-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Televizijos šokių projekte dalyvavęs Panevėžio moterų pataisos namų vadovas jau antradienį sulauks nuobaudos

Už valstybės tarnautojų etikos taisyklių pažeidimą Panevėžio pataisos namų vadovui Edvardui Norvaišui skiriama tarnybinė nuobauda.
Edvardas Norvaišas ir Rusnė Glinskytė
Edvardas Norvaišas ir Rusnė Glinskytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kaip rašoma Teisingumo ministerijos pranešime, ministras Remigijus Šimašius įkalinimo įstaigos direktoriui antradienį skirs pastabą už tai, kad E.Norvaišas, dalyvaudamas TV3 šou projekte „Šok su manimi“ elgėsi netinkamai ir diskreditavo pareigūno vardą.

„Mano supratimu, tai, kaip šis vadovas prisistatė viename pramoginiame projekte, buvo visiškai neadekvatu. Dalyvauti įvairiuose šou projektuose, kaip ir užsiimti bet kokia kita pramogine veikla laisvalaikiu pareigūnams nėra draudžiama. Tačiau nėra toleruotina, kai pareigūnas piktnaudžiauja savo pareigomis ir ne išnaudoja viešumą savo tarnybos tikslams pasiekti, o atvirkščiai – žemina savo tarnybą. Džiaugiuosi tik tuo, kad ir pats direktorius supranta situaciją ir gailisi dėl savo veiksmų“, – sako R. Šimašius.

Į populiarų šokių projektą dalyvauti pakviestas E.Norvaišas pristatomajame reportaže buvo parodytas kaip arogantiškas moterų pataisos namų direktorius, kuris su tariama nuteistąja (profesionale, šokių projekto dalyve) elgiasi įžeidžiai, demonstruodamas neribotas galias tariamos nuteistosios atžvilgiu. Vėliau įkalinimo įstaigos direktorius bendraudamas su laidos vedėjais ir konkurso vertinimo komisijos nariais, teigė, kad nuteistosios jį palaikys ir balsuos (nors nuteistosioms turėti ir naudotis ryšio priemonėmis yra draudžiama), replikavo, jog nuteistąsias kartais ir pakankina (tokį elgesį draudžia mūsų šalies įstatymai). Į tai direktorius iš karto sulaukė pastabos, jog turėtų nepamiršti esąs pareigūnas ir iš projekte dalyvavusių komisijos narių.

Po šios televizijos laidos teisingumo ministras sudarė komisiją pareigūno veiksmams ištirti.

Be elgesio atitikimo etikos standartams taip pat buvo vertinama, ar E.Norvaišas galimai nesupainiojo ir viešų ir privačių interesų, dalyvavimui šou projekte naudojęsis tarnybiniu transportu bei patalpomis.

Įvertinusi visas aplinkybes bei išklausiusi įkalinimo įstaigos vadovo paaiškinimus bei apgailestavimą, kad jo elgesys šou metu galėjo pažeminti pareigūnų vardą ir pakenkti reputacijai, komisija nustatė, kad E.Norvaišas nesilaikė Valstybės tarnybos įstatyme numatytos pareigos laikytis valstybės tarnautojų veiklos etikos principų ir taisyklių ir savo elgesiu pakenkė bausmių vykdymo sistemos reputacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius