Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas panaikino Raisai Šarkienei skirtą baudą ir bylą grąžino tirti iš naujo

Trečiadienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas panaikino Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento Administracinės veiklos skyriaus nutarimą dėl administracinio teisės pažeidimo, surašytą Raisai Šarkienei už Gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimą ir grąžino šią bylą papildomam tyrimui atlikti.
Raisa Šarkienė teisme
Raisa Šarkienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Šarkienei 50 litų bauda buvo paskirta už tai, kad ji pažeidė Gyvūnų laikymo Vilniaus m. savivaldybės teritorijoje taisykles, nes 2011 metų birželio 28 dieną, jos bute  Vilniuje atlikto patikrinimo metu nustatyta, kad ji namuose laiko tris šunis (Taisyklėse leidžiama laikyti du šunis).

Atlikėjo Radžio gerbėja R.Šarkienė skunde nurodė, kad su nutarimu ir nuobauda nesutinka, nes namie laiko tik du šunis. Patikrinimo metu ji laikinai prižiūrėjo ir draugei priklausantį šunį, nes draugė buvo nuėjusi į vaistinę, o prie parduotuvės palikti veislinio ir brangaus šuns nenorėjo. Šias aplinkybes nurodė ir patikrinimą atlikusiems pareigūnams, parodė jos laikomų dviejų šunų dokumentus, prašė palaukti kol grįš jos pažįstama, tačiau pareigūnai prašymą ignoravo, paskubomis surašė protokolą ir išėjo.

Iš bylos medžiagos matyti, kad patikrinimas bute pas R.Šarkienę buvo atliktas pagal gautą kelių asmenų pareiškimą dėl laikomo agresyvaus šuns, kurį ji vedžioja be antsnukio.  Daugiau jokių kitų savarankiškų įrodymų dėl pažeidimo byloje nesurinkta, tik surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Įvertinęs bylos medžiagą, teismas daro išvadą, kad pažeidimą tyrusi ir nagrinėjusi institucija tyrimą atliko netinkamai ir visiškai nerinko jokių duomenų, reikalingų tinkamam bylos išnagrinėjimui bei pagrįsto sprendimo priėmimui, dėl to priėmė nutarimą, nesant jokių įrodymų, galinčių patvirtinti (ar paneigti) administracinio teisės pažeidimo protokole užfiksuotą pažeidimą. Toks nutarimas negali būti laikomas nei pagrįstu, nei teisėtu, todėl yra naikintinas.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamento Administracinės veiklos skyrius turės atlikti papildomą aplinkybių tyrimą ir po to priimti naują nutarimą.

Ši nutartis per 20 dienų gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius