Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šventinis stilius“: ką turi žinoti stilingas vyras?

Man šaltasis periodas yra pats geriausias laikas metuose, nes jis suteikia galimybę išties atsiskleisti ir išreikšti savo stilių. Tai laikas, kai nereikia idėjos perteikti viena suknele, o galima pasitelkti drabužių derinius. Eksperimentavimo su viršutiniais rūbais ir sluoksniavimo galimybės yra beribės! Ir ši taisyklė galioja tiek moterims, tiek vyrams. O šventinis laikas suteikia dar daugiau laisvės įvaizdžio formavimo procese, net jei Jūs dalyvaujate ir itin formaliuose renginiuose.
Modelis Vilius Gudavičius
Vilius Gudavičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 3 Mada Vyras Grožis

Žmogus yra aplinkos dalis ir įkvėpimo gali semtis iš gamtos. Rudenį natūraliai norisi sodrių, bet ramių, šiltų krentančių lapų spalvų. Puikiai tinka išraiškingos plytų, raudono vyno ar samanų žalios atspalviai. Tad šventiniame periode taip pat galima pasiskolinti idėjų iš mus supančios aplinkos: raudona visada atrodo „laiku ir vietoje“ žiemos švenčių laiku, o samaninė arba eglės spyglių spalva yra šiemet tinkamiausia priimti į savo garderobą. Taip pat iš žėrinčių dekoracijų apsupties galima prisijaukinti išraiškingesnių audinių, tokių kaip aksomas, suteikiančių ypatingo vakaro įspūdį. Būtent aksominis švarkas ar batai galėtų būti Jūsų šventinio įvaizdžio akcentu.  

Paltas – tarsi kiekvieno iš mūsų šventinis įpakavimas. Tai drabužis, pagal kurį esame pasitinkami didžiąją metų dalį, o dažnu atveju aplinkiniai net negauna progos pamatyti, ką dėvime po juo. Tad manau, jog būtent paltas yra vienas svarbiausių sėkmingo įvaizdžio komponentų ir jų tikrai reikėtų turėti ne vieną. Šiemet vyrų mados tendencijos leidžia rinktis tiek vienos, tiek dviejų eilių sagų variantus, ir klasikinio kirpimo pusilgį paltą rekomenduojama taikyti tiek neįpareigojančiame jaunatviškame, tiek brandžiame ar formaliame įvaizdžiuose.

Naujausia tendencija yra smėlio spalvos viršutiniai drabužiai. Ši lietuviškame vyrų garderobe kol kas neįsitvirtinusi spalva, iš tiesų, yra itin universali ir tikrai paprastai priderinama prie visų jau turimų drabužių, tačiau tuo pačiu suteikia įvaizdžiui rafinuotumo. Ir nors mūsų klimatas dažnai nėra dėkingas, visgi labai skatinčiau vienvaldžių – juodos, pilkos ir tamsiai mėlynos (kad ir kokia ji būtų madinga šį sezoną) spalvų grupę papildyti šiuo šiltu tonu.

Vyrų mados tendencijos tikrai suteikia kiekvienam galimybę išsiskirti ir atrodyti unikaliai. Pats laikas būtų pasiskolinti vieną itališką vyriško stiliaus tradiciją – ryškiaspalvių kelnių ir klasikinio tamsaus švarko bei baltų marškinių derinį. O drąsesniems pats laikas nebijoti eksperimentuoti su skirtingų raštų bei faktūrų audiniais. Itin madingi langučiai pasitinka taškučius! Be abejo, galimi saikingi santūrūs šių išraiškingų raštų deriniai, bet galima nebijoti jų dėvėti ir kartu. Languoto audinio įspūdis gali būti itin įvairus: nuo jaukaus šilto iki dramatiško škotiško stiliaus įtakos rezultato. Tai raštas, tinkantis kiekvienam. Konservatyvesnei asmenybei užteks gal ir vienos detalės ar vieno drabužio, o mėgstantys išsiskirti galės rinktis abejingų nepaliekančius languotus kostiumus. Geroji naujiena – langučiai tikrai išliks 2014 metais!

Labai stilingai atrodo golfo bei švarko derinys, o tendencijų topuose vienvaldžiai yra bordo atspalvio golfai, kurie gali būti derinami su įvairiausiai švarkais. Taip pat, vis dar madingos odos detalės.

Vyriškas stilius
Modelis Vilius Gudavičius

Kartais mados tendencijos stebina pačius jos kūrėjus. Šiais metais visiems pažįstamas ir močiutės kalėdines dovanas primenantis ryškiaspalvis, kalėdine simbolika išmargintas megztinis persikelia į stilingiausiųjų topus. Šis optimistiškas ir šiek tiek infantilus garderobo atributas derinamas prie aiškių formų ir neįkyrių spalvų kitų įvaizdžio elementų sukuria itin šventišką ir originalų įspūdį. Kepurėms su pūkuotu bumbulu, snaigių ar briedžiu raštams taip pat gali atsirasti vietos šaltojo sezono aprangoje.

Aksesuarai kiekvienam įvaizdžiui suteikia individualumo! Iš pirmo žvilgsnio drabužis gali atrodyti gražus arba ne, bet svarbiausia yra tai, kaip Jūs jį dėvite. Kad neatrodytumėte kaip nužengę nuo parduotuvės lentynos, daug dėmesio reikia skirti būtent aksesuarų derinimui.

Vyriškas stilius
Modelis Vilius Gudavičius

Mano manymu, nieko nėra žavesnio už vyrą, segintį varlytes, o šio sezono tendencijos pagaliau tam pritaria! Būtent varlytė yra didelių investicijų nereikalaujantis, bet itin charakteringas aksesuaras, neabejotinai stilingu paversiantis net ir kuklesnį įvaizdį. Šis gerąja prasme saldus „papuošalas“ yra itin universalus ir tinka tiek prie neįpareigojančio, tiek ir prie formalaus stiliaus. Galima rinktis vienspalves, margas, klasikinio ar išskirtinio didesnio dydžio, aksomines ar išraiškingų raštų bei tekstūrų audinių versijas. Jaukumo šaltojo periodo aprangai šiemet siūloma suteikti dideliais išraiškingais šalikais.

Viena iš pagrindinių vyrų daromų klaidų yra netinkamų kojinių pasirinkimas. Patikėkite, jos nėra nepastebimos, o ypač jei planuojate atsisėsti ir susikelti koją ant kojos! Linkėčiau atrasti ilgas šilkines vyriškas kojines ir nesudvejojus įsigyti ne vieną porą.

Pabaigai, visgi rekomenduočiau, kuriant savo įvaizdį dėmesį nukreipti į „pusę“ galutinio suformuoto derinio: arba rinktis išraiškingas kelnes ir kuklesnę viršutinę dalį arba atvirkščiai – akcentuoti švarką ar marškinius, o kelnes derinti santūresnės spalvos bei audinio.

Šilčiausi linkėjimai,
Marija Palaikyte

P.S. Surengti „Šventinio stiliaus“ fotosesiją padėjo parduotuvės „Mados linija“ ir „Ermenegildo Zegna“.

Marija Palaikytė
Marija Palaikytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius