Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarasovai pagaliau pasimėgavo prieš 11 metų gauta vestuvine dovana: keliavo į Maljorką

Saulės vonios, uolas skalaujanti jūra, skanus maistas ir pati geriausia kompanija. Skamba kaip tobulų atostogų planas? Oo, taip! Toks atitrūkimo nuo kasdienių rūpesčių scenarijus viliojančiai skambėjo ir dainininkų Violetos ir Viliaus Tarasovų šeimai. Drauge su dukra Gabriele jie leidosi atostogų į Maljorką, kurios tapo lyg savotišku medaus mėnesiu, nors Violeta ir Vilius susituokė 2007-aisiais.
Violeta ir Vilius Tarasovai
Violeta ir Vilius Tarasovai / Asmeninio albumo nuotr.

Povestuvinė kelionė, kai vestuvės vyko prieš 11 metų, skamba kiek neįprastai, tačiau tik praėjus daugiau nei dešimtmečiui po to, kai sumainė žiedus, jie nusprendė panaudoti vieną iš savo vestuvių proga gautų dovanų.

Dar 2007-ųjų rugpjūtį pora iš Maljorkoje apartamentus turinčio bičiulio gavo dovaną – kvietimą pasisvečiuoti jo namuose saulėtoje Ispanijos saloje. Tačiau ilgus metus kelionę atidėlioję, ėmė ir pagalvojo – kada, jei ne dabar?

Asmeninio albumo nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai
Asmeninio albumo nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai

Netruko susikrauti lagaminų – ir jie jau poilsiautojai svečioje saloje. Tiesa, Maljorkoje Tarasovai viešėjo nebe pirmą sykį, čia jie lankėsi maždaug prieš trejus metus, kuomet su draugų kompanija spontaniškai nusprendė išvykti kelioms dienoms atsipūsti.

Šįkart poilsis buvo visai kitoks – jie ilsėjosi ne prabangiame viešbutyje, o bičiulio namuose, nusprendė nuomotis automobilį, todėl per 12 dienų trukusias atostogas nemažai ir pakeliavo, aplankė įdomių, iki šiol neatrastų vietų.

Iš dalies veiklos planą reguliavo ir mažametė dukra, jai, kaip sakė Violeta, be draugių čia buvo nuobodoka, todėl tėvai pasirūpino smagiomis atrakcijomis. Šeima išbandė safarį, aplankė vietos zoologijos sodą, kur iš arti galėjo stebėti laukinius žvėris.

Išskirtinį įspūdį šeimai paliko parke gyvenančios beždžionės. Jos, jei tik automobilis sustoja, kariasi ant jo ir neduoda ramybės – lipa ant veidrodėlių, laižo stiklą, tyko, ką čia nugvelbus.

Asmeninio albumo nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra Gabriele
Asmeninio albumo nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra Gabriele

„Mums iškart sakė, tik kai važiuosite pro beždžiones, nesustokite. Nenorėjome stoti, tačiau sustojo prieš mus važiavęs autobusas, todėl buvome priversti. Dukrai buvo tikra atrakcija, sukėlė daug juoko. O autobuse priešais viena beždžionėlė įlipo į vidų, reikėjo matyti, kas ten dėjosi“, – linksmai 15min pasakojo Violeta.

Tarasovai aplankė ir Palmos akvariumą, liko sužavėti povandeninio pasaulio grožio, žuvų įvairovės, savo akimis matė skirtingo dydžio ryklius, rajas, tunus. „Buvo keletas žmonių, kurie su nardymo įranga galėjo panerti kartu su tomis žuvimi, paglostyti jas, tačiau mes nesame tokie ekstremalai“, – sakė Violeta.

Maljorkos sostinė Palma sužavėjo ir savo senamiesčiu, jaukiomis gatvėmis, didingais karalių rūmais. Kaip pasakojo Vilius, miestą pažinti kitu kampu padėjo ir įdomių neturistinių vietų aplankymas, vakarienė vietinių rekomenduotame restorane. „Valgėme jūros gėrybes, kalmarus... Ten vien dėl maisto verta važiuoti!“ – tikino Vilius.

Visi jie aplankė ir bičiulių rekomenduotą argentinietišką restoraną, kur ragavo gurmanų rekomendacijas spėjusių pelnyti kepsnių.

Asmeninio albumo nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra Gabriele
Asmeninio albumo nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra Gabriele
Asmeninio albumo nuotr./Maistas Maljorkoje
Asmeninio albumo nuotr./Maistas Maljorkoje

„Maistas mums – labai svarbu. Violeta mėgsta gaminti, o ir visi mėgstame skaniai pavalgyti, todėl aplankėm ne vieną gerą restoraną, siūlantį gardžiausius patiekalus. Gaminome ir patys, pirkome krevetes, kurių kilogramas kainuoja 9 eurus. Taip dviese su Violeta ir sukirtome tą kilogramą, su vynu sėdėdami terasoje, kur už 20 metrų jūra – fantastika“, – sakė jis.

Šias atostogas Violeta ir Vilius vadina kokybišku laiku su šeima, kai visi drauge galėjo atsipūsti, skirti vienas kitam daugiau laiko, pailsėti, papramogauti. Dienomis keliaudavo, maudydavo jūroje, šokinėdavo nuo uolų į vandenį, o vakarais visi susėdavo prie stalo žaidimų.

„Medūzos čia atplaukia retai, šiaip jų čia nebūna, tačiau dabar užplaukė. Pasirodė straipsnių, kad jos nuodingos, kad vieną vaiką nudegino. Ir paskutinę dieną pats susidūriau, plaukiodamas pamačiau. Tiksliau, nuo uolos ji pasimatė, kai esi vandenyje – nematai. Violeta su Gabriele buvo kaip šturmanės, sakė man plauk tiesiai, dabar kairiau, dabar dešiniau. Paskui su tinkleliu ją šiaip ne taip ištraukiau. Sunki, didžiulė, pagaliukai lūžo net, o vietiniai stebėjosi – kaip aš nebijau?“ – pasako jis.

Asmeninio albumo nuotr./Viliaus Tarasovo pagauta nuodinga medūza
Asmeninio albumo nuotr./Viliaus Tarasovo pagauta nuodinga medūza

Tačiau baimė būti nudegintam besimaudant buvo didesnė nei baimė ištraukti medūzą. Vilius aplinkinių akyse tapo kone didvyriu – sugauti tokią didžiulę medūzą buvo ne juokas. „Norėjome ją vėliau pernešti ir paleisti ant akmenų, tačiau vietiniai neleido, sakė jokių paleidimų, ji piktybinė, tai gaila, kad jai liūdnai baigėsi“, – toliau pasako Vilius.

Asmeninio albumo nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra Gabriele
Asmeninio albumo nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra Gabriele

Įspūdžių, emocijų, nuotykių šeima pasikrovė su kaupu. Kaip patys sako – atostogos pavyko, o jie visi grįžo pailsėję ir net... šiek tiek išsiilgę lietuviškos vasaros. „Buvo dienų, kai buvo labai karšta. Tuomet net ėmėme svajoti, kad nors truputį palytų, kaip Lietuvoje. Gera sugrįžti“, – kalbėjo Violeta.

Du kartus Maljorkoje atostogavę Tarasovai sako, kad jau pamatė beveik visą salą, todėl nors čia ir labai patiko, kitas atostogas planuos nebe čia pat. Jau kitąmet šeimos laukia išvyka į Portugaliją, o į saulėtus Ispanijos krantus jie tikina dar kada nors būtinai sugrįš. Tik gal ne visai dabar, o po kelerių metų.

Daugiau kelionės akimirkų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius