Tauragėje skambant K.Krysko ir J.Miliaus dainoms sužibo interaktyvi eglė

Penktadienį Tauragės pilies aikštėje įžiebta pagrindinė miesto eglė ir vienintelė tokia Lietuvoje eglučių alėja. Šventinį vakarą mieste sužibo tūkstančiai lempučių, surengti muzikiniai pasirodymai. Papuoštas miestas ir kultūriniai renginiai tauragiškius džiugins visą šventinį laikotarpį.
Įžiebta Tauragės Kalėdų eglė
Įžiebta Tauragės Kalėdų eglė / Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Papuošta baltais žaislais, tviskančiomis girliandomis, sujungtomis su šešiomis muzikinėmis pakylomis – tokia šių metų Kalėdų eglė įžiebta Tauragės pilies aikštė. Eglė – interaktyvi, aplink žaliaskarę įrengtos šešios pakylos, ant kurių užlipus eglutė nušvinta vis kita spalva, o fone suskamba puikiai žinomi kalėdiniai kūriniai.

Ypatingą vakarą tauragiškiai ir miesto svečiai pakviesti stebėti Demo šokių studijos ir vaikų mados teatro choreografinę-muzikinę pasaką „Kalėdų stebuklo belaukiant“, Karinos Krysko ir Jeronimo Miliaus koncertą, išgirsti Kalėdų Senelio sveikinimą.

Sudaryta galimybė eglutės įžiebimo šventę stebėti ne tik gyvai, bet ir nuotoliniu būdu. Tiesioginė renginio transliacija vyko Tauragės rajono savivaldybės „Facebook“ paskyroje.

Bažnyčių gatvė virto Eglučių alėja

Pernai pirmą kartą įgyvendinta Eglučių alėjos iniciatyva sugrįžo su dviguba jėga – vos paskelbus naujieną apie tai, kad įstaigos, organizacijos, bendruomenės ir visi norintys jau gali registruotis ir miesto centre papuošti eglutę, sulaukta didžiulio susidomėjimo. Visos 70 eglučių buvo rezervuotos per vieną valandą.

Prie iniciatyvos prisijungę tauragiškiai eglutes puošė su jų veiklą atspindinčiais atributais, detalėmis, drauge su kolegomis, pasitelkę kūrybiškumą. Šventinių eglučių alėja nusidriekė nuo Tauragės evangelikų liuteronų bažnyčios iki Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios, prie kurios tradiciškai įkurta ir prakartėlė.

Pakili nuotaika viso šventinio laikotarpio metu

Mieste šventinę nuotaiką kurs ne tik pagrindinė miesto eglė, eglučių alėja, gatvių ir pastatų papuošimai, bet ir įvairūs renginiai, kurie Tauragėje tęsis visą gruodžio mėnesį.

„Kalėdos – stebuklingas metas, todėl ir Tauragėje norime sukurti pasaką, kurioje netrūktų šventinių papuošimų ir renginių, kurie džiugintų, įkvėptų bei sujungtų bendruomenes“, – sakė Tauragės rajono vicemerė Virginija Eičienė.

Kiekvieną šio mėnesio sekmadienį Tauragės Švč. Trejybės bažnyčioje ir bažnyčios skvere vyks muzikiniai pasirodymai, o minėtame skvere išsirikiuos ir šventine nuotaika dalinsis tautodailininkų ir bendruomenių mugė.

Šv. Kūčių vakarą vyks iškilminga Prakartėlės šventinimo ceremonija, antrąją Kalėdų dieną Švč. Trejybės bažnyčioje suplanuotas styginių kvarteto „Chordos“ koncertas, o Martyno Mažvydo evangelikų liuteronų bažnyčioje – Gospel choro „Gloria“ kalėdinių giesmių koncertas.

Dėmesys mažiausiems

Nuo gruodžio 5 dienos iki gruodžio 19 dienos Tauragėje vyks akcija „Rašyk laišką Kalėdų seneliui. Laiškų dėžutė bus pastatyta prie pagrindinės miesto eglės, Pilies aikštėje, o į visus vaikų laiškus bus atsakyta. Gruodžio 19-23 dienomis vaikai turės galimybę ne tik parašyti, bet ir vaizdo skambučiu pasikalbėti su Kalėdų seneliui. Viskas ką reikės padaryti – užsiregistruoti ir laukti Kalėdų senelio skambučio nurodytu laiku. Praėjusiais metais ši iniciatyva sulaukė ne tik tauragiškių, bet ir visos Lietuvos vaikų dėmesio.

Vaikų ir Kalėdų senelio pokalbiai apie gerus darbus, svajones ir dovanas bus tiesiogiai rodomi Tauragės rajono savivaldybės „Facebook“ paskyroje.

Visa šventinio laikotarpio renginių programa skelbiama savivaldybės interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius