-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teisme – ginčas dėl fotografo Viktoro Kapočiaus turto (atnaujinta 11.05 val.)

Užpernai prieš Kalėdas Užupyje nužudyto „Lietuvo ryto“ fotokorespondento gyvenimo draugė Eglė Vilpišauskaitė bylinėjasi dėl būsto.
Fotografą Viktorą Kapočių nusikaltėliai nužudė jo paties namuose.
Fotografą Viktorą Kapočių nusikaltėliai nužudė jo paties namuose. / „Scanpix“ nuotr.

15min.lt primena, kad 64 metų V.Kapočius nužudytas 2007 metų gruodžio 6-osios naktį, apie 2 valandą.V.Kapočiaus artimiesiems E.Vilpišauskaitė siūlo ją vertinti kaip faktinę fotografo žmoną.

Šeimininkui atidarius duris, į butą įsiveržė trys vyrai, apsvaigę nuo alkoholio. Pargriautą šeimininką plėšikai surišo telefono laidu. Vienas iš jų rankomis laikė užspaudęs burną, kad nesišauktų pagalbos, o kiti tardė sugyventinę E.Vilpišauskaitę, reikalavo pinigų.

Už šį nusikaltimą nuteisti trys vilniečiai: 34 metų Rolandas Sinkevičius, 19 metų Adomas Maciulevičius ir nepilnametis Dimitrijus B.

Ieškovė – prislėgta

Užupio pusrūsyje esantis butas, kuriame gyveno V.Kapočius ir E.Vilpišauskaitė, formaliai priklausė fotografui ir galėtų atitekti jo šeimos nariams.

Tačiau E.Vilpišauskaitė kreipėsi į Vilniaus miesto 3-iąjį apylinkės teismą dėl nuosavybės teisės pripažinimo. Į teismo rūmus E.Vilpišauskaitė atvyko likus geram pusvalandžiui iki posėdžio.

Prieš fotografo mirtį visada maloniai bendraudavusi moteris atrodė prislėgta.

Šių eilučių autoriui pasisveikinus, ji atsakė, tačiau paklausta, kaip laikosi, tik tylėdama atsisėdo šalia.

Suskambus mobiliajam, E.Vilpišauskaitė vis dėlto atsiliepė. „Aš visai nelinkusi bendrauti. Jūs man niekuo negalite padėti ir aš jums niekuo padėti negaliu“, – iš pokalbio fragmento tapo aišku, kad prieš teismą buvusią V.Kapočiaus draugę sutrukdė žurnalistai. „Jums nėra apie ką daugiau rašyti, temų daugiau nerandate?“ – dar papriekaištavo E.Vilpišauskaitė ir padėjo ragelį.

Ragina tartis gražiuoju

Antradienį turėjęs vykti parengiamasis teismo posėdis V.Kapočiaus turto dalybų byloje žlugo, nes neatvyko E.Vilpišauskaitės tik išvakarėse pasamdytas advokatas Stanislovas Butkevičius.

Teisėja Alberta Baltušytė advokatui už akių davė pylos: „Pirmą kartą šis advokatas pas mane tokią pražangą padarė, bet jei pasikartos, kreipsiuos į Advokatų tarybą, kad nežlugdytų teismo darbo!“

S.Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./E.Vilpišauskaitė teisme sėdėjo lyg žemę pardavusi.
S.Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./E.Vilpišauskaitė teisme sėdėjo lyg žemę pardavusi.

Teismui advokatas S.Butkevičius pranešė, jog antradienį neatvyks į posėdį, nes šiandien tuo pačiu metu turi bylą kitame teisme. Tačiau, teismo žiniomis, apie tą bylą Apeliaciniame teisme S.Butkevičius žinojo jau nuo 2008 metų spalio 15 dienos.

Todėl teisėja A.Baltušytė niekaip negalėjo suprasti, kodėl advokatas išvakarėse pasirašė sutartį su E.Vilpišauskaitė dėl atstovavimo jai, nors puikiai žinojo, kad į posėdį neateis.

 „Aš už jį neatsakau“, – pareiškė E.Vilpišauskaitė. Teisme ji taip pat minėjo, jog viskas nusitempė iki paskutinės dienos, nes advokatas „ilgai atkalbinėjo nuo šio proceso.“

Teisėja A.Baltušytė abi šalis primygtinai ragino pasinaudoti įstatymo galimybe ir baigti šį ginčą taikos sutartimi. „Kol mažiausiai įsisiūbavusios emocijos, kol santykiai nepašliję – kalbėkitės geruoju“,  – ragino patyrusi teisėja.

Šiandien neįvykęs posėdis perkeltas į vasario 12 dieną.

Eglės pretenzijų nesupranta

Po posėdžio V.Kapočiaus artimieji sakė nelabai žinantys, ką ir kokiu pagrindu tikisi gauti E.Vilpišauskaitė.

Pašnekovų teigimu, ir butas, ir tam tikras V.Kapočiaus kilnojamasis turtas įgytas iki  E.Vilpišauskaitei atsikraustant pas fotografą.

Velionio artimiesiems E.Vilpišauskaitė siūlo ją vertinti kaip faktinę fotografo žmoną. Tačiau fotokorespondento giminės mano, jog netgi tas turtas, kuris buvo įgytas per V.Kapočiaus ir E.Vilpišauskaitės penkerius bendro gyvenimo metus, neturėtų dominti ieškovės, nes paprastai ji neturėdavo pajamų.

Butas Užupyje, kuriame pora gyveno, šiuo metu yra tuščias. E.Vilpišauskaitė gatvėje neliko, nes galėjo prisiglausti pas savo motiną.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius