-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius kreipėsi į sekėjus: „Mokame laikytis išvien vardan tikslo“

Lietuvoje paskelbus karantiną nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojų, grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius kreipėsi į sekėjus. Nors ne visi į susidariusią situaciją viešoje erdvėje reaguoja ramiai, atlikėjas prašo visų sąmoningumo.
„The Roop“
„The Roop“ / Pauliaus Zaborsko nuotr.

Feisbuke paviešintu komentaru atlikėjas sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

„MUMS ROOPi. Koronavirusas jau Lietuvoje ir toliau plis eksponentiniu greičiu. Plitimo greitis tampa dienų ir savaičių klausimu. Tai nereiškia, kad turi prasidėti panika ir varžymasis dėl paskutinės kruopų pakuotės. Tinkamai ir laiku sureagavus Lietuva neatsidurtų Italijos situacijoje. Todėl būtina reaguoti šiandien.
.
Oficialus susirgimų skaičius neatspindi realios situacijos. Ne visi kreipiasi sunegalavę, o kai kurie dar vis nejaučia jokių simptomų. Nesilaikant saugos priemonių, nuolat didėja užsikrėtusiųjų skaičius. Sveikatos apsaugos sistemai iškyla grėsmė nesusitvarkyti su ligonių gausa – pradeda trūkti resursų. Rezultatas – pacientų atranka pagal tikimybę išgyventi. Greitai reaguojančios šalys gali bent 10 kartų sumažinti mirčių skaičių. Pagal Wuhano pavyzdį, griežtas karantinas sąlygojo staigų atvejų skaičiaus sumažėjimą.
.
KAIP IŠVENGTI KATASTROFOS? Vienintelis būdas – socialinė izoliacija (t.y. kuo daugiau laiko praleisti namuose). Ne rytoj, o ŠIANDIEN. Taip sveikatos sistema galės geriau pasirūpinti sergančiaisiais. Ženkliai sumažės mirtingumo rizika. Tai turbūt vienintelis kartas per pastarąjį dešimtmetį, kai pasidalinimas informacija gali išgelbėti mūsų tėvų, senelių ir kitų artimųjų gyvybes. Jau ne sykį Lietuvos žmonės įrodė – mokame laikytis išvien vardan bendro tikslo.

Labai prašau visų kuo daugiau LIKTI NAMUOSE, neiti į viešas uždaras erdves, kur renkasi daugiau žmonių. Vengti praeivių ir kitų žmonių artimo kontakto. Maisto prekes užsisakykite internetu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“

Jeigu neišeina, stenkitės ilgai parduotuvėse nebūti ir pasirinkite laiką, kuomet gali būti mažiausiai žmonių. Turėkite dezinfekcinio skysčio kišenėje ir naudokite dažnai! Grįžę namo nepakuotas prekes plaukite iš karto (nes jas lietė ir apčiaudėjo daug kas). Pakuotas prekes išpakuokite ir pakuotes išrūšiuokite kad nebūtų kontakto su jomis. Po prekių išpakavimo vėl plaukite rankas.

Namų rankenas nepamirškite taip pat valyti. Nekvieskite svečių ir neikite į svečius bent dvi savaites. Liga platinama net nepasirodžius simptomams. Gali kiti jaustis sveiki, kaip ir jūs, bet jau platinti ligą. Tad labai prašau visų rimtai ir atsakingai elgtis ne tik dėl savęs, bet ir dėl aplinkinių“, – viešame laiške rašė V.Valiukevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„The Roop“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„The Roop“

15min primena, kad kol kas nėra aišku, kaip dėl koronaviruso grėsmės vyks didysis „Eurovizijos“ konkursas, kuriame šalies atstovams prognozuojama išties aukšta vieta. Skelbiama, kad galvojama apie įvairius būdus, kaip konkursas vyks.

Gegužės viduryje Roterdame turintis įvykti dainų konkursas kol kas neatšaukiamas, sakė miesto turizmo tarybos narys Saidas Kasmi. Tačiau tai nereiškia, kad toks sprendimas nebus priimtas ateityje – iki renginio pradžios likus kelioms savaitėms.

„Manau, balandžio viduryje turėtų būti atlikta analizė dėl bendros padėties. Tad turime dar pakankamai laiko“, – sakė S.Kasmi.

Pasak Roterdamo mero Ahmedo Aboutalebo, kalbėjusio iškart po kovo 12 įvykusio miesto tarybos susirinkimo, balandžio pradžioje „Ahoy“ arenoje bus pradėta statyti scena, tad sprendimas dėl „Eurovizijos“ likimo bus priimtas prieš darbams prasidedant.

Vis dėlto koronaviruso grėsmė pakoregavo ir šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojų „The Roop“ planus. Vaidotas Valiukevičius 15min patvirtino, kad grupė atšaukė numatytą įvaizdinio klipo filmavimą Nyderlanduose, perkėlė ir lėšų rinkimą.

Grupės narys papildė, kad visgi į Nyderlandus, kur turėjo filmuotis įvaizdiniam „Eurovizijos“ vaizdo klipui, nevyks, atšaukiamas vizitas ir į Londoną. Pabrėžė, kad atšaukiami ir suplanuoti kiti grupės pasirodymai svečiose šalyse.

„Eurovizijos“ rengėjų nuotr./„Eurovizija 2020“ Roterdame
„Eurovizijos“ rengėjų nuotr./„Eurovizija 2020“ Roterdame

Dėl koronaviruso teko ir atšaukti anksčiau planuotą crowdfundingą (sutelktinis finansavimas, dažniausiai rengiamas internete, kurio metu renkamos lėšos skirtingiems asmenims, idėjoms, projektas ir t.t – red.past.).

Ir nors kol kas teko atidėti lėšų rinkimą, „The Roop“ apie galimybę juos paremti finansiškai ruošiasi paskelbti netrukus. Kaip 15min sakė Vaidotas, tokiomis aplinkybėmis kalbėti apie pasiruošimą nelengva, tačiau siekiant tokių rezultatų, kurių iš atlikėjų tikisi kone visa Lietuva, su turimomis lėšomis tai vargiai pavyks.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl koronaviruso sugriuvo ir „The Roop“ planai: atšaukiamos kelionės, lėšų rinkimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius