Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinis vakarėlis darbe: ko nereikėtų daryti

Artėjant gražiausioms metų šventėms ne viena įmonė rengia kalėdinį vakarėlį savo darbuotojams. Tai puiki proga pabendrauti su kolegomis neformalioje aplinkoje, tačiau atminkite, kad per daug atsipalaiduoti vis tiek negalima. „Style Caster“ išskiria 10 pačių svarbiausių dalykų, kurių jokiu būdu negalima daryti šventiniame įmonės vakarėlyje.
Kalėdinis darbo vakarėlis
Kalėdinis darbo vakarėlis / 123RF nuotr.

1. Nevėluokite

Darbo vakarėlis yra ne vieta „madingai“ vėluoti ar stengtis, kad jūsų atėjimas į vakarėlį būtų visų pastebėtas. Jeigu vakarėlis prasideda iš karto po darbo, vykite į jį kartu su kitais bendradarbiais, o jeigu jis vyksta vėliau vakare ar savaitgalį, tai pasirodykite laiku ar truputį anksčiau. Juk į darbą irgi nepriimtina vėluoti, tad negi norite blogai pasirodyti prieš vadovus, kurie gali būti priversti laukti jūsų?

2. Nešnekėkite vien apie darbą

Akivaizdu, visus vakarėlio dalyvius vienija vienas bendras dalykas – darbas. Tačiau niekas taip negadina šventinės nuotaikos nei šnekos apie darbo reikalus ar skundai dėl to, kad virtuvėlėje neveikia kavos aparatas, prastai vėdinamos biuro patalpos ar pan. Verčiau bendraukite su kolegomis kitomis temomis. Jeigu esate naujas žmogus kompanijoje arba ne visus gerai pažįstate, tai pokalbiui palaikyti paprasčiausiai paklauskite, kaip ar kur jūsų pašnekovas sutiks šventes. Tai vakarėlis, atsipalaiduokite!

3. Nebendraukite vien tik su tais, su kuriais dirbate daugiausia

Kiekvienas, dirbantis biure, žino, kad visi labiausiai bendrauja su tais, su kuriais juos sieja tiesioginiai darbo santykiai. O su žmonėmis iš kitų skyrių dažnai būni pažįstamas tik iš matymo, draugiškai pasilabini, tačiau iš esmės tų žmonių nepažįsti. Tad per įmonės vakarėlį bendraukite ne vien su tais, su kuriais sėdite greta ir bendraujate kiekvieną dieną, bet ir pažindinkitės su tais, su kuriais keliai susikerta rečiau. Ypač patartina pasinaudoti proga susipažinti su visais vadovais arba iš kitų miestų ar biurų atvykusiais kolegomis. Tiesa, bendraudami per daug neatleiskite vadžių ir nepradėkite prie visų akivaizdžiai fliruoti su patinkančiu kolega.

Taip pat skaitykite: 7 mados pasirinkimai, už kuriuos jus galėtų atleisti iš darbo

Shutterstock nuotr./Vakarėlis
Shutterstock nuotr./Vakarėlis

4. Neatsiveskite savo antrosios pusės, jeigu ji nebuvo kviesta

Tiesa, kartais tikrai nesmagu eiti į vakarėlį savo antrąją pusę palikus namuose. Tačiau surengti vakarėlį įmonei kainuoja nemažus pinigus ir tikrai yra skirtumas, ar jame dalyvaus vien darbuotojai, ar dar ir jų antrosios pusės. Juk visa vakarėlio kaina gali išsipūsti dvigubai! Nemanykite, kad jeigu į vakarėlį atsivesite draugą ar draugę, niekas dar vieno papildomo žmogaus nepastebės. Tikrai pastebės.

Stenkis netapti kitos dienos apkalbų objektu

5. Neliežuvaukite

Įmonės vakarėlis yra pati blogiausia vieta apšnekėti savo vadovą, jums nepatinkančią administratorę ar apskritai įmonės sprendimus, kuriems jūs asmeniškai nepritariate. Taip ne tik rizikuojate būti nugirsti to, apie kurį liežuvaujate (arba to, kas tam žmogui galėtų tai perduoti...), bet ir pasirodysite labai neprofesionalūs. Įmonė savo darbuotojams surengė šventę, tad svečiai turėtų būti dėkingi ir parodyti pagarbą.

6. Deramai apsirenkite

Šventinė apranga reikalinga, tačiau vien iš to, kad tai DARBO vakarėlis, jau turėtų būti aišku, kad aptempta suknelė su apnuoginta nugara turėtų palaukti kitos progos. Jeigu vakarėlis yra teminis, būtina paisyti aprangos kodo.

123RF nuotr./Kalėdinis vakarėlis
123RF nuotr./Kalėdinis vakarėlis

7. Nepadauginkite alkoholio

Visi žino savo galimybių ribas, tad pasirūpinkite, kad per darbo vakarėlį jų neperžengtumėte. Juk niekas taip nesugadina reputacijos kolegų akyse kaip alkoholio padauginimas, tad stenkitės netapti kitos dienos apkalbų objektu. Pavalgykite ko nors prieš vakarėlį, arba bent į jį atėję pirma užkąskite, o tik tada imkite į rankas taurę.
P.S. ir būkite atsargūs ir su vienos nakties nuotykiais.

8. Nelindėkite telefone

Tai labai svarbu: jokiame vakarėlyje negalima kas kelias minutes maigyti telefono. Net neabejokite, kad niekam nebus smagu su jumis bendrauti, jei jūsų dėmesį labiau prikausto telefonas ir socialiniai tinklai, negu tikras bendravimas. Be to, nedera socialiniuose tinkluose skelbti įrašų ir nuotraukų iš dar vykstančio vakarėlio, taip pat neviešinkite kolegų nuotraukų be jų pačių sutikimo. 

123RF nuotr./Įmonės vakarėlis
123RF nuotr./Įmonės vakarėlis

9. Neišeikite iš vakarėlio po penkių minučių

Galvojate, kad niekas nepastebės, jeigu pabuvę kelias minutes tyliai išsmuksite? Dar ir kaip pastebės. Taip elgdamiesi parodote, kad negerbiate vakarėlio organizatoriaus ar kad jums tokia nuobodi kolegų draugija, jog iškentėte su jais vos kelias minutes. Jeigu iš tiesų tą dieną turite kitų planų, iš anksto turite pasakyti, kad negalėsite dalyvauti arba ateisite tik trumpam. Taip pat nedera išeiti iš vakarėlio neatsisveikinus su savo vadovu.

10. Nepamirškite padėkoti organizatoriams

Kiekvienas svečias žino, kad geras tonas yra padėkoti už vakarėlį jo organizatoriui – taip pasirodysite mandagūs, dėkingi ir dėmesingi. Nereikia to per daug išpūsti – užteks tiesiog išeinant iš vakarėlio padėkoti už vakarą vadovui ar jį organizavusiems kolegoms arba kitą dieną po vakarėlio nusiųsti trumpą laiškelį. To tikrai užteks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius