Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tatjana Liutajeva: savo vaikui reikia padėti! (papildyta rugsėjo 22 d.)

„Kai Vytautas Šapranauskas sužinojo, kad ji Lietuvoje, metė visus darbus ir nuskuodė pasimatyti: „Pasiilgau Tankos!“ Ne jis vienas ilgisi. Dabar Maskvoje gyvenanti aktorė Tatjana Liutajeva (46) Vilniaus Rusų dramos teatre vos spėjo tiesti ranką buvusiems kolegoms.
Tatjana Liutajeva
Tatjana Liutajeva / Mariaus Žičiaus nuotrauka

Nieko keisto, kad jus visi nori pamatyti, juk kažkada čia dirbote?

Na, taip, grįžau pas saviškius. Ak, kaip aš jų pasiilgstu! Apsigyvenau pas gerą savo draugę, aktorę Gabrielę Kuodytę. Eglę Gabrėnaitę mačiau, Roką (Eglės ir Romo Ramanausko sūnus Rokas Ramanauskas, buvęs Tatjanos vyras – red. past.), Vytauto Žalakevičiaus kapą aplankiau. Su Rimante Valiukaite šiandien dar susitiksiu, ir Vytautas staigmeną padarė. Visa tai siūlai, kurie laiko Lietuvoje. Ir kam juos kirpti?..
Vaikai mano čia gimė – tiek metų praleidau. Domą atvežiau pas tėtį ir močiutę, senelį aplankė. Nieko tokio, kad dvi savaites į mokyklą nenueis, jis toks supratingas. Ir krepšinis jam sekasi, šiais metais treneriai jį paėmė į Maskvos CSKA krepšinio mokyklos rinktinę.

Gal su tėčiu Roku Vilniuje nueis į Europos čempionato rungtynes?

Labai norėtų, bet sunku patekti. Jis per televizorių visas rungtynes žiūri, serga.  

Štai tokį gandą girdėjau: Tania dabar į Lietuvą prabangiai skraido, privačiu lėktuvu. Iš kur tie privatūs lėktuvai?

(Juokiasi.) Lėktuvas paprastas, visai ne privatus. Atskridau paprastu reisu. Na, jei bangų kažkokių kyla, jei žmonės kalba, tai tik – į gera.

Sako, ką tik iš Jungtinių Valstijų grįžote?

O štai Amerikoje buvome. Su vaikais. Tris savaites atostogavome Niujorke, Los Andžele.

Pas naująjį Agnės draugą?

Ne, ne! Agnė dabar neturi draugo. Pačios susiorganizavome kelionę, draugus aplankėme.

O kalbama, kad Agnės širdį užkariavęs paslaptingas milijonierius.

Nesąmonė! Gyvename mes be jokių milijonų, skraidau kaip visi, dar skundžiuosi, kad bilietai brangūs.
Ir tikrai, patikėkit, turiu apie ką galvoti. Praėjusį sekmadienį įvyko mano televizijos laidos premjera. Ji vadinasi „Kur svajonės nuves“. Tai laida apie cerkves, bažnyčias, šventas, paslaptingas vietas – tokias, kurias žmonės mėgsta lankyti. Tokias, kur galima pinigėlį palikti, kaspinėlį užrišti ar laiškelį parašyti. Jau buvome Varšuvoje, Krokuvoje, Kijeve, labai noriu į Lietuvą atvažiuoti. Žinau čia stebuklingų vietų, norėčiau Rusijos žiūrovams Kryžių kalną parodyti.

Ar tai buvo pirmas siūlymas vesti televizijos laidą?

Žinoma, kad pasiūlymų buvo! Tačiau visai nenorėjau kalbėti apie psichologiją, kulinariją. Šį kartą man pačiai buvo įdomu, o laidos rengėjai net nebandė kitų. Dabar jau žinau, kad televizijoje nėra taip paprasta: turi savyje apgyvendinti redaktoriaus tekstą, tuo pat metu bendrauti su žiūrovais – neturėjau tokios patirties. Bet man labai patinka!

Taip pat, kaip ir patiko filmuotis lietuvių vaidybiniame filme „Tadas Blinda. Pradžia“?

Aš su tokiu kaifu, su tokiu malonumu prisimenu filmavimus! Kinas yra ne tik verslas, galimybė užsidirbti, bet ir lengviausias kelias perteikti informaciją – apie patriotizmą, apie istoriją, apie tai, kas teisinga ir kas – ne. „Tadas Blinda. Pradžia“ – įvykis Lietuvos kine. Girdėjau, žmonės laukia premjeros. Ir aš į ją atvyksiu. 

Šiame lietuvių filme judvi su Agnija pirmą kartą suvaidinote motiną ir dukrą...

O po filmo kad prasidėjo! Dar viename filme jau nusifilmavome, vis siūlo ir siūlo.
Mudvi suprantame viena kitą iš pusės žvilgsnio, užtenka mirktelėti. Labai jaučiame viena kitą, tad vaidinti kartu – didžiulė laimė.

Nesinori kartais dukters kritikuoti?

Bet ji lygiai taip pat gali kritikuoti mane. Agnė suaugusi, viską kuo puikiausiai supranta. Aš ja pasitikiu, ji pasitiki manimi, galime viena kitai tik padėti. Ir daryti tai reikia taktiškai. Artimo žmogaus nuomonė labai svarbi, ypač to, kuriuo itin pasikliauji. Kai pažįsti žmogų, juk žinai, kurioje lentynoje kas guli. Agnė jautri, aš esu jautri ir Dominykas jautrus. Žmonės pykstasi juk dėl to, kad kam nors nepavyko pajausti, suprasti.

Kaip lietuviai aktoriai jus priėmė? Negriežė dantimis, kad vaidmuo neatiteko lietuvėms aktorėms?

Santykiai filmavimo aikštelėje buvo puikūs, viskas gerai organizuota, lyg koks Holivudas. Dainius Kazlauskas – mano mylimas partneris. Nežinau, kaip mūsų santykius filme priims žiūrovai, bet daug jėgų įdėjome į savo personažus. Dainius – reto talento artistas.

Ar įsigilinote į Tado Blindos legendą? Jums patinka tas razbaininkas?

Prisimenu Vytauto Tomkaus Tadą Blindą. Nerealus aktorius! Gražuolis, beveik Džeimsas Bondas. Manau, mūsų „Tadas Blinda“ bus šviežio oro gurkšnis lietuvių kine.

Gal niekuomet jūsų ir nebūtų pakvietę filmuotis tokiame filme, jei nebūtumėte palikusi Lietuvos?

Kai kurie žmonės išvažiuoja iš čia, manydami, kad Lietuvoje – ne jų vieta. Paskui – grįžta. Reikia įsiklausyti, ką sako intuicija, suprasti savo mintis. Aš išvykau ne dėl savęs, o dėl vaikų. Man atrodė, kad Maskvoje jiems atsivers daugiau galimybių. Neabejoju, kad savo vaikui reikia padėti. Privalai būti šalia tiek, kiek esi jiems reikalinga. Ir tai – jokia bausmė, atvirkščiai – didžiulis malonumas.

Bet Agnė jau negyvena su jumis?

Gyvena. Mes trise gyvename. Ir du šuniukai. Kol nėra meilės, nėra savo gyvenimo, mes visi – kartu.

Tania, ar dabar filmuojatės? 

Yra daug visokiausių projektų. Teatre – irgi. Jurijaus Vasiljevo teatro prodiuserei pavyko gauti garsaus rašytojo Paulo Coelho sutikimą statyti pjesę pagal jo romaną „Veronika ryžtasi mirti“. Kaip žinoma, jis tokiais sutikimais nesimėto. Agnė vaidina Veroniką, aš – Mariją. Agnė šaunuolė, ji veža visą spektaklį. Manęs vis klausia – o ką ji baigė? Kokius mokslus? Koks skirtumas, ką ji baigė, scena – geriausia mokykla. Kai reikės, kai panorės, važiuos į Los Andželą arba Londoną. Dabar ji turi tiek vaidmenų!
Sako, kuo daugiau žmonės apie tave kalba, tuo labiau kitiems norisi tave sunaikinti. Bjaurūs tie, kurie negyvena savo gyvenimo. Argi jie nesupranta, kad viskas grįžta bumerangu? Pasaulis – labai mažas, viskas vyksta ne šiaip sau, įvykiai sudėlioti pagal teisingas schemas.

Ar šviesios mintys jūsų veide išlygino raukšles? O gal pasidarbavo plastinės chirurgijos specialistas? Atrodote puikiai!

Ačiū! Tai vis dėl pozityvių minčių. Reikia tikrai žinoti, ko nori, svajoti ir viskas taps realybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius