Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas Andrejui Zadneprovskiui už viršytą greitį skyrė baudą ir mėnesį uždraudė vairuoti

Trečiadienio rytą Vilniaus miesto apylinkės teisme atsidūrė Lietuvos penkiakovininkas, dukart pasaulio ir Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionas Andrejus Zadneprovskis (40). 2010-aisiais profesionalaus sportininko karjerą baigęs vyras turi nemalonumų dėl viršyto greičio.
Andrejus Zadneprovskis
Andrejui Zadneprovskiui – nemalonumai teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrejui Zadneprovskiui – nemalonumai teisme
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrejui Zadneprovskiui – nemalonumai teisme

A.Zdneprovskis praėjusių metų lapkričio 27-ąją kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda važiavo 134 kilometrų per valandą greičiu, kur buvo leistinas 80 km/h greitis.

Teisėjo Mindaugo Striauko paprašytas paaiškinti, kur taip skubėjo, A.Zadneprovskis teigė, kad buvo paprašytas draugo skubiai nuvežti jį į Karmėlavos oro uostą. „Draugas paprašė nuvežti į oro uostą, vėlavome, todėl ir įvyko toks pažeidimas“, – apgailestavo A.Zadneprovskis.

Teisėjui pasiteiravus, ar jis žinojęs, jog leistinas greitis yra gerokai mažesnis, šiuo metu treneriu dirbantis penkiakovininkas teigė, kad oro sąlygos nebuvo itin geros, todėl ženklų galėjo ir nepastebėti. „Buvo tamsu, nekokios sąlygos, prieš tai važiavau 110-120, buvo greitkelis“, – teisinosi jis.

Bylos eigoje paaiškėjo, kad vyras jau buvo baustas už greičio viršijimą anksčiau, tačiau nuobaudų per pastaruosius dvejus metus neturėjo, o buvusias baudas sąžiningai sumokėjo.

„Nuoširdžiai gailiuosi, būna kartais, kad žmonės skuba, deja, taip įvyko. Turiu vaiką, kurį reikia vežioti į darželį, todėl prašau neatimti vairuotojo pažymėjimo“, – teismo prašė jis, patikinęs, kad labai gailisi dėl taisyklių pažeidimo.

Bauda ir teisės vairuoti atėmimas

Trečiadienį priešpiet teisėjas byloje priėmė sprendimą: A.Zadneprovskiui skirta 300 eurų piniginė bauda ir teisės vairuoti atėmimas vieną mėnesį.

Sprendimas per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Vilniaus miesto apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius