-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas užgesino D.Rediko viltį iškeliauti į Graikiją

Dovydas Redikas, Vilniaus miesto apylinkės teismo prašęs, kad jam būtų sušvelninta kardomoji priemonė, sulaukė šiokios tokios malonės. Teismas šį krepšininko prašymą ketvirtadienį patenkino, tačiau pagrindinio noro – išvykti į Graikiją – neišpildė.
Dovydas Redikas
Dovydas Redikas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Po to, kai D.Redikas rugsėjo 29 d. nespėjo laiku atvykti į teismo posėdį, jam buvo skirtos trys kardomosios priemonės: draudimas išvykti iš Lietuvos, asmens dokumentų paėmimas ir namų areštas.

Kaip 15min trečiadienį sakė D.Rediko bylą kuruojantis prokuroras Gedvydas Vaivada, krepšininkas teismo posėdyje prašė sušvelninti jam skirtas kardomąsias priemones.

Pagrindinis D.Rediko noras buvo išvykti į Graikiją, kur jis galėtų žaisti krepšinį. Tačiau šiam norui nebuvo lemta išsipildyti.

Teismas padarė vienintelę išimtį: vietoje to, kad kiauras dienas sėdėtų užsidaręs namuose, nuo šiol D.Redikas gali išeiti iš namų nuo 8 iki 20 val.

Draudimai išvykti iš šalies ir asmens dokumentų paėmimas liko galioti.

15min primena, kad Asta Valentaitė siekia iš krepšininko prisiteisti daugiau nei 160 tūkst. eurų, kad būtų atlyginta jai galimai padaryta turtinė ir neturtinė žala.

Per posėdį rugsėjo viduryje D.Redikas su A.Valentaite teisme 3 valandas aiškinosi, ką jis pavogė. Bylos užkulisiuose kalbama, kas vien laikrodis, dingęs iš manekenės namų, kainavo 15 000 eurų.

Bylos duomenimis, vagystės buvo vykdomos sistemingai – nuo 2014 m. pabaigos iki 2016 m. vasaros.

Rugsėjo 29 dieną D.Redikas vėlavo į teismo posėdį, nes nespėjo laiku grįžti iš Graikijos, kur taip pat turi problemų su teisėsauga. Dėl to prokuroras teismo paprašė skirti krepšininkui suėmimą. Tačiau teisėja nusprendė, kad tolesnį sklandų D.Rediko dalyvavimą teisme užtikrins namų areštas Vilniuje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dovydo Rediko drama: atskrido į Vilnių, kad nebūtų suimtas, bet dėl to gali sėsti už grotų Graikijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius