Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomo Dobrovolskio atminimo koncerte dainuosianti Jazzu: „Nesuvokiama, kad byla dar nepasiekė teismo“

Prieš metus Kūčių išvakarėse tragiškai žuvusio žinomo menininko, kompozitoriaus ir perkusininko Tomo Dobrovolskio našlaičiams vaikams, našlei žmonai ir mamai ką tik ir vėl praūžusios didžiausios metų šventės buvo labai liūdnos: per metus Tomo nužudymo byla nepasiekė teismo.
„Leon Somov & Jazzu“ koncertas Vilniuje
„Leon Somov & Jazzu“ koncertas Vilniuje / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Buvę Tomo bendražygiai Trijų Karalių dieną rengia koncertą „Mes nepamiršim, Tomai...“. Be kitų žymių atlikėjų, renginyje dalyvaus ir Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Štai jau metai, kai Tomas buvo žvėriškai nužudytas: suspardytas ir gavęs mirtiną dūrį skėčiu, nes, anot vieno iš įtariamųjų, „pasitaikė ne laiku ir ne vietoje“. Žudikai vis dar nėra įvardinti, įtariamieji vaikšto laisvėje, byla niekaip nepasiekia teismo.  

TAIP PAT SKAITYKITE: Suėjo metai po Tomo Dobrovolskio mirtino sumušimo: prie „Psichbario“ vyko akcija „Ateik su skėčiu ir žvakute“

Beprasmiškos Tomo žūties aplinkybių tyrimas iki šiol yra lyg akmuo po kaklu visai menininkų bendruomenei, jo artimiesiems ir buvusiems bendramoksliams. „Jau metus laukiame, kada ledai pajudės. Nerimaujame, kad viskas bus vilkinama, kol visuomenė tiesiog pamirš šį klaikų įvykį. Bet mes nepamiršim to niekada. Viliamės, kad sąžinė anksčiau ar vėliau užgrauš ir tuos įtariamuosius, kurie žino, kas nužudė Tomą, tačiau iki šiol tyli, neišduoda. Vis dėlto gyventi su kraujo dėme ir jiems turėtų būti nelengva“, – kalbėjo T.Dobrovolskio draugai.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Dobrovolskis
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Dobrovolskis

„Nesuvokiama, kad šiame amžiuje vis dar įvyksta tokie nusikaltimai, parodantys, kad jauni žmonės neturi jokio humaniškumo, žmogiškųjų vertybių, – sakė J. Arlauskaitė-Jazzu. – Todėl labai gerai, kad T. Dobrovolskio aplinkos žmonės rengia socialines akcijas, taip pat ir šį atminimo koncertą. Taip ir turi būti, nes tokių įvykių negali pamiršti ne tik žuvusiojo artimieji, bet visa visuomenė. Tai yra abejingų nepaliekantis įvykis.“

Koncertas „Mes nepamiršim, Tomai...“ įvyks sausio 6 d., 19 val. menų fabrike „Loftas“. Renginyje dalyvaus: BIX, Jurgis Didžiulis, Pushaz, Jokūbas Bareikis, Jurgis Brūzga, „Saulės broliai“, „4Fun“, Liudas Mockūnas, Saulius Petreikis, Arkadijus Gotesmanas ir kiti. Įėjimas nemokamas, durys atidaromos 18 val.

T. Dobrovolskis pats buvo socialiai atsakingas, aktyvus labdaringoje veikloje, jo darbai iki šiol šviesiai prisimenami, nes Tomas visuomet stengėsi teikti džiaugsmą tiems, kurių gyvenimas nėra lengvas.

„Atsimenu, kai jis su grojo su kurčiais vaikais. Paruošė juos TV projektui „2 minutės šlovės“. Tie vaikai groja iš visų jėgų, nes negirdi garso, tad kelis instrumentus net sulaužė. Tomas nusipirko gestų kalbos žodynus, kad galėtų pats su tais vaikais susikalbėti ir džiaugėsi, kad jam pavyksta. Be vertėjos neapsieidavo, bet vis tiek – ir mokytojai vertino, ir vaikai... Tomas važiuodavo į socialiai remtinų šeimų vaikų vasaros stovyklas pagroti su mažaisiais. Labai norėjo steigti senjorų namus, kad vyresnio amžiaus žmonės turėtų kur susiburti ir turiningai, prasmingai leisti laiką, nes jie dažnai būna vieniši, bet kiekvienas su savo nepakartojama istorija...“ – pasakojo menininko našlė Akvilė Dobrovolskė.

Su tokio šviesaus žmogaus, gero draugo praradimu negalintys susitaikyti buvę Tomo bendraklasiai renka parašus po peticija, kuria reikalaujama, kad kompozitoriaus nužudymo byla būtų nagrinėjama neatidėliojamai. Norėdami pasirašyti peticijoje, tai galite padaryti čia.

Po peticija taip pat pasirašė žinomi menininkai – Andrius Mamontovas, Saulius Urbonavičius-Samas, Olegas Ditkovskis, Neda Malūnavičiūtė ir kiti. Iš viso jau surinkta daugiau nei 4,5 tūkstančio parašų. Jie bus renkami ir koncerto metu „Lofte“. Sausio 6 d., 17 val. Vilniuje, šv.Mikalojaus bažnyčioje taip pat bus laikomos mišios už T.Dobrovolskį.

Pernai muzikantai sausio 8-ąją organizavo koncertą T.Dobrovolskio atminimui. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius