuvo pagailėta Dianai Nausėdienei.
Gitanas Nausėda, Donaldas Trumpas, Melania Trump, Diana Nausėdienė; Juozas Statkevičius
Gitanas Nausėda, Donaldas Trumpas, Melania Trump, Diana Nausėdienė; Juozas Statkevičius / Socialinių tinklų ir 15min nuotr.

Trečiadienio vakarą Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pasidalijo nuotrauka, kurioje jis pozuoja drauge su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, JAV pirmąja ponia Melania Trump ir Lietuvos pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

Tiesa, internautai netruko atkreipti dėmesio į tai, kaip pasipuošė D.Nausėdienė. Anksčiau sulaukusi kritikos, šįkart, anot socialinių tinklų vartotojų, moteris neprašovė – jai buvo skiriama daugybė komplimentų.

Lietuvos pirmoji ponia pasirinko mėlynos spalvos suknelę, padabintą kaspinėliu ant peties ir juosta aplink liemenį. Prie šios aprangos ji priderino raudono atspalvio batelius. Be to, moteris pasirinko derančią elegantišką šukuoseną ypatingam susitikimui. Įvaizdį pagyvino ir pirmosios ponios mėgstami perliniai auskarai.

Įvaizdį įvertino ir mados dizaineris Juozas Statkevičius.

„Gerbiu ponios pasirinkimą. Viskas puiku!“ – 15min trumpai replikavo jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Juozas Statkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Juozas Statkevičius

M.Palaikytei užkliuvo aksesuarų kiekis

Tiesa, susisiekus su mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikyte, ši visų pirma pabrėžė, kad G.Nausėdos pasirinkimas atrodo kur kas geriau nei D.Trumpo.

„Reikia pasidžiaugti mūsų prezidento pranašumu, palyginti su D.Trumpu. Aišku, amerikietiškos kultūros dalis yra dėvėti didelius vyriškus kostiumus. Bet palyginus mes atrodome vyriškoje pusėje stipriau“, – teigė ekspertė.

Taip pat merginai užkliuvo ir M.Trump įvaizdis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marija Palaikytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marija Palaikytė

„Mane stebina JAV pirmosios ponios pasirinkimas būti visiškai apnuogintomis rankomis. Aišku, drabužis yra modernus, elegantiškas“, – tikino mados tendencijų prognozuotoja ir pridūrė, kad M.Trump, matyt, tokį sprendimą padarė sąmoningai, matomas aiškus jos noras laužyti taisykles.

Vis dėlto, anot M.Palaikytės, M.Trump yra neįtikėtino grožio moteris ir jai bet koks drabužis gerai tinka.

„O mūsų pirmosios ponios pagrindinė sėkmė yra tai, kad jos apranga yra protokoliškai teisinga – tiek spalva, tiek ilgiu, tiek uždarumu. Taigi D.Nausėdienės drabužis yra ir protokoliškai teisingas, ir išlaikantis moteriškumą. Tai yra puiku, tai yra sveikintina, nes ji yra pirmoji ponia“, – lygino ji.

Tiesa, pro akis ekspertei nepraslydo D.Nausėdienės aksesuarų kiekis.

„Visgi kaspinėlio užtektų ir vieno. Įspūdis susidaro kaip dviejų kaspinų. Jau bateliai yra akcentas, tai jų tikrai užteko“, – pastebėjo M.Palaikytė.

Čia pat ji pridūrė, kad nereikėtų šios nuotraukos vertinti tik pagal joje esančių asmenų grožį.

„Tai yra tam tikro rango žmonės, kurių misija yra ne tik būti gražiems. Jų apranga turėtų skleisti tam tikrą žinią ir kurti patikimo žmogaus įspūdį, nes tai yra reprezentuojantys valstybes asmenys“, – tikino ekspertė ir pridūrė, kad mūsų šalies prezidentui ir pirmajai poniai tai sėkmingai pavyko padaryti.

Aprangą D.Nausėdienė renkasi pati

Kad sužinotų, kas yra atsakingas už Lietuvos pirmosios ponios įvaizdį, 15min susisiekė su už D.Nausėdienės komunikaciją atsakinga Regina Statkuviene.

„Jokie teisės aktai nereglamentuoja pirmosios ponios aprangos. Tiesa, kai ji dalyvauja oficialiuose renginiuose, vizituose, aprangą renkasi atsižvelgdama į įprastas tarptautinio protokolo normas“, – teigė moteris.

Anot R.Statkuvienės, prezidentūroje apskritai nėra darbuotojų, kurie kurtų D.Nausėdienės įvaizdį. Taip pat prezidentūros darbuotojai nekuruoja klausimų, susijusių su pirmosios ponios apranga ar stiliumi.

Išreikškite savo nuomonę apklausoje:

Tiesa, 15min primena, kad dar visai neseniai akcijos „Vienos kėdės istorija“ inicijuotame renginyje pasirodžiusi prezidento žmona internautų dėmesį buvo atkreipusi dėl laisvo stiliaus striukės.

Socialinių tinklų vartotojai priekaištavo dėl neva netinkamai pasirinkto aprangos kodo, neva viešų renginių metu labiau derėtų klasikinis paltas ar kitoks apdaras.

Visgi etiketo specialistas Arminas Lydeka 15min tuo metu sakė, kad D.Nausėdienės pasirinkimas buvo pakankamai išmintingas. Ji pasirinko kasdienį, laisvalaikio aprangos kodą.

Apie tai plačiau skaitykite čia:

Internete – audringos komentatorių diskusijos: ar pirmoji ponia pasirinko tinkamą aprangos kodą?

D.Nausėdienės ankstesnių įvaizdžių kadrai – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius