-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Timūras Augucevičius pagavo vagį: „Vaikai dabar galvoja, kad esu supertėtis“

Pirmadienio naktį laidų vedėjas Timūras Augucevičius išgyveno tikrai neeilinį įvykį – buvo bandoma apvogti jį ir jo kaimynus. Tačiau žinomam vyrui užviręs adrenalinas greitai sugriovė visus ilgapirščio planus, nes šis buvo pagautas. Timūras 15min pasakoja besijaučiantis kaip ant sparnų, nes ne tik apsaugojo savo ir aplinkinių turtą, bet ir vaikams atrodo kaip supertėtis.
Timūras Augucevičius, Asociatyvi iliustracija
Timūras Augucevičius, Asociatyvi iliustracija / LNK ir Šiaulių VPK archyvo nuotr.

Įtemptos nakties detalėmis laidų vedėjas iš pradžių pasidalijo savo feisbuko paskyroje. Timūras pasakojo naktį išgirdęs keistus garsus, tad nusprendė patikrinti, kas vyksta.

„Šią naktį pagavau vagį. Rimtai. Pilaite, aš tave padariau saugesne. Tiesiog viduryje nakties prabudau ir nebegalėjau užmigti. Pro pravertą langą išgirdau negarsius keistus garsus. Prieinu prie lango ir žiūriu eina: 4 val. ryto, visas juodai apsirengęs su kepure, privačioje teritorijoje. Žiūriu, kur nueis. Išėjo iš kvartaliuko ir išore grįžo ten, nuo kur aš jį mačiau – į prie tvoros esantį miškelį“, – socialiniame tinkle pasakoja T.Augucevičius.

Kol vyras apsirengė, žmona pamatė vagį nuvažiuojantį dviračiu. Pamatęs, kad niekas nebuvo pavogta, Timūras grįžo į lovą. Tačiau tai nebuvo pabaiga – dar kartą išgirdęs garsus, vyras nusprendė veikti.

„Dabar jau iš karto šoku į kelnes, striukę pasiimu, prie durų budintį armatūros gabalą ir einu ieškoti. Adrenalinas kala, net nežinau, ar jis ginkluotas. Žiūriu iš miškelio išlenda tas pats su dviračiu. Rėkiu „stot“. Tas puola minti iš visų jėgų. Gaudynės.

Apie 800 metrai nuo namų jis griūva nuo dviračio ir staigiai eina. Aš vejuosi. Uždusęs skambinu policijai ir palaikau atstumą. Po maždaug 15 minučių jūsų gerbiamas Kobretis rašo pareiškimą tarnybinėje mašinoje. Pareigūnai, sužinoję Genadijaus vardą, sistemoje pasikelia bylelę – ieškomas ir jau turi visą sumuštinį kabančių problemų. Kaip jūsų naktelė?“ – pasakojimą užbaigė laidų vedėjas.

Po nakties įvykių 15min taip pat susisiekė su Timūru. Vyras pasakoja, kad dabar jaučiasi kaip ant sparnų, nes, kaip teigia, padarė didžiulį ir gerą darbą kaimynams.

Pasiteiravus, ar nesibaimino, kad į turtą pasikėsinęs asmuo galėjo būti ginkluotas, T.Augucevičius patikino ne kartą matęs panašias situacijas, nes jam teko filmuoti „Farus“, bendrauti su policijos pareigūnais. Tad nenuostabu ir tai, kodėl išeidamas iš namų jis pasiėmė nuo statybų užsilikusį armatūros gabalą.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Liva ir Kobretis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Liva ir Kobretis

„Maniau, kad galėsiu apsiginti. Na, nebent jis ilgesnį kardą būtų turėjęs ir jį išsitrauktų. Čia iš esmės ir laimingų atsitiktinumų nemažai. Kiek supratau, jis buvo vyresnio amžiaus, nemokėjo važiuoti dviračiu, be to, akivaizdžiai svetimas mūsų rajone. Aš jį galėjau iš paskos sekti, laikydamas atstumo ir tempdamas laiką, kol atvažiuos policija“, – paaiškino Timūras.

Kotedžų rajone gyvenantis vyras tikina, kad teoriškai rajonas saugus, bet turi ir savų minusų. Laidų vedėjas ne kartą kaimynus bandė įtikinti sutvarkyti neužbaigtus darbus, labiau užtikrinti saugumą, tačiau vis nepavykdavo. Dabar jis mano, kad galbūt šis įvykis kai kam taps pamoka.

„Mes jau esame stebėję ir matę Pilaitės grupės forume, kad vis dažniau išlenda vagystės. Viename kvartale ir sandėliukus perėjo. Baimės buvo, bet labiau tokio laukimo. Net neabejojau, kad vieną dieną ir pas mus užeis. Manau, kad kaimynai per patogiai gyveno, nes kol nemato, tol nebijo“, – mano jis.

LŽ nuotr./Asociatyvi iliustracija
LŽ nuotr./Asociatyvi iliustracija

Timūras atkreipė dėmesį, kad minimas asmuo šiame rajone tikriausiai iš viso lankėsi pirmą kartą. Tai buvo galima suprasti iš vaizdo įrašų medžiagos, nes, anot pašnekovo, vagis po kiemus vaikščiojo kaip po muziejų – apsižiūrėdamas. Galiausiai iš tyrėjų vedėjas sužinojo, kad naktį bandyta pavogti du dviračius.

„Skambino tyrėjas ir prašė nukentėjusio kaimyno kontaktų. Kaip ir rašiau, žmona matė jį nuvažiuojantį su dviračiu, o vėliau, pasirodo, jau važiavo su kitu. Kaip jam baigėsi? Nežinau. Tačiau iš policijos pareigūnų supratau, kad jis ieškomas už esamus nusikaltimus“, – atskleidė T.Augucevičius.

Paklaustas, kaip į tokias gaudynes reagavo žmona su vaikais, Timūras sako, kad jie juo labai didžiavosi ir džiaugėsi, jog viskas sėkmingai baigėsi.

„Vaikai iš viso dabar galvoja, kad esu supertėtis. Sekmadienį atšventėme mano berniuko šeštąjį gimtadienį, tai jam dabar ginklų fazė. Jis man aiškino, kad reikėjo eiti su jo šautuvais ir nusiimti raudoną galiuką. Žodžiu, visą planą rezgė. Vaikams tai tikrai buvo netikėta istorija“, – pasakoja jis.

Tiesa, su vagystėmis T.Augucevičius susiduria tikrai ne pirmą kartą. Ir nors anksčiau neteko nieko vytis, tačiau situacijų būdavo panašių.

„Aš tokios filosofijos, kad jeigu tu matai neteisybę, tai turi pareigą ką nors daryti, o nebūti vafliu ir tiesiog gulėti nieko nedarant. Gyvendamas Šeškinės rajone, dažniau matydavau, bet esant daugiabutyje sunkiau reaguoti, nes praeina daug laiko, kol susiruoši. O dabar, kai namukas nedidelis, tai viskas greičiau vyksta“, – 15min pasakojo laidų vedėjas T.Augucevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius