Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tech Top 2021“ atskleidė, kaip veiksmo filmą nufilmuoti per vakarą

Septintieji nacionaliniai technikos apdovanojimai „Tech Top“ šiemet leis pasinerti į veiksmo kupiną ir azartišką šnipų pasaulį. Įtempta siužeto linija, komiškos situacijos ir veiksmo scenos susirinkusiems leis pasijausti lyg Bondiados filmavimo aikštelėje. Toks formatas filmavimo komandai tikras iššūkis, kuris televizijos žiūrovams taps įspūdingu reginiu.
„Tech Top 2021“ repeticija
„Tech Top 2021“ repeticija / Vyginto Skaraičio nuotr.

Būtent dėl šios priežasties nacionalinių technikos apdovanojimų transliacijos režisieriaus kėdėje – vienas labiausiai patyrusių transliacijų profesionalų Lietuvoje Tomas Skamaročius.

Prireiks visos patirties

Jo rengtų transliacijų sąrašas ilgas ir labai įvairus. Per pastaruosius 15 metų jis su komanda buvo atsakingas už krepšinio čempionatų, irklavimo pirmenybių, šonalsydžio, bobslėjaus, dronų lenktynių ir net kultūrinį renginį Ispanijoje „Human Tower“, kurio metu statomi žmonių bokštai. Taip pat jis koordinuoja projekto „Lietuvos balsas“ filmavimus.

Vyginto Skaraičio nuotr./„Tech Top 2021“ repeticija
Vyginto Skaraičio nuotr./„Tech Top 2021“ repeticija

„Šiemet scenoje vyks miuziklas, vedėjai šoks bei bus daug judesio ir veiksmo scenoje. Patirties su komanda tikrai turime įvairių šou, sporto ir kultūrinių renginių filmavime. Bet apdovanojimų vakaras pareikalaus, kad tas visas patirtis sudėtume į vieną šou. Dėl to man pačiam labai įdomu prisidėti prie tokio projekto“, – pasakoja T.Skamaročius.

Kamerų planą ruošia iš anksto

Tiesa, jis pabrėžia, kad šių metų nacionaliniai technikos apdovanojimai yra itin techniški filmavimo prasme, nes čia bus daug dinamiškų ir skirtingų scenų. Būtent dėl šios priežasties T.Skamaročius lankosi „Tech Top 2021“ repeticijose, kur pats žiūri, kur turėtų stovėti kameros, kaip turėtų judėti operatoriai ir ieško geriausių sprendimų atskiroms scenoms.

„Pagrindinis iššūkis filmuojant „Tech Top“ apdovanojimus – sudėti į vieną vietą tiek daug skirtingų elementų. Juk yra teikiamos nominacijos, atliekamos dainos ir vyksta kiti pasirodymai didelėje arenoje. Techniškai ir kūrybiškai sudėtingas projektas, kurio be namų darbų nufilmuoti neįmanoma“, – pasiruošimo subtilybes atskleidžia jis.

Kita kovos scenų pusė

T.Skamaročius labai mėgsta veiksmo filmus, o gatvėje jį žmonės dažnai painioja su aktoriumi Vinu Dieseliu. Šnipų filmai neatskiriami nuo įspūdingų grumtynių scenų, tačiau pašnekovas atskleidžia, kad su tokiu profesiniu iššūkiu susiduria pirmąkart.

„Kovos scenos man yra naujiena. Režisierius su kaskadininkais susiderina visą kovos choreografiją. Tada mūsų filmavimo komanda turi rasti būdą, kaip per skirtingus kadrus parodyti smūgį ar efektą, kad jis atrodytų maksimaliai tikroviškai. Kad taip atsitiktų, reikia ne tik tiksliai žinoti, kur turi stovėti kamera.

Turim užtikrinti, kad tam tikrų dalykų televizijos žiūrovas nepamatytų. Tam turėsim tik vieną bandymą, todėl reikia labai gerai pasiruošti. Bet labai mėgstu veiksmo filmus, tai su iššūkiu susitvarkysim“, – pasakoja T.Skamaročius.

Vyginto Skaraičio nuotr./„Tech Top 2021“ repeticija
Vyginto Skaraičio nuotr./„Tech Top 2021“ repeticija

Jis juokauja, kad didžiausias skirtumas nuo veiksmo filmų bus tas, kad „Tech Top“ operatoriai turės tik vieną bandymą nufilmuoti azarto kupiną pasirodymą. Tuo tarpu Holivudo operatoriai kurdami veiksmo scenas gali užtrukti ir kelias dienas.

Nacionalinius technikos apdovanojimus „Tech Top“ žiūrovai išvysti galės lapkričio 9 dieną per LNK televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius